Plinski štednjaci

  Očekuje se da će sljedeća žrtva zelenog križarskog pohoda postati plinski štednjaci. Po mišljenju stručnjaka plinski štednjaci su štetni za okoliš i zdravlje ukućana koji ih koriste.

  Početak 2023 godine je u SAD obilježila rasprava o plinskim štednjacima. Sve je započelo izjavom člana komisije za zaštitu potrošača o mogućoj zabrani prodaje plinskih štednjaka. Na tu izjavu su odmah skočili mediji i Republikanci pa je na kraju bila prisiljena intervenirati i Bijela kuća.

  Bijela kuća je u svojoj intervenciji navela da neće, da niti ne razmišlja o zabrani plinskih štednjaka. Bez obzira na ova negiranja priča time nije završila pošto su neki gradovi već zabranili plinske štednjake u novim domovima. Na kraju ćemo ovdje spomenuti i saveznu državu New York čiji guverner je najavio zakon o zabrani korištenja plinskih štednjaka.

  U osnovi član komisije koja je bubnula u saveznoj zabrani plinskih štednjaka je samo provodio svoj posao. To govorimo jer je Komisija odlučila konzultirati se o ovom pitanju s javnošću, a svi znamo u kojem smjeru to ide. Time želimo reći da će se u sklopu tih konzultacija javiti takozvane nevladine udruge koje će vikati o nužnosti zabrane. Potom će komisija reći da to želi javnost…

  Naš pogled je ciničan, ali tako nešto se već bezbroj puta dogodilo u Europskoj uniji pa… Govoreći o ovoj tematici Republikanac je o liberalima rekao Prvo su došli po Boga, potom oružje, a sada plinski štednjak.

  Ukratko to je trenutačna rasprava preko bare gdje se više manje dopušta sloboda govora. Za razliku od tamošnjeg stanja u Europskoj uniji se priprema zabrana plinskih štednjaka i o tome nitko ne govori.

  Jednostavno to nešto što se treba napraviti u ime zdravlja i zaštite klime pa o tome ne može biti rasprave. Slično kao i pojedinačni gradovi u SAD, Nizozemska i Danska su zabranili gradnju instalacija za plinske štednjake u nove domove.

  To inače predstavlja samo početak ove priče u Europskoj uniji. To predstavlja samo početak priče jer je Europska komisija već prije više od godine dana pustila u javnost da radi na planu zabrane plinskih štednjaka.

  Tu potencijalnu zabranu treba obrazložiti javnosti pa je stoga napisana jedna od prvih odgovarajućih analiza. U toj analizi se govori da je zbog plinskih štednjaka u Europi 700 tisuća djece obolilo od astme. Riječ je navodno o 7 % sve djece koja boluje od astme u Europskoj uniji.

  Plinski štednjaci po toj analizi imaju navodno iste negativne efekat na zdravlje kao i pušenje „iz druge ruke”. Zbog toga „stručnjaci” koji stoje iza ovoga zahtevaju da Europska unija zaštiti zdravlje svojih građana i zabrani plinske štednjake.

   Nakon što smo napisali zaključke ove analize koje ekološki nastrojene osobe vole citirati red je navesti tko stoji iza nje. Ovu „stručnu” analizu su napisali „nevladina” udruga CLASP, „nevladina” udruga EPHA i „nevladina” udruga TNO.

  Financijeri udruge CLASP su SAD, Njemačka, Svjetska banka i razne fundacije. S druge strane financijer udruge EPHA je prije svega Europska komisija čime završavamo ovu priču.

  Ukratko paradržavne organizacije su počele vršiti „educiranje” stanovnika o nužnosti ukidanja plinskih štednjaka. Njih bi trebali ukinuti i sve kuhati na električnim štednjacima. Istovremeno bi trebali prestati koristiti vozila na fosilna goriva i početi koristiti električne automobile.

  Nas ovdje zanima da li je itko od pravih stručnjaka napisao jednu profesionalnu studiju ? Ta profesionalna studija bi govorila koliko se elektrana treba sagraditi da bi se svi grijali, kuhali, vozili na “čistu” električnu energiju ? Čini nam se da ju još nitko nije napisao iako raste saznanje o nužnosti gradnje nuklearnih elektrana za zelenu tranziciju

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina