Blasfemija

  Prije godinu dana smo bili pisali o odluci suda za ljudska prava kojom je Elisabeth Wolff proglašena krivom za bogohuljenje protiv Islama. Riječ je bila o kontroveznoj jednoglasnoj presudi ovog suda u kojoj se navodilo „ sloboda govora zajamčena Konvencijom o pravima čovjeka se može ograničiti ako vjernici neke izjave smatraju uvredljivim i bogohulnim”.

  Priču o Elisabeth Wolff i ovoj presudi niste imali priliku čitati u tradicionalnim medijima zbog njene „osjetljive” tematike koja je u potpunoj suprotnosti s vladajućom ideologijom koja tvrdi da svi imaju jednaka prava i da živimo u sekularnim državama. S druge strane svi mediji su prenijeli priču o Elizabeti Podlesni i njenom sudskom slučaju u Poljskoj.

  Časopis The Guardian nam je tako 2019 godine govorio kako je poljska policija izvršila pretres stana žene iz Plocka koja je napravila postere Madone i Isusa u kojima je aureolu zamjenila bojama LGBT zajednice. Poljski ministar kojeg citira ovaj časopis je bio izjavio „nitko nema pravo vrijeđati osjećaje vjernika” u čemu se možemo reći složio s presudama austrijskog suda i Suda za ljudska prava koji je osudio Wolff.

  Sada kada je napokon u Poljskoj počelo suđenje protiv Elizabete Podlesni i drugo dvoje optuženih francuski državni kanal France24 citira optužene koji tvrde da nisu nikoga uvrijedili i da su nevini.

  Za razliku od poprilično neutralnih Francuza u Velikoj Britaniji The Independent navija za optužene tvrdeći da zakon na kojemu se temelji optužba nepotrebno ograničava slobodu govora. U svojim zajedničkim izjavama organizacije za ljudska predvođene s ILGA i Amnesty International za kojeg Elizabeta radi traže promjenu poljskog zakona o blasfemiji i da se on ne koristi protiv aktivista za ljudska prava. U pokušaju vršenja pritiska na poljski sud „nevladine” organizacije su u svijetu skupile 140.000 potpisa za oslobađanje optuženih.

  Optužene će potom na sudu navodeći razloge svog nedjela izjaviti kako su to učinile zbog samoubojstava članova LGBT zajednice dok će Elizabeta izjaviti kako je ona vjernica. Te sudske izjave su duboko problematične pošto Poljska ima nižu stopu samoubojstava od LGBT prijateljski nastrojene Švedske,a da Belgiju u kojoj je ona bila prije uhićenja niti ne spominjemo. Isto tako vrijedi i za izjavu o vjeri pošto je za BBC 2019 godine izjavila da vjeruje u Boga, ali….

  Ukratko riječ je o umjetno stvorenom slučaju blasfemije s ciljem promjene razmišljanja Poljaka o LGBT pravima i kako bi se omogućila pobjeda opozicije na parlamentarnim izborima 2019 i predsjedničkim izborima 2020 godine. Ovo drugo im nije upalilo pošto su vladajući pobjedili i 2019 i 2020 godine, a kako sada izgleda niti ovo prvo im ne ide po planu.

  Bez obzira na razloge optuženih kao i kakva će biti presuda nužno nam je ovdje bilo spomenuti priču o dvije Elizabete, priču o dvije blasfemije. O prvoj priči, o onoj koja govori o blasfemiji protiv Islama su pisali jedino „nacisti” pa je osuđujuća presuda donesena u tišini, dok u drugoj priči, o onoj koja govori o blasfemiji protiv Kršćanstva svi na zapadu pričaju i zahtjevaju oslobađajuću presudu.

  To je bila ujedno priča o današnjem zapadu čiji vladajući rade na uništenju vlastite vjere, kulture i država.

4 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina