Babilonska kula

  Znate li da je inspiracija za Europski parlament bila Babilonska kula ? Ta inspiracija je bila više nego ispravna pošto se samo Europska unija pretvara u Babilonsku kulu.

  Inspiracija za Europski parlament je stvarno bio umjetnički prikaz Babilonske kule iz 1563 godine. To se pored ostalog temeljilo na motu Europskog parlamenta „puno jezika jedan glas”. Demografski podaci nam dokazuju da je ovaj moto bio više potpuno ispravan, ali ne u smislu kako su to građani sanjali.

   Kako bi vidjeli tu ispravnost dovoljno je pogledati službene demografske podatke za 2021 godinu. Nema nikakve veze da li gledamo podatke samo za Hrvatsku ili za cijelu Europsku uniju pošto je slika identična.

  Po podacima koje je predstavio ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović u Hrvatsku je 2021 godine ušlo 36 tisuća migranata. Te podatke treba uzeti s zrnom soli pošto on navodi da je riječ o azilantima od kojih će malo tko ostati u Hrvatskoj.

  Iz tog razloga ćemo sada prijeći na podatke državnog zavoda za statistiku koji govore da se u Hrvatsku doselilo 35 912 osoba. Istovremeno se te 2021 godine iselilo njih 40 424. Inače tijekom desetljeća Hrvatsku je napustila 301 307 stanovnika, a doselilo se njih 204 300. Riječ je o demografskoj promjeni od 505 607 stanovnika !?

  Mi u Hrvatskoj s jedne strane paničarimo o broju naših mladih koji odlaze,a s druge strane smo užasnuti onima koji dolaze. Najbolji primjer toga je da se preko 91 % građana protivi daljnjem primanju migranata jer strahujemo od njihovog utjecaja na našu kulturu, a istovremeno plačemo zbog onih koji odlaze. Tome treba i dodati da 35 % naših mladih sanjaju u napuštanju Hrvatske čime sve biva rečeno.

   Dio naše priče o Hrvatskoj ćemo završiti s podatkom iz demografske tranzicije. Kako Hrvatska ima manje od 3.9 milijuna stanovnika, a u nju se doselilo 204 300 migranata ispadne da su 5.2 % stanovnika novi sugrađani. Normalno taj podatak kao i onaj ministra Božinovića treba uzeti s zrnom soli jer ne znamo koliko je njih koje navodi DZS ostalo u Hrvatskoj.

  Nakon ovih podataka sada skačemo u Europsku uniju gdje se u prosjeku svake godine rodi oko 4 milijuna djece. Istovremeno Europa po službenim podacima prima oko 3 milijuna migranata godišnje s tim da se to odnosi samo na migrante koji po prvi put dolaze u EU. Službeni podaci nam pored ostalog govore da unutar današnjih granica Europske unije živi 37.5 milijuna osoba rođenih izvan njenih granica.

  Na žalost taj podatak nam nije pretjerano važan jer on ne ukazuje na unutrašnje migracije u Europskoj uniji. Zbog toga ćemo skočiti jednu-dvije godine unatrag kako bi dobili potpune podatke o promjenama u članicama Europske unije.

  Ti podaci nam govore da u Europskoj uniji živi 82 milijuna migranata. Od tog broja njih 42 milijuna su migranti koji su se preselili iz jedne u drugu članicu EU, a 40 milijuna ih je rođeno izvan EU granica. Ako uzmemo u obzir da je tada u Europskoj uniji živjelo oko 510 milijuna stanovnika dolazimo do podatka da su 15.98 % njih bili migranti.

  Normalno u bogatijim zapadnoeuropskim državama taj postotak je puno viši. Kako u Njemačkoj živi 16 milijuna migranata (Poljaci, Rumunji, Hrvati, Sirijci…) oni čine 19.05 % stanovnika. Veći postatak migranti čine u Švicarskoj (nije u EU) i tamo iznosi 29 %. Nakon nje dolaze još Švedska s 20 i Austrija s 19 %.

Ukratko 30 godina nakon svog osnivanja Europska unija je ispunila dio svojih strateških ciljeva. Narodi, građani unutar nje su se toliko ispomješali da počinjemo ličiti na Babilonsku kulu.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina