Primljeni u 2021

  Europska unija je izašla s svojim službenim podacima o tome koliko se prošle godine doselilo migranata. Riječ je o preliminarnim ne konačnim brojevima.

  Sve u svemu službeni podaci nam govore da se na teritorij Europske unije doselilo praktički 3 milijuna migranata. Svi oni su po prvi put u životu dobili dopuštenje da žive na području Europske unije.

  Time se broj službeno primljenih migranata u Europskoj uniji na godišnjoj razini povećao gotovo 100 % dok se ona istovremeno smanjila. Ona se smanjila jer ju je Velika Britanija napustila pa se ova država više ne vodi u novim europskim statistikama o migrantima i ičemu drugome.

  U konkretnim brojevima 2011 godine Europska unija je primila malo manje od milijun i pol migranata, a 2021 ih je primila gotovo 3 milijuna. Kada ovaj broj dodamo na onaj za razdoblje 2015-2020 kada je primljeno više od njih 14 milijuna dolazimo do 17 milijuna primljenih migranata u kratkom vremenskom razdoblju.

  Sada kada gledamo taj podatak o 3 milijuna primljenih migranata samo u 2021 godine trebamo razumjeti jednu stvar. Ta stvar bi bila da demografski gledano 150 tisuća ilegalnih migranata predstavlja kap u moru. Oni su demografski potpuno nevažni i to nam svima treba biti jasno. U određenom smislu njih države iskorištavaju kako građani ne bi vidjeli slona u staklarni. To im i uspjeva pa se trebamo upitati koliko trolova na državnoj plaći na internetu širi mržnju protiv ilegalnih migranata.

  Sve u svemu tijekom 2021 godine prvo dopuštenje za život i rad u Europskoj uniji je dobilo 2,952,336 migranata. Na dalekom prvom mjestu ovog popisa se nalaze Ukrajinci kojih se doselilo više od 875 tisuća. Velika većina od njih se doselila u Poljsku kako bi tamo radila.

  Nakon Ukrajinaca najviše je došlo Marokanaca. Njih se doselilo 150 tisuća i to prije svega iz obiteljskih razloga. Nakon toga nam dolaze Bjelorusi kojih se 149 tisuća doselilo pretpostavljamo u Poljsku isto u cilju zapošljavanja.

  Zatim dolaze Indijci kojih se doselilo 110 tisuća, pa 86 tisuća Rusa, 71 tisuća Brazilaca, 67 tisuća Turaka. Nakon njih ćemo još samo ovdje navesti 65 tisuća Kineza, 64 tisuće Sirijaca, 57 tisuća Amerikanaca, 55 tisuća Albanaca i na kraju ćemo samo još navesti 52 tisuće Pakistanaca.

  Države iz kojih se u Europsku uniju doselilo manje od 50 tisuća migranata nećemo ovdje navoditi. Jednostavno smatramo da nema smisla navoditi da se u Europsku uniju doselila jedna osoba iz Mikronezije ili njih 27 iz Lesota.

  Govoreći o članicama u koje su se doselili navesti ćemo da je njih 967 tisuća došlo živjeti u Poljsku, 371 tisuća u Španjolsku, 285 tisuća u Francusku…

  Podaci o Hrvatskoj nam govore da smo dobili 33 580 novih sugrađana. Od tog broja njih 30 tisuća je došlo u Hrvatsku raditi,a gotovo 3 tisuće ih se doselilo iz obiteljskih razloga.

  Za kraj moramo ponovno napomenuti da se radi o preliminarnim, a ne konačnim podacima o broju migranata u 2021 godine. To nam znači da će konačni podaci biti malo veći ili malo manji od ovih pa ćemo se kasnije ponovno baviti ovom tematikom.

Svjetske države u koje se migranti naseljavaju su označene zelenom bojom.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina