Amerika danas

  Joseph Joe Biden je postao američki predsjednik u siječnju 2021 godine. Nakon što je prošlo 18 mjeseci agencije i mediji su proveli istraživanja da bi otkrili kako izgleda Amerika danas.

  Za početak ćemo navesti ispitivanje koje je proveo fakultet Monmouth. Na kraju svoje analize razmišljanja Amerikanaca o stanju u njihovoj državi ispitivači su naveli najvažnije podatke. To su podaci o tome koga su o tom stanju pitali.

  Stariji od 55 godina u SAD, kao i drugim zapadnim demokracijama predstavljaju oko 50 % svih osoba s pravom glasa. Bez obzira na to udio sudionika ispitivanja iz ove demografske grupe je bio samo 37 %. Onaj „ostatak” je dodan najmlađim punoljetnicima tako da oni više utječu na završni rezultat. Postoje i druge manje manipulacije podacima, ali to ćemo preskočiti i baciti se na zaključke analize.

  Prvo pitanje ispitivanja je glasilo:Da li je Američki sustav OK ? Na to pitanje je u prosincu 2017 pozitivno odgovorilo 50 % Amerikanaca. Potom je taj postotak porastao na 55 % u veljači 2020 samo da bi pao na 44 % nakon događaja u siječnju 2021. Čovjek bi očekivao da će doći do porasta ovog postotka tijekom vladavine Bidena, ali on je propao na samo 36 %. Riječ je o najgorem postotku od početka ispitivanja ovog razmišljanja Amerikanaca.

  Drugi primjer razmišljanja Amerikanaca o razdoblju Bidena nam dolazi od časopisa Politico. Isto kao u prethodnom slučaju usporediti ćemo stanje nakon događa u Bijeloj kući u siječnju 2021 i u lipnju 2022 godine.

  Na ispitivanju javnog mijenja provedenom u veljači 2021 godine 49 % ispitanika izjavljuje da SAD ide u ispravnom smjeru. Na ispitivanju koje je provela ista medijska kuća u lipnju 2022 godine sada samo 22 % ispitanika izjavljuje da SAD ide u ispravnom smjeru !?

I  stovremeno je povjerenje u predsjednika Bidena palo s 57 na samo 39 %. Kada navodimo ovaj podatak moramo navesti kako smatramo da su u veljači 2021 veći utjecaj imale nade u novog predsjednika nego što on radi. Da on je tada pisao predsjedničke direktive, ali realno samo manji broj običnih građana je to pratilo.

  Govoreći konkretno samo o razmišljanju Amerikanaca u 2022 godini nužno je uočiti da je glavna tematika postala ekonomija. 41 % ispitanika su ekonomiju, plaće, nezaposlenost naveli kao svoje glavne brige. Nakon toga na udaljenom drugom mjestu se nalazi pitanje ženskih prava počevši od pobačaja pa do drugih pitanja. Ta pitanja su bila najvažnija za 16 % ispitanika dok sna trećem mjestu nalazimo sigurna pitanja. Jednostavno borba protiv terorizma, zaštita granica je u lipnju bilo najvažnije pitanje za 11 % Amerikanaca.

  Kako je ekonomija postala najvažnije pitanje tada utjecaj na politička razmišljanja Amerikanaca postaje pitanje u čije sposobnosti više vjeruju. Govoreći o gospodarskim tematikama 46 % Amerikanaca vjeruje Republikancima, a samo 35 % Demokratima.

  Razlog za to se sigurno nalazi i u demokratskim svinjarijama kao što je zakon izglasan u Senatu 15 lipnja 2022 godine. Riječ je o zakonu koji naređuje američkoj središnjoj banki (FED) da se bori protiv rasne nejednakosti u zapošljavanju, primanjima…

  U doba najviše inflacije tijekom posljednjih 30-40 godina Demokrati se bore protiv rasne nejednakosti…

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina