Zagrijavanje Zemlje

  Zagrijavanje Zemlje je neupitno i to danas praktički više nitko ne osporava. Ono što se osporava su razlozi za to zagrijavanje.

  Faktograf je ušao u ovu tematiku zbog lažne vijesti koja se širi medijima. Ta lažna vijest glasi da je „Milutin Milanković još prije 100 godina pobio tezu o ljudskom utjecaju na globalno zagrijavanje”. Čisto logički gledajući bez ulaženja u znanost riječ je o neupitnoj laži jer vijest ignorira hladne zime u prvoj polovici 20 stoljeća. Nitko se tada nije bavio globalnim zatopljenjem pošto je ova tematika moderni trend woke kulture.

  Milutin Milanković je „proizvod” hrvatskog školskog sustava kojim se Hrvatska nikada ne hvali. Ovaj državljanin prvo Kraljevine Hrvatske i Slavonije (1879-1912) potom Kraljevine Srbije i na kraju Jugoslavije je otkrio periodične promjene Zemljine putanje i promjene nagiba osi naše planete.

  On je tim svojim otkrićima dokazao utjecaj Zemljine putanje na klimu. Ono u čemu su pogrešili zagovornici teorije zavjere bi bilo da govorimo o vremenskom periodu od 20 tisuća godina. Znači taj vremenski period je potpuno nevažan za današnje klimatske promjene.

  Mi s druge strane na Hladna istina zagovaramo poziciju da postoji ciklus zagrijavanja i hlađenja planeta koji traje 500 godina. Tu poziciju zagovaramo na osnovu pisanih dokumenata i znanstvenih radova.

  Prvi primjer pisanih dokumenata koje spominjemo su oni iz 11 i 13 stoljeća. Oni nam pored ostalog govore da je Europa 1020 godine bila toplija od Europe 2020 godine !? Isto nam govore i NASA podaci za područje SAD-a dok dokumenti Kineskog carstva ukazuju da je 13 stoljeće bilo za 1 stupanj toplije od 1995 godine !? Nakon ovog iznimno toplog razdoblja došlo je takozvano maleno hladno doba koje je trajalo pa praktički do 19 stoljeća.

  Ti događaji su samo repriza onih iz doba života Isusa. To je doba takozvanog rimskog toplog razdoblja koje traje od 250 godine prije Isusa pa do 450 godine poslije njega. Kako bi pokušali objasniti tadašnje visoke temperature moderni znanstvenici su počeli blebetati o lokalnim temperaturama. Po njima klima na Mediteranu i na Floridi je bila toplija, ali na drugim područjima hladnija od danas.

  Za kraj ćemo još samo navesti da je i prije 4 tisuće godina, znači 2 tisuće godina prije Krista temperatura bila viša nego danas. Tada su u najsjevernijem dijelu Europe, na poluotoku Koli rasla stabla,a razina mora je možda bila čak 3 metra viša nego 1970tih. Time je za nas dokazano da današnje visoke temperature ne predstavljaju ekstrem nego normalan način funkcioniranja klime na našoj planeti. Sastavni dio tog funkcioniranja klime predstavlja golfska struja čiji stvarni utjecaj je kao i utjecaj drugih stvari još uvijek nepoznat.

  Time što smo dokazali da postoji prirodni klimatski ciklus naše planete nismo riješili pitanje efekata stakleničkih plinova na klimu. Složiti ćemo se da on sigurno ima efekat na zagrijavanje planete, ali koliko to ne možemo reći.

  Ono što možemo reći je da nam moderna znanost na temelju istraživanja na Antartiku govori da živimo u doba najviše koncetracije stakleničkih plinova u ljudskoj povijesti. Podaci iz drugih dijelova svijeta govore da ti Antartički podaci ne vrijede za cijeli svijet, ali to je ovdje manje važno.

  Ukratko znanstveno opće prihvaćene činjenicu su:

  1) Zemlja prolazi kroz faze zagrijavanja i hlađenja,a mi smo sada u toploj fazi.

  2) To prolaženje kroz faze ukazuje da postoji neka vrsta prirodne termoregulacije

  3) Živimo u doba najviše koncentracije stakleničkih plinova u ljudskoj povijesti

  4) Postoji puno stvari o klimi koje ne znamo, počevši od utjecaja vulkanskih erupcija pa do izmjena u funkcioniranju Golfske struje .

  Jednostavno klimatski sustav planete je vrlo kompleksan i mi još uvijek nemamo sve podatke !? Zbog toga ova klimatska histerija i sve s njom vezano su za nas vrlo čudni. Mogli bi na kraju reći da kako nam se čini da je ova tematika nametnuta u cilju nečijih interesa.

4.3 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Cryptocurrency Prices
11 mjeseci prije

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/vi/signup/XwNAU

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina