izbor-posljedica

Traženje prava bez ikakvih obveza

Država je otac, država je majka.

To je jedini stvarni ideal kojemu većina građana teži na današnjem dekadentnom zapadu. Nema veze da li je riječ o osobama koje zagovara potpuno neuplitanje države u ekonomiju i društvo ili onih koji zagovaraju to uplitanje. Priča je uvijek ista i uvijek se tiče zahtjeva za intervenciju države kada treba snositi posljedice za svoje odluke.

Uzmimo na primjer Obvezne mirovinske fondove i njihovo osnivanje prije 18 godina. Za razliku od osoba mlađih od 40 godina koji su morali po sili zakona postati članovi OMF-ova oni stariji su imali pravo izbora. Po očekivanje te 2002 godine pojavili su se naivci koji su povjerovali u marketinšku promociju fondova koja je govorila da će prinosi osiguranika biti kod njih veći nego u državnom fondu. Jednostavno te osobe su očekivale da će ostvariti zaradu putem odabira ulaska u OMF-ove, a kada su otkrili da su svojom pogrešnom odlukom izgubili novac onda je došla buka i halabuka.

Nužno je ponovno naglasiti da je ovdje bila riječ o osobama koje su u vrijeme donošenja svoje odluke imale više od 40 godina tako da nije bila riječ o maloljetnicima ili mlađim punoljetnicima. Bez obzira na to dopušteno im je vratiti se u prvi mirovinski stup u koji se oni ne bi htjeli vratiti da su ostvarili zaradu. Država je otac i država je majka.

Drugi u realnosti sličan primjer dolazi nam ovogodišnjom odlukom ustavnog suda da LGBT parovi imaju zakonsku mogućnost usvojiti djecu. Tu sudsku odluku su konzervativne udruge osudile, a liberalne podržale što je dovelo do enormne medijske rasprave koja je s jedne strane pogodila cilj, a s druge ga potpuno promašila. Ona je potpuno pogodila cilj ako ju gledamo kao sukob između kršćansko-nacionalne tradicije protiv građansko-liberalne, ali je promašila cilj kada ju gledamo iz perspektive prava na izbor.

Članovi LGBT zajednice su fizički i psihički zdrave punoljetne osobe koje su svjesno donijele odluku da žive u LGBT zajednicu znajući da u tom životnom stilu oni ne mogu imati djecu. Kao što osobe koje su izabrale Obvezne mirovinske fondove kasnije nisu htjele živjeti s posljedicama svoje odluke tako i članovi LGBT zajednice ne žele živjeti s posljedicama svoje. Prvi su tražili od države ukidanja posljedica svoje odluke što je identično ono što su zatražili pripadnici LGBT zajednice. Država je otac, država je majka.

Jedan od bezbroj problema našeg dekadentnog društva osim napuštanja tradicija na kojima su Hrvati živjeli preživjeli 1300 godina biva odbijanje življenja s posljedicama vlastitih odluka. Iz tog razloga možemo slobodno reći da je naše društvo postalo iznimno djetinjasto

Država je otac, država je majka.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina