Ocean_viking_anchored_by_volfegan

NGO taxi služba na Mediteranu

Tokom ovog tjedna brod Ocean Viking kojim upravlja SOS Mediteran, uz pomoć novca organizacije Liječnici bez granica (isto NGO) je spasio ili preciznije bi bilo reći ukrcao 274 migranta koje je preuzeo u internacionalnim vodama pred Libijom. Ovo kako bi oni to nazvali spašavanje migranata od utapanja je ako gledamo indicije vrlo sumnjivo i ukazuje na mogućnost počinjenja kaznenog dijela. Zbog toga ćemo danas ukazati na sve ovotjedne događaje od trenutka isplovljavanja broda pa do trenutka „spašavanja” migranata.

Nakon detaljne pripreme brod Ocean Viking je 15 veljače 2020 godine ujutro isplovio iz francuske luke Marseille u smjeru Libije kako bi „spašavao ljude od utapanja”. To putovanje broda će trajati minimalno 30 sati pa možemo slobodno reći da će on biti spreman za prihvat migranata 17 veljače 2020.

U Libiji praktički istovremeno su svi očekivali dolazak ovog broda za spašavanje,a tamošnji NGO članovi su članovima posada brodova koji će isploviti da budu „spašeni” dati telefonski broj za takozvani Alarm telefon na koji mogu pozvati pomoć u slučaju „problema”. Po očekivanju svih uključenih u taxi prijevoz Alarm telefon je zazvonio u zoru 18 veljače 2020 godine pa je brod Ocean Viking spasio 84 muške osobe iz prije svega Bangladeša i Maroka od kojih njih 21 su navodni tinejdžeri. Po završetku ove operacije „spašavanja” i nakon smještaja migranata na brodu kao po dogovoru Alarm telefon je bio ponovno zvonio i brod je krenuo u drugu „operaciju spašavanja”.

Ovaj put Ocean Viking je „spasio” 98 migranata iz „crne Afrike”, znači iz Nigerije, Gane, Senegala i slično. 97 „spašenih” su bili muškarci od čega su njih navodno 14 tinejdžeri. Po završetku ovog kasnog popodnevnog „spašavanja” sljedeće jutro je Ocean Viking “spasio” 92 osobe za nas nepoznatog spola i porjekla u neposrednoj blizini Libijske naftne platforme Sabratha što znači u području nadzora libijske mornarice.

Priča o putovanju broda Ocean Viking tokom ovog tjedna predstavlja neupitnu istinu oko koje će se složiti zagovornici i protivnici migranata nakon čega će se u glavi svake razumne osobe pojaviti 3 pitanja:

1) Prvo pitanje bi glasilo ako članovi NGO ne surađuju s migrantima kako je moguće da oni krenu na putovanje u doba kada je brod doplovio pred obalu Libije ?

2) Drugo pitanje bi glasilo ako članovi NGO ne surađuju s migrantima kako je moguće da novi brod s migrantima krene tek kada su migranti s prošlog smješteni na Ocean Viking ?

3) Treće pitanje bi bilo u vezi takozvanog Alarm telefona. Da li je to Alarm telefon ili telefon kojim se nazove taxi služba za prijevoz preko Mediterana ?

Sigurno bi se ovdje moglo naći još pitanje, ali isto tako ovaj primjer nam jasno ukazuje zašto je Grčka optužila 35 članova NGO-a za šverc migranata i pokušava strogo regulirati njihov rad. Nakon što smo to zaključili red je obratiti pažnju na sastav migranata koji dolaze u Europsku uniju. Za početak po njemačkim izvorima nitko od njih ne dolazi iz ratne zone, pa stoga nitko nema pravo na azil. Bez obzira na to svi znamo da će oni ostati u EU i primati socijalnu pomoć koja se financira iz novca Europljana. Druga stvar koja upada u oči je da od 182 osobe za koju znamo podatke njih 181 su muškarci pa gdje su te čuvene žene i djece ? Normalno treća stvar koja upada u oči predstavlja očiti rasizam tih novih Europljana. Na jednom brodu se nalaze samo migranti prije svega iz Maroka i Bangladeša,a na drugom samo crnci iz Afrike. To predstavlja očiti primjer rasizma i nespremnosti života u multikulturalnoj Europi, ali kao što smo naveli oni će sigurno ostati na našem kontinentu.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina