Tradicionalna cjepiva

  Tradicionalna cjepiva su ostvarila pobjedu u svjetskoj tržišno-medicinskoj utakmici protiv genetskih modificiranih cjepiva. Tu vijest je malo tko prenio pošto ispadne da su Europska unija i SAD poraženi.

  Ako pogledamo u ne tako daleku prošlost vidjeti ćemo da smo živeći u Jugoslaviji živjeli u zemlji meda i mlijeka. U sličnima državama su bili živjeli Sovjeti, Rumunji, Bugari, Albanci… Tako su svojim stanovnicima govorili njihovi državni mediji.

  Danas kada živimo u Europskoj uniji ili SAD se praktički ništa nije promjenilo. Preciznije govoreći promjenila se samo veličina zajednice u kojoj živimo. Hrvati danas žive u zajednici s preko 500 milijuna stanovnika i ona kao nekada jugoslavenska nameće što će mediji pisati.

  Ta slika koja nam se prikazuje u Europi i SAD je da se svi moramo cjepiti protiv korone genetički modificiranim cjepivima. Kako bi se to prikrilo mediji nam pričaju o tome da li je bolje Pfizer, AstraZeneca ili Moderna cjepivo. Isto tako se priča o tome kada će Sputnik V dobiti dopuštenje za korištenje u Europskoj uniji.

  Na žalost sva navedena su genetski modificirana cjepiva pa tehnološki gledano između njih nema razlike. U skladu s tim red je navesti da je Europska unija do 31.08.2021 cjepila 256 milijuna stanovnika s obje doze cjepiva. Do danas se taj broj dodatno podignuo pa možemo procjeniti da je u Europskoj uniji potrošeno 600-700 milijuna doza cjepiva.

  S druge strane SAD je do trenutka pisanja ovog teksta upotrijebio 409 milijuna doza cjepiva dok je Velika Britanija iskoristila oko 200 milijuna doza. Sva cjepiva upotrebljena u navedenim državama i organizacijama su genetski modificirana. Ona se temelje na tehnologiji glasničkog RNK ili viralnog vektora što je za nas iznimno važno !?

  Kina je bila krenula drugim putem i izgradila cjepivo protiv korone koje se temelji na neGMO tehnologiji. Ona se temelji na tehnologiji koja se koristi pri izradi cjepiva protiv gripe. Sveukupno je ona na svom teritoriju upotrijebila 2 milijarde doza cjepiva !?

  Sada kada smo vidjeli kakva je situacija u regijama koje proizvode cjepiva red je obratiti pažnju na svijet. Bez obzira na iznimno veliku zapadnu marketinšku kampanju trenutačno u svijetu vode kineska neGMO cjepiva. Na prvom mjestu po upotrebi u svijetu se nalazi cjepivo CoronaVac (Sinovac). Na drugom mjestu se nalazi cjepivo Pfizera, a na trećem kineskog Sinopharma dok na četvrtom imamo AstraZenecu.

  Razlog za prvu i treću poziciju kineskih cjepiva se nalazi u činjenici da je milijardu njihovih doza prodano u svijetu. Glavni kupci su bili Indonezija, Brazil, Pakistan, Turska i Iran. Sveukupno 110 država je kupilo kineska neGMO cjepiva protiv korone, ali ona su de facto zabranjena na zapadu.

  Nužno nam je napomenuti da su kineska cjepiva dobila dopuštenja za korištenje u svijetu tek u svibnju/lipnju. Bez obzira na to kao što smo već naveli njihova popularnost je stigla i prestigla onu zapadnih cjepiva. To bi nam trebalo dati materijala za razmišljanje !?

  Svekupnu gledajući u svijetu danas kineska neGMO cjepiva drže 49 % tržišta. Sličnu udio na svjetskom tržištu imaju i sva zapadna GMO cjepiva zajedno. Trenutačnu pobjedu neGMO cjepivima donosi indijsko cjepivo čija tehnologija se temelji na cjepivu protiv dječje paralize. Zahvaljujući tom indijskom cjepivu tvrtke Bharat Biotech imena Covaxin (slika) većinu na svjetskom tržištu drže neGMO cjepiva.

  Ta odluka zapada da forsira, nameće svim stanovnicima GMO cjepiva predstavlja poljubac smrti protivnicima ove tehnologije. U budućnosti se protivnici genetski modificiranih usjeva i sličnog više neće moći protiviti ovoj tehnologiji. Kako je moguće protiviti se genetski modificiranoj hrani ako koristiš genetski modificirano cjepivo za svoju zdravstenu zaštitu ? Nikako. To je nuspjova ove zapadne kampanje cijepljenja !?

4.8 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 2021 poredak najpopularnijih cjepiva u svijetu je bio sljedeći; Na prvom mjestu se nalazio CoronaVac nakon kojeg dolaze Pfizer, Sinopharm, AstraZeneca, Moderna i Covaxin. Nakon što smo zaključili koja su najpopularnija cjepiva protiv korone na […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina