Talijanska migrantska politika

  Odmah nakon stupanja na vlast Giorgia Meloni je donijela odluku o odnosu prema ilegalnim migrantima. Nova talijanska migrantska politika dopušta samo iskrcavanje maloljetnika, majki s djecom i bolesnih što smatramo pogrešnim.

  Giorgia Meloni je bila u parlamentu izabrana za premijerku Italije 27 listopada 2022 godine,a njen prvi test postaje migrantska kriza. U određenom smislu riječ je o pripremljenoj krizi na koju se čekao njen odgovor.

  Već krajem listopada, znači u doba kada je ona tek izabrana mediteranska taksi služba „nevladinih” organizacija je bila spremna. Odgovarajući na tu prvu krizu nova vlada Italije izjavljuje da su države čiju zastavu nose brodovi „nevladinih” organizacija odgovorne za migrante na njima.

  Konkretno Meloni vlada je poslala poruku da Norveška i Njemačka trebaju preuzeti ilegalne migrante s brodova Ocean Viking, Geo Barents i Humanity 1. Na tu poruku Norveška čiji su brodovi Ocean Viking i Geo Barents odgovara 04 studenog riječima:

Norveška nema odgovornosti po niti jednom internacionalnom sporazumu za osobe koje norveški brod u privatnom vlasništvu spasio na moru”.

  Osim te reakcije Norveške zanimljiva nam je reakcija i „nevladine” organizacije Doctors without borders. Riječ je o organizaciji koja upravlja brodom Ocean Viking i koja izjavljuje:

Mi čekamo 10 dana na sigurno mjesto gdje ćemo iskrcati preživjele”. U tih 10 dana oni su mogli stići do Francuske ili Španjolske, ali njihov cilj nije iskrcavanje, „spašavanje” migranata nego forsiranje talijanske granice.

  U stvarnosti „nevladine” organizacije su dobile prvu bitku s Giorgiom Meloni. Oni su je dobili jer je Italija pokušala postići kompromis. Sastavni dio tog kompromisa je bio iskrcavanje „djece i bolesnih” s broda Humanity 1. Konkretno Italija je prihvatila iskrcaj 144 od 179 ilegalnih migranata s broda samo da bi joj bilo pljunuto u lice. Nakon iskrcaja brod Humanity 1 je odbio napustiti talijansku luku dok ne iskrca sve ilegalne migrante.

  Inače pod navodnike smo stavili djece i bolesnih s broda zbog službenih njemačkih podataka. Ti podaci nam govore da se na brodu nalazilo 104 samostalnih maloljetnika,a svi znamo što to znači.

  To znači da veliki postotak njih u stvarnosti nije maloljetan nego punoljetan. U Belgiji 70 % navodnih maloljetnih ilegalnih migranata su ispali punoljetni, a slično vrijedi i za druge europske države.

  Zbog toga bi Italija kada bi bila ozbiljna po pitanju ilegalnih migranata trebala odbiti primanje navodnih maloljetnika. Jedini primljeni maloljetnici bi po nama trebali biti stvarno malena djeca, ali tu onda dolazimo do drugog problema.

  Taj problem je što učiniti s roditeljima koji neodgovorno vode malenu djecu ili bebe u opasne situacije gdje mogu poginuti. Da li takve osobe po zakonima uopće mogu imati roditeljska prava pogotovo u Italiji koja ponekad uzima djecu roditeljima jer su prestari za imati ih ? Da li to znači da postoji jedan zakon o roditeljskim pravima za građane, a drugi za migrante ? Mi bi rekli Da.

  Sve u svemu Giorgia Meloni je po nama pogriješila kada je dopustila iskrcavanje ilegalnih migranata. Sada nam ostaje samo gledati što će se događati u budućnosti po pitanju ilegalnih migranata u Italiji !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kada kažemo nasilnim ciljamo na to da su oni htjeli po svaku cijenu iskrcati migrante u Italiji. U 10 i više dana ti „brodovima za spašavanje” su mogli doći do Francuske ili čak Španjolske, ali to nisu radili. Oni su s „spašenim osobama” čekali dopuštenje za ulazak u talijanske […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina