Bitcoin

  Nastanak Bitcoina 2009 godine, a potom i drugih virtualnih kriptovaluta libertarijanci su slavili kao oslobađanje od državnih kontrola. To oslobađanje postaje noćna mora kada 2022 virtualne valute masovno počinju gubiti  vrijednost,a FTX bankrotira.

  Virtualne kriptovalute nakon svojih teških početaka postaju 2012 godine široko prihvaćene. To prihvaćanje i rast popularnosti rezultiraju eksplozivnim rastom vrijednosti Bitcoina s 500 dolara u 2012 na 68 000 dolara u studenom 2021 godine. Kao što smo ranije govorili samo između siječnja i svibnja 2022 Bitcoin je izgubio 34.5 % vrijednosti, a taj pad se nije zaustavio.

  Druge kriptovalute su prošle puno, puno gore. Kriptovaluta Celsius je propala s dugom od 4.7 milijardi dolara, dok je vrijednost kriptovalute Terra pala s 45 milijardi dolara na 0 dolara u samoj jednom tjednu. Sve u svemu između proljeća 2022 i danas više od 10 kriptovaluta će propasti.

  Rezultat svih tih kolapsa kriptovaluta su optužbe da govorimo o ponzijevim šemama. Riječ je inače o šemama u kojima osnivači i njima bliske osobe zarade novac isplatama novaca od uplata kasnijih investitora koji će potom sve izgubiti.

  Općenito se smatra da je vrijednost industrije virtualnih kriptovaluta u posljednjih 12 mjeseci pala 2 tisuće milijardi dolara. To je za nas preniska cifra zbog bankrota FTX-a.

  FTX ima kritičnu važnost za budućnost kriptovaluta pošto je riječ o njihov burzi. Po riječima direktora ove sada bankrotirane burze sve se dogodilo zbog greške teške 8 milijardi dolara. Riječ je o 8 milijardi dolara koji su jednostavno nestali, a mi bi rekli završili u nečijem džepu.

  Priča o FTX je inače priča o dobro povezanoj mladoj osobi koja pokreće firmu i dobiva praktički neograničeno financiranje. Osnivač i vlasnik FTX je Sam Bankman-Fried čiji roditelji su profesori na Stanfordu, teta mu je dekan odjela Columbia university, a brat Wall Street bankar.

  Svoju tvrtku, burzu za trgovinu kriptovalutama Sam Bankman osniva 2019 godine. Već 2021 godine FTX će imati milijun korisnika i dnevno će se na njoj prodavati kriptovalute vrijedne 10 milijardi dolara. Sada samo godinu dana poslije toga kompanija će bankrotirati.

  Normalno tijekom 3 godina postojanja firme Bankman će desetke milijuna dolara potrošiti na financiranje Demokratske stranke. To investiranje na kraju nije dovelo do državne intervencije za spas FTX pošto ovu kompaniju, ovaj feniks nitko nije mogao spasiti.

  On će kasnije kao što smo ranije rekli tvrditi da to kolapsa dolazi do pogreške teške 8 milijardi dolara, ali istina je drugačija. Istina na kraj ispadne da je 10 milijardi dolara FTXa završilo u drugoj kompaniji vlasnika. U određenom smislu to može biti jedan od okidaća kolapsa kojega sada istražuje policija.

  Kolaps FTX zbog njegove veličine i važnosti za virtualne kriptovalute je doveo do kolapsa drugih valuta i kripto tržišta. Bitcoin koji je daleko najveći je, će sve to preživjeti, ali mu je vrijednost pala s 68 tisuća dolara na manje od 17 tisuća dolara u doba pisanja teksta.

  Ukratko virtualne kriptovalute su bile mokri san libertarijanaca koji je sada za njih postao noćna mora. Njihov bijeg od državne regulacije je na kraju ispao ponovno bijeg prema pljački jer ako država nešto ne regulira onda zakon ne postoji.

  Onda je u pravom smislu te riječi čovjek čovjeku vuk !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
gate.io
3 mjeseci prije

I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/zh-tw/signup/XwNAU

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina