Govor Giorgie Meloni

  Nakon talijanskih parlamentanih izbora okončanih pobjedom „esktremne desnice” svi su obratili pažnju na ranije riječi pobjednice. Taj govor Giorgie Meloni održan na Svjetskom kongresu obitelji 2019 godine je postao viralni hit pa ga stoga prenosimo.

  Riječ je kao što smo rekli o govoru iz 2019 godine koji je od tada pa sve do nakon talijanskih parlamentarnih izbora stajao na YouTube. Tada ga je YouTube odlučio pobrisati zbog navodnih kršenja pravila ovog video portala. Kako je brisanje ovog govora izazvalo političku oluju u SAD YouTube ga je odlučio vratiti na svoj portal jer je bio „greškom” pobrisan.

  Ta navodna greška je spada u razne primjere drugih navodnih grešaka tehnoloških kompanija na štetu stvarno konzervativnih političara. Najpoznatiji primjeri takve druge navodne „pogreške” je priča o Hunter Bidenu, nakon čega dolaze pogreške vezani s smrću od korone u SAD,a sada i Giorgia Meloni.

  Zbog svega toga mi ovdje smatramo da živimo u „spin diktaturama”, a ne u demokracijama s slobodnim medijima. Inače pojam spin diktator je izmislio Sergej Guriev za prije svega Rusiju, Mađarske i Singapure, ali općeniti i za sve po njemu moderne autokracije.

  Govor Giorgie Meloni koji ovdje citiramo smo direktno preveli s talijanskog jezika i riječ je o njenom govoru u cijelosti. Video govora koji dobiva svjetsku popularnost je desetak minuta kraći od originalnog videa. Govor Giorgie Meloni:

Hvala svima koji su organizirali Svjetski kongres obitelji. Hvala jer niste kapitulirali. Hvala na hrabrosti. Hvala na odlučnosti zahvaljujući kojoj ste svojim radom održali živima neke teme koje su trebale biti pobrisane iz politike.

  Govorili su sve o ovom Kongresu. Govorili su da smo nazadni, da smo gubitnici… Riječ je o skandalu kada netko tko želi zaštiti prirodnu obitelj temeljenu na braku, tko želi povećati natalitet tko želi dati pravu vrijednost ljudskom životu, želi zaštiti slobodu educiranja, želi reći ne rodnoj ideologiji biva tako nazivan. Ja vraćam natrag odašiljatelju te njegove poruke.

  Smatram da je nazadan onaj tko želi vratiti cenzuru u Italiju radeći da se okupljanje kao što je ovo ne može održati. Smatram da je gubitnik država koja nakon što je podržavala bezbrojne stvari pa čak i okupljanja na kojim se uništava kršćanski križ sada odbija podržati ovo okupljanje. Tvrdimo ovdje da je gubitnik onaj koji nema pametnijeg za raditi od doći ovdje da nas vrijeđa jer smo došli govoriti kako pomoći talijanskoj obitelji. Tvrdimo ovdje da gubitnici nismo mi nego oni koji podržavaju praksu kao maternica u najam i oni koji pokušavaju hormonalnim tabletama spriječiti prirodni razvoj djece…

  Rekli su sve o našem Kongresu. Rekli su da želimo ograničiti slobodu žena da ih želimo pretvoriti u kućne robinje. Možete li vi zamislite mene da radim s usisavačem ? Mi želimo garantirati pravo žena da budu majke bez da zbog toga gube radno mjesto. Mi želimo garantira pravo majki da ne rade i da zbog tog izbora ne umiru od gladi. Mi želimo…

  …Zašto ako Europska unija ima program Erasmus za promociju mobilnosti, program Horizont za znanstvena istraživanja nema program Obitelji za promociju nataliteta ?

  Da li vam se ti naši zahtjevi čine tako tamnima, tako srednjovjekovnima; a znate li ako pogledamo tamni srednji vijek onda ćemo otkriti da je to vrijeme katedrala, doba kada su stvoreni prvi fakulteti, parlamenti, doba Petrarce, Dantea…

  …Ja vjerujem u društvo gdje na svaki izbor koji napraviš slijede posljedice za koje trebaš preuzeti odgovornost. Ja odbijam društvo u kojemu svaka želja postaje pravo, svaki inat postaje pravo u kojemu nemam odgovornosti, nego jedino jedino prava. Ja to odbijam jer je tako nešto pogrešno…

  … Ja vodim ove borbe za postizanje širokog konsenzusa. Ja postavljam i teška neugodna pitanja na koja očekujem logične pa makar i neugodne odgovore. Na previše postavljenih pitanja “svećenici jedinih odgovora” nisu mogli dati smislene odgovore.

  Mogu postaviti na desetke tih pitanja. Da li je pravedno društvo koje troši puno više resursa za naći načine za rješiti se ljudskog života nego mu pomoći. Da li je pravedno društvo u kojemu je zabranjeno uzeti tek izlegnutog psa od majke, ali je dopušteno to napraviti s tek rođenim djetetom očajne majke koja ga prodaje bogatom LGBT paru ?

  Zašto talijanski suci oduzimaju djecu oženjenom paru (54 i 52 godine) jer je on “prestar” za imati ih, ali ako govorimo o paru starijem od 50 godina koji kupuje djete u inostranstvu tada je to zakonito. Zašto ?

  …ako život teško bolesnog djeteta definiramo kao besmislen, koliko će trebati proći vremena prije nego što definiraju kao besmislen život invalida ili umirovljenika ili bilo koga drugog tko ne odgovara opisu savršenog potrošača ? Koliko vremena ?

  Zašto trošimo vrijeme borbom protiv sve vrste diskriminacije, ali se pravimo da ne vidimo najveću diskriminaciju od svih, genocid kršćana u svijetu ? Zašto ? Odgovorite mi na ova pitanje !? Mogla bi postaviti puno takvih pitanja.

  Zašto je obitelj neprijatelj ? Zašto ih obitelj toliko plaši ? Postoji jednostavan odgovor na ova pitanja. Obitelj nas definira. Ona je naš identitet. Sve ono što nas definira danas biva proglašeno neprijateljem od onih koji više nemaju identitet. Tim brisanjem obitelji mi bi postali savršeni robovi potrošnje. Zbog toga oni napadaju naš nacionalni identitet, napadaju naš religiozni identitet, napadaju naš spolni identitet, napadaju naš obiteljski identitet.

  Ja se ne mogu identificirati kao Talijanka, kršćanka, majka, žena. Ne. Ja moram biti građanin X, spol X, roditelj 1, roditelj 2. Ja moram biti broj jer samo onda kada sam broj , kada nemam identitet ili porjeklo ja mogu biti savršeni rob na milosti financijskih špekulatora, savršeni potrošač.

  To je razlog zašto nas se toliko plaše, zašto se toliko plaše Svjetskog kogresa obitelji. Oni nas se plaše jer mi ne želimo biti brojevi jer mi branimo vrijednost ljudskog bića, svakog pojedinačnog čovjeka. To radimo jer svatko od nas ima jedinstveni genetički kod koji je neponovljiv. Sviđa li nam se to ili ne to je sveto. Mi ćemo to braniti. Mi ćemo braniti Boga, državu i obitelj. Riječ je o stvarima koje se nekima gade,a koje ćemo mi braniti kako bi zaštitili našu slobodu jer mi nikada nećemo biti robovi i obični potrošači na milost financijskih špekulatora.

  To je naša misija. To je razlog zašto sam ja ovdje. Chesterton je napisao prije više od 100 godina „Vatre će biti paljene kako bi se dokazalo da je 2 + 2 = 4. Mačevi će biti izvučeni kako bi se dokazalo da je lišće tijekom ljeta zeleno. To vrijeme je stiglo.”

 

  Crvenom bojom je označen dio kojim započinje video s engleskim prijevodom. Za pogledati govor u njegovoj cjelosti na talijanskom jeziku možete koristiti ovaj link. Ako želite pogledati kraću, na engleski prevedenu verziju govora pogledajte sljedeći link. 

  Prevedeni dio govora je postao neočekivani hit u SAD nakon što je u teoriji Meloni izabrana za premijerku. O njemu svi govore počevši od Washington Post pa na dalje što je vjerovatno dovelo do odluke o njegovom brisanju na YouTube. Sada kada ste ga imali priliku pročitati sigurno razumijete razlog zašto on smeta zapadnoj eliti.

  Dodatna stimulacija za prevod ovog govora je odluka Europskog suda „pravde” koji je presudio da je fizičke zdrave, ali psihički depresivne osobe mogu biti potpuno zakonita eutanizirane !?

4.8 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zorislav
Zorislav
1 godina prije

Bravo za gospođu Meloni, u potpunosti je podržavam.

trackback

[…] Govor Giorgie Meloni […]

trackback

[…] takve osobe po zakonima uopće mogu imati roditeljska prava pogotovo u Italiji koja ponekad uzima djecu roditeljima jer su prestari za imati ih ? Da li to znači da postoji jedan zakon o roditeljskim pravima za građane, a drugi za migrante ? […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina