Suluda Kanada

  Prošlo je dvije godine od kraja diplomatskog rata Kanade i Kine. U skladu s tim Trudeau je sada potražio većeg protivnika, pa se „zaratio” s Indijom. Ukratko suluda Kanada se diplomatski zaratila s Indijom zbog kriminalca i teroriste.

  Priču o patuljku koji napada sile jer ga štiti golijat započinjemo u doba američke administracije Donald Trumpa. Ta administracija je ispunila zahtjeve svojih građana i započela gospodarsko-tehnološki rat protiv Kine. Sastavni dio tog rata su bile sankcije korporacija Huawei pri čemu je bila optužena i kćerka vlasnika korporacije.

  U skladu s američkim zahtjevom za uhićenje Kanada je uhitila Meng Wanzhou dok je na njenom teritoriju mijenjala avion. Tijekom uhićenja kanadska policija je „greškom” uzela sve njene passworde i isto tako „greškom” uključila njene elektroničke uređaje.

  Bez obzira na sve te greške i na odluke sudova da je Wanzhou nevina Kanada ju drži u zatvoru dok Kina ne uhićuje kanadske državljane. Tada biva dogovorena zamjena zatvorenika nakon čega kineska priča završava. Jedina posljedica svega ovoga biva da Kanada dolazi na kinesku crnu listu.

  U određenom smislu sada se ova priča ponavlja samo s Indijom. Kanada je optužila Indiju za ubojstvo lidera Sikha koji se bori za neovisnost svog naroda. U skladu s tom optužbom ona protjeruje veleposlanika Indije u Kanadi na što Indija odgovara istom mjerom. Nužno biva naglasiti da zbog značaja Indije u modernom svijetu već davno nitko nije protjerao njenog veleposlanika što znači da govorimo o presedanu. (Pakistan ne računamo)

  Prije nego što nastavimo red je sada pogledati tko je žrtva ubojstva jer je njegova životna, migrantska priča zanimljiva. Riječ je Hardeep Singh Nijjar predsjednik hrama Sikha koji biva ubijen 19 lipnja 2023 godine

  Po policijskoj evidenciji Hardeep Singh Nijjar je 10 veljače 1997 došao u Kanadu koristeći krivotvorenu putovnicu. Zbog politike otvorenih granica Kanada ga nije vratila u Indiju nego ga stavlja u sivu zonu. U pokušaju dobivanja statusa azilanta Nijjar 09 lipnja 1998 godine predaje migrantskoj službi dokumente da je od strane indijske policije bio mučen.

  Odmah biva otkriveno da su dokumenti lažirani, ali Kanada ga ne izbacuje s svog teritorija. Nekoliko dana nakon što dobiva odgovor da mu je zahtjev za azil odbijen on se ženi, ali riječ je bila o lažnom vjenčanju. To su potvrdili policija, migrantska služba i na kraju sud 2001 godine.

  Bez obzira na sva ta lažiranja dokumenata, na sve te kriminalne radnje Kanada Hardeepu Singhu Nijjaru 2007 godine dava državljanstvo. Tu cijelu priču smo naveli jer savršeno prikazuje kako funkcionira zapadna kontrola granice i tko je on konkretno bio.

  To sve što smo naveli naravno ne može, ne smije biti razlog za ubojstvo nego se on nalazi na drugom mjestu. On se nalazi u optužbama Indije da je organizirao teroristički napad na kino 2007 godine i da sudjeluje u organizaciji drugih terorističkih napada. Iz tih razloga je Indija zatražila njegovo izručenje od Kanade 2016 godine što biva odbijeno. Na kraju krajeva on je sada kanadski državljanin pa stoga…

  Kako nije izručen 2020 ga Indija službeno proglašava teroristom, a ubrzo potom će biti i raspisana financijska nagrada za njegovo uhićenje. Od 2016 pa sve do ubojstva Hardeep Singh Nijjar se mogao predati Indiji u kojoj funkcionira pravosuđa. Primjer tog funkcioniranja biva da je sud optužio sve uhićene povodom napada na kino 2007 pa bi i on dobio pošteno suđenja, ali…

  U određenom smislu ako je Indija izvršila ovo ubojstvo ona ga vrši po američkom principu. Drugim riječima SAD ubija vlastite građane koje je proglasio teroristima u neprijateljskim i prijateljskim zemljama. Ako SAD to radi zašto to ne bi mogla raditi i Indija ?

  Nužno za kraj biva naglasiti da govorimo o SAD-u koji je zaštitnik Kanade pa pitanje postaje što Kanada postiže suludom svađom s Indijom ?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina