Slučajni predsjednik

  Jair Bolsonaro je na iznenađenje svih 2018 godine postao slučajni predsjednik Brazil. Kao što je tada uspio svih iznenaditi tako to uspjeva i sada  osvajanjem 43 % glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora.

  Priču o Brazilu red je započeti još 2016 godine kada tamo biva izvršen državni udar. On je bio izveden potpuno u skladu s zakonom,a sve ostalo je bilo za pučiste nevažno. Ljevičarska predsjednica Dilma Rousseff je tada bila smjenjena od strane parlamenta iz prilično nejasnih razloga po scenariju vrlo sličnom onom koji će se potom na krvaviji način ponoviti u Boliviji.

  Na mjesto Rousseff biva instaliran ekstremno omraženi Michel Temer koji se “proslavio”  po korupciji i probusiness politici. Time smo polako došli do 2018 godine i novih brazilskih predsjedničkih izbora na kojima se omraženi Temer ne natječe.

  Tijekom izborne kampanje Jair Bolsonaro je bio vodio, ali s popularnošću od samo 23 % pa stoga nitko nije očekivao njegovu pobjedu. Sve će se promjeniti nakon atentata na njega kojeg vrši bivši član brazilske partije koja u svom programu ima marksizam, trockizam, ekosocijalizam… Ovaj atentat Bolsonaro jedva preživljava pa stoga više nije nastupao u izbornoj kampanji.

  Točno mjesec dana nakon atentata biva održan prvi krug predsjedničkih izbora u Brazilu na kojima Bolsonaro osvaja 46 % glasova !? Taj rezultat to udvostručenja broja osvojenih glasova za nas predstavlja odličan dokaz utjecaja atentata na javno mijenje Brazilaca. U drugom krugu koji biva kasnije održan Bolsonaro osvaja 55 % glasova i tako postaje slučajni predsjednik Brazila.

  Zapadni mediji su prije izbora i nakon njih častili predsjednika Bolsonara raznim „uvredama”. Nazivali su ga najomraženijim predsjednikom na svijetu, religioznim fanatikom i puno drugih stvari, a potom su došli predsjedničkih izbori 2022 godine.

  Svi su očekivali laku pobjedu bivšeg predsjednika Lule koji je početkom 21 stoljeća bio najpopularniji predsjednik u zapadnom svijetu. Lula je obećao da će ako bude izabran najsiromašnijima davati državni novac, povećati gradnju socijalnih stanova, opraštati dugove… Za razliku od Lule Bolsonaro je izašao na izbore s porukom zaštite tradicionalne obitelji, zaštite slobode govora, zaštite slobode religije, protivljenju pobačajima i transrodnim pravima.

  Opće očekivanje elita je bilo da će Lula s svojim obećanjima i onime što on predstavlja od ranije jednostavno pregaziti Bolsonara. To se nije dogodilo pošto je Lula osvojio 48, a Bolsonaro 43 % glasova pa se ide u drugi krug. Zajedno s predsjedničkim izborima održani su i oni za parlament na kojima je Bolsonarina stranka potukla opoziciju.

  Ovaj rezultat nakon svega što su rekli o Bolsonaru predstavlja šok koji je potresao zapadnu elitu. Pozicije predsjednika Jaira Bolsonara predstavljaju potpunu suprotnost pozicijama koje oni predstavljaju i zbog toga ga žele poraziti. S druge strane njegove ideološke pozicije očito imaju emocionalnu poruku na koju internacionalisti ne mogu dati odgovor. Oni mogu jedino nuditi pare i pozivanje na ljudska prava što nema emocionalnu poruku kao pozicije Bolsonara ili pozicije zagovornika Brexita.

  Ukratko Jair Bolsonaro je 2018 godine postao slučajni predsjednik, a sada 2022 godine on dokazuje da je pravi predsjednik. To samo po sebi predstavlja pobjedu Bolsonara bez obzira kako će završiti sada potpuno neizvjesni drugi krug predsjedničkih izbora !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina