Most

  Ukrajinska operacija kojom biva oštećen Krimski most predstavlja još jedan od serije uspješnih napada s ciljem uništavanja ruskog morala. Na žalost po Rusiju velika većina tih napada uspješno postiže svoje ciljeve !?

  Tijekom posljednja dva mjeseca sada već dobro organizirana Ukrajina je počela vršiti profesionalne napade na Ruske okupatorske snage i samo Rusiju. Ukrajinska pobjeda kod Harkiva, prodor kod Herson kao i diverzantski napadi u Rusiji su stvorili pomutnju među ruskim zapovjednicima.

  Nužno je ovdje dodatno naglasiti da je Rusiji praktički nemoguće zaustaviti diverzantske napade na svom teritoriju. U Rusiji živi 2 milijuna Ukrajinaca,a njima trebamo dodati i ukrajinske agente koji su ostali na teritoriju okupiranom, anektiranom od Rusije.

  Nakon početnih diverzantskih akcija protiv vojnih ciljeva Ukrajina je bila dobila na samopouzdanju. To samopouzdanje joj omogućava da u kolovozu pokrene akciju koja rezultirat ubojstvom kćerke navodnog putinovog ideologa. Time su Ukrajinci dokazali da mogu gotovo svakoga eliminirati što je stvorilo paniku među ruskom elitom koja podupire Putina.

  Sastavnio dio tih PR operacija predstavlja i današnja ukrajinska ofenziva u pokrajini Herson. Ona je uspjela osloboditi veliki dio teritorija, ali nije promjenila stratešku situaciju. Rusija još uvijek kontrolira grad Herson i velike dijelove „ukrajinske” strane rijeke Dnjepar. S druge strane Ukrajina nije u stanju forsirati prijelaz rijeke Dnjepar koja će vrlo vjerojatno postati granica zamrznutog sukoba.

  Konkretno po pitanju ove uspješne ukrajinske vojne operacije kao i one kod Harkiva se postavlja pitanje što Rusija izvodi ? Kako je moguće da ona u današnje doba nije bila u stanju vidjeti pripremanje ukrajinske vojske za protuofenzivu ? Odgovor na ovo pitanje nas prisiljava da se zapitamo o sposobnostima ruskog vojnog vrha.

  Nakon tih uspješni ukrajinskih napada sada je uslijedila uspješna diverzija na krimski most. Tu diverziju je bilo praktički nemoguće spriječiti pošto po ovom mostu svakodnevno putuje više od 30 tisuća vozila. Jednostavno fizički nije moguće prokontrolirati toliko vozila, ali to neće spriječiti Rusiju da nekog službenika optuži za pogreške.

  Zapad je navodeći ovu uspješnu diverzantsku operaciju počeo slaviti govoreći da ovaj most predstavlja najvažniju logističku vezu za rusku vojsku u Hersonu. U realnosti to više baš i nije točno nakon što je Rusija okupirala cijelu ukrajinsku obalu Azovskog mora. Sada Rusija dostavlja vojnu opremu prema Hersonu putem okupiranog dijela Ukrajine i krimskog mosta. Na kraju krajeva Krimski most se nije urušio nego je promet na njemu nastavljen smanjenim intenzitetom.

  Zbog svega toga navodimo da je riječ o još jednoj uspješnoj ukrajinskoj PR operaciji koja ubija volju Rusije za vođenje rata. Sve u svemu red nam je čestiti Ukrajini na briljantnim operacijama i ponovno po Bog zna koji put se upitati što to Rusija izvodi ?

  Na kraju kada govorimo o ovom ratu ne smijemo zaboraviti riječi Lincolna o jednom od svojih generala. Tijekom američkog građanskog rata kritičari su napadali generala koji gubi tri puta više vojnika nego njegovi protivnici. Lincoln je na to odgovorio: „Mi imamo 5 puta više vojnika nego Konfederacija što znači da on pobjeđuje”.

  Rusija ima negdje 4 puta više stanovnika nego Ukrajina. U skladu s tim jedina šansa Ukrajine je ubiti želju Rusa za vođenjem ovog rata. To ona trenutačno vrlo uspješno radi !? Čestitke na tome !?

Zbog tih ukrajinskih uspjeha koji šire depresiju u ruskim snagama i javnosti Rusija je odlučila pokazati svoju rušilačku moć masovnim raketiranjem Ukrajine. Tim svojim raketiranjem ona je srušila optimizam koji su Ukrajina i njeni stanovnici dobili nakon uspješnih vojnih i diverzantskih operacija.

4 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Razlog
Razlog
11 mjeseci prije

Čestitat na čemu??Što su digli u zrak kamion na mostu kojim se odvija i civilni promet. Nešto slično kako to rade teroristi,ne mareći ko će izgubit život…
Bravo,čestitke

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina