RT vs DW

  Odluka Njemačke da zabrani emitiranje ruske državne kuće RT na svom teritoriju je rezultiralo sličnom odlukom Rusija za njemačku državnu medijsku kuću DW.

  Govorimo sličnom odlukom pošto je Rusija zabranila DW-u snimanje na svom teritoriju dok Njemačka to nije učinila za RT. Ova borba RT protiv DW predstavlja situaciju koja je praktično identična prošlogodišnjoj po pitanju Velike Britanije i Kine. Tada je Velika Britanija zabranila emitiranje kineske državne kuće na svom teritoriju na što je Kina odgovorila zabranom BBC-a.

  Ova dva slučaja nam jasno govore da je zapadnoeuropska elita svjesna svog moralnog bankrota. Ona je postala svjesna da nema što novoga ponuditi svijetu i da istovremeno postoji nezadovoljstvo građana. U skladu s tim ona sada živi u strahu od stranih političkih poruka i stranih interpretacija događaja u svijetu.

  Do 2010-15 godine taj strah nije postojao, ali sada je elita zapadnoeuropskih država terorizirana njime. Ovdje nam je nužno naglasiti zapadnoeuropskih država,a ne SAD-a koji je u pravom smislu primjer slobode govora. CGTN bez problema „posluje” u SAD, a isto vrijedi i za RT.

  Dok SAD daje slobodu svim medijima zapadnoeuropske države to zabranjuju. Formalno pravno države zapadne Europe i Europska unija ništa ne zabranjuju. Oni samo tvrde ponovno i ponovno da neki proizvod, medijska kuća ili gospodarska aktivnost ne zadovoljavaju tehničke uvjete. To se događa s CGTN, RT, Sjevernim tokom 2, cjepivima protiv korone…

  Konkretno govoreći o RT-u red je navesti da je on pokušao dobiti licencu za rad u Luksemburgu. Nakon sastanka državnih organa Njemačke i Luksemburga Veliko vojvodstvo je odbilo dati dozvolu za rad. Potom je RT dobio licencu za rad u Srbiji od kuda se po europskim pravilima mogao emitirati u Njemačku.

  Na tu dozvolu je reagirao Njemački državni organ za regulaciju medija odbivši da ju prizna. Ovaj državni regulator je izjavio da RT Njemačka nema po europskim zakonima važeću dozvolu za rad u Njemačkoj. Na tu odluku je Rusija odgovorila potpunom zabranom rada Deutsche Welle u Rusiji.

  RT i drugi slični mediji su iz percepcije zapada od države kontrolirani mediji. Oni su od države kontrolirani pošto su financirani iz državnog proračuna i njihove šefove postavlja predsjednik države.

  Za razliku od RT, Deutsche Welle je njemački javni mediji koji se financira iz poreza. Šefove DW postavlja komisija od 17 članova u kojoj sjede predstavnici parlamenta, crkve i udruga financiranih iz proračuna.

  Zbog ove razlike u izabiranju šefova državnih/javnih medijskih kuća priča se da je RT propagandni organ vlade dok to DW nije. Da li je to po Vama dovoljno za uvidjeti stvarnu razliku treba svako od nas sam zaključiti.

  Glavni dio njemačkog protivljenja ruskoj državnoj medijskoj kući se ne nalazi u činjenici da je riječ o propagandnom organu Rusije. To svi znamo pa je red priznati da je RT propagandni organ Rusije, DW Njemačke, a BBC britanske elite. Glavno protivljenje se nalazi u činjenici da su nacionalno nastrojeni građani Njemačke oduševljeni program RT-a. To im je potencijalno jedina ozbiljnija medijska kuća na kojoj mogu pratiti vijest ne iz multikulturalne nego nacionalne perspektive.

  Jednostavno ovaj ruski državni medijski propagandni organ je protivnik europskog medijskog konzensusa. Govorimo o konsenzusu koji o medijskom promoviranju ukidanju Europskih država i stvaranje Europske federacije. To je glavni grijeh medijske kuće RT !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] jednih građana, a ne čitamo o mukama drugih. Praktički identičnu situaciju smo ranije imali s zabranama državnih medija. Tada je jedina, ali iznimno važna razlika bila da obični građani nisu bili udareni po džepu […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina