Pravilni ruski odgovor

  Pravilni ruski odgovor na histeriju koju je pokrenula Bidenova histerije oko ruske invazije Ukrajine bi bila prestanak potpisivanja novih ugovora o plinu. Na taj potez Europska unija ne može naći nikakav odgovor.

 Od optimizma kojeg su stvorili mediji povodom 100 dana vladavine Bidena danas nije ostalo praktički ništa. Jedino što je ostalo iz tog početnog razdoblja biva vanjska politika SAD u kojoj se Rusija optužuje za pripremanje invazije Ukrajine. O tome su zapadni mediji kokodakali u proljeće prošle godine, a o tome kokodaču i danas.

  Da li su razlog za to kokodakanje mutni poslovi obitelji Biden u Ukrajini, optužbe Demokrata o suradnji Trumpa i Rusa ili Victoria Nuland ne možemo reći. Razlog za ovu antirusku propagandu sigurno predstavlja kombinacija svih ovih razloga.

  Današnja Ukrajina je dobrim dijelom dijete Bidena i Nuland koja u američkom ministarstvu vanjskih poslova vrši najviše dužnosti. Victoria Nuland je 2014 godine upravljala drugom Ukrajinskom revolucijom i odlučivala tko će sjediti u vladi Ukrajine.

  Ukratko zavisno od interpretacije SAD je dobio proUkrajinsku ili antiRusku administraciju koja je nastavila ono što je radila do 2016 godine. Sada već 9 mjeseci SAD vodi propagandu o ruskoj invaziji Ukrajine, a kao što je Goebels rekao 100 puta ponovljena laž postaje istina.

  Po tom principu ova laž je postala istina pa je sada pitanje što Rusija može učiniti ? Najpametnije po Rusiju bi bilo da posluša zapadne „savjete” stare već dvadesetak godina. Govorimo ovdje o „savjetima” da Rusija upotrijebi svoj plin kao strateško oružje. O toj upotrebi energije kao oružju se govorilo 2014 godine, a u stvarnosti o tome se priča od početka 21 stoljeća.

  To korištenje plina kao strateškog oružja Rusija bi trebala izvesti u skladu s internacionalnim zakonima. Time želimo reći da bi Rusija trebala ispoštivati sve postojeće ugovore o dostavi plina, ali istovremeno odbiti potpisat nove ugovore.

  Normalno to odbijanje potpisivanja novih ugovora bi bilo vezano s odnosom pojedinačnih država prema Rusiju. Držeći se ovog principa Rusija ne bi potpisali nove ugovore o dostavi plina s Njemačkom zbog tamošnje blokade Sjevernog toka 2. Istovremeno Rusija bi u skladu s ovom strategijom potpisala nove ugovore o dostavi plina s prijateljskim ili neutralnim državama.

  Tom strategijom Rusija bi nanijela ozbiljne gospodarske štete državama koje su prema njoj neprijateljski nastrojene. Do te gospodarske štete bi došlo zbog više cijene proizvoda u neprijateljskim državama od onih u neutralnim ili prijateljskim što nije moguće kompenzirati u svjetskoj trgovini.

  Govoreći konkretno o Sjevernom toku 2 čije puštanje u pogon zabranjuje Njemačka dovoljno nam je reći da bi ona trebala platiti troškove gradnje. Njemačka je uz protivljenje cijele Europske unije dala dopuštenje Sjevernog toka 2. Na kraju kada je on izgrađen za gotovo 10 milijardi eura Njemačka mu ne dopušta rad.

  Glavni strateški problem za Europsku uniju je da ona jednostavno ne može prestati kupovati plin od Rusije. Ona ne može prestati kupovati ruski plin jer u svijetu nema dovoljno plinskih kapaciteta koji bi nadoknadili isključivanje Rusije. Pokušaji predsjednika Bidena kao što je sastanak s katarskim emirom 31 siječnja 2022 tu stvarnost ne mogu promjeniti.

  Ukratko ruska strategija bi trebala biti jednostavna i sastojati se od 3 točke. Prva točka bi bila potpuno ignoriranje zapadne histerije o invaziji Ukrajine. Druga točka bi trebala biti davanje jeftinijeg plina prijateljskim ili neutralnim državama što se dogodilo s Mađarskom,a treća prestanak opskrbe plinom neprijateljskih država.

  Ova treća opcija bi bila noćna mora, ali iz te noćne more bi lakše izašla autokratska Rusija nego zapadne takozvane demokracije. Ovde govorimo takozvane jer 75 % Njemaca i 69 % članova Zelene stranke podržava Sjeverni tok 2 dok ga vlada Njemačke blokira. Tako ne rade demokratske države !?

  Rusija bi iz ovog lakše izašla zbog autokratizma i svojih deviznih rezervi koje su gotovo najveće na svijetu. Ona svojim deviznim rezervama pokriva čak 19 mjeseci uvoza što je više nego dovoljno za sve potrebe u slučaju krize !?

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina