covid-19

Povratak korone

  Svaka popularna ili zloglasna priča ima neki svoj nastavak koji započinje s povratak. U skladu s tim i korona je dobila nastavak imena povratak korone.

  Ne vjerujemo da itko može osporiti da živimo u vrijeme masivnih histerija. Prvo smo imali korona histeriju, a potom je došla histerija povezana s invazijom Ukrajine. Očekujemo krajem ove godine histeriju povezano s nestašicom hrane, ali o tom potom.

Zahvaljujući” današnjoj ratnoj histeriji mi smo potpuno zaboravili na koronu. Ona je postala toliko nevažna da ju mediji jednostavno ignoriraju. Oni je ignoriraju iako to ne bi smjeli jer živimo u doba novog vaka korone koji je zabrinuo američku vladu.

  Trenutačno u Hrvatskoj svakog dana od korone oboli više od tisuću osoba dok je broj aktivnih slučajeva oko 10 tisuća. Tim podacima možemo dodati da se između 500 i 700 osoba nalazi na bolničkom liječenju !? To nisu strašni brojevi i možemo reći da smo ih očekivali zbog slabljenja virusa, ali nisu niti za ignorirati.

  Sličnu ili u realnosti puno goru situaciju imamo i u ostatku Europe gdje Austrija vodi s gotovo 5000 oboljelih na milijun stanovnika. Zbog toga je ona donijela odluku o ponovno obveznom korištenju maski. Nužno nam je ovdje dodati da ona nije donijela odluku o obveznom nošenju maski u zatvorenom prostoru nego o obveznom nošenju FFP2 maski !?

  Praktički istovremeno s ovom austrijskom odlukom došla je ona Italije da ukine sva korona ograničenja. Potvrda o cijepljenju od 1 travnja neće više biti potrebna u Italiji za okupljanja u zatvorenim prostorima,a isto će vrijediti za državne objekte od 1 svibnja. Tu odluku je donijela vlada iako je suočena s porastom broja oboljelih od korone.

  Samo dan kasnije Njemačka donosi sličnu odluku. Njome je ukinuta zabrana ulaska u trgovačke centre, škole i restorane bez maske. Zabrana je ostala na snazi za bolnice i javni transport tako da ova odluka predstavlja teško izboreni kompromis u vladajućoj koaliciji.

  Riječ je o kompromisu u doba kada Njemačka ima najveći dnevni broj oboljelih od početka pandemije. U petak 18 ožujka Njemačka je registrirala gotovo 300 000 novooboljelih od korone !? Bez obzira na ovu situacija vlada je istog dana donijela odluku o ukidanju mjeru.

  Njemački ministar zdravlja koji je kao i kancelar Socijalist se tome žestoko  protivio. On zahtijeva prisilno cijepljenje svih Njemaca jer „Njemačka ne može biti taoc necijepljenih”, ali je izgubio glasovanje u parlamentu.

  Vladajuća većina u njemačkom parlamentu ima 395 zastupnika, ali to nije bilo dovoljno. Za prijedlog prisilnog cijepljenja su glasovalo „samo” 236 zastupnika što govori da je došlo do pobune zastupnika. Pošto opozicioni CDU nije podržao rezoluciju donesena je odluka o popuštanje korona mjera u Njemačkoj. Realno gledajući vrh SPD i Zelenih koji žele prisilno cijepljenje se ne bave znanošću nego ideologijom.

  Dok tako korona pandemija u ublaženom obliku hara Europom SAD se našao u problemima. Povratak korone u Europi je najavio njen travanjski dolazak u SAD pa američka administracija raspravlja o mjerama. Osnovno pitanje tamo glasi da li će biti potrebno ponovno praviti zalihe lijekova i uvesti obvezno nošenje maski.

3 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina