Povratak Bitcoina

  Nakon stvarno užasne 2022 godine kada su virtualne kriptovalute propadale ili izgubile većinu vrijednosti došla je 2023. U njoj imamo zbog državne intervencije povratak Bitcoina čija vrednost raste i samo raste.

  Bitcoin koji nastaje 2009. će nakon teških početaka postati 2012 godine široko prihvaćen nakon čega se njegova popularnost samo širila. Taj porast popularnosti je rezultirao i eksplozivnim rastom vrijednosti bitcoina s 500 dolara u 2012 na 68 000 dolara u studenom 2021 godine. Kao što smo ranije govorili samo između siječnja i svibnja 2022 Bitcoin je izgubio 34.5 % vrijednosti, a taj pad se nije zaustavio.

  Druge kriptovalute su prošle puno, puno gore. Kriptovaluta Celsius je propala s dugom od 4.7 milijardi dolara, dok je vrijednost kriptovalute Terra pala s 45 milijardi dolara na 0 dolara u samoj jednom tjednu. Taj kolaps kriptovalute 2022. najbolje vidimo uz podatak da je tada propalo 10 kriptovaluta.

  Rezultat svih tih kolapsa kriptovaluta su optužbe da govorimo o ponzijevim šemama. Riječ je o šemama u kojima osnivači i bliske osobe zarade novac isplatama novaca kasnije investitora koji će sve izgubiti.

  Općenito se smatra da su investitori na kriptovalutama u 2021/22 godini izgubile 2 tisuće milijardi dolara. To nam dovoljno govori da dođemo do zaključka da je san novca oslobođenog od državne kontrole propao.

  Situacija se nije drastično promjenila na bolje tijekom 2022 godine pa je zaključeno da se nešto treba radikalno promjeniti. Ta promjena postaje izlazak Bitcoina na burzu ili ako hoćete drugačije dopuštanje mogućnosti investitorima da ulažu u njega bez da ga posjeduju.

  Kako je Bitcoin decentraliziran on nije mogao zatražiti dopuštenje od američke državne agencije za osnivanje fondova. On to nije mogao učiniti, ali su to učinili BlackRock, Fidelity, Ark Investments i drugi na što je U.S. Security and Exchange Commission pozitivno odgovorio 10.01.2024.

  Riječ je o pozitivnoj odluci za koju se pretpostavljamo unaprijed znalo. To govorimo pošto je vrijednost Bitcoina početkom listopada iznosila samo 25.000 dolara. Govorimo samo jer je njegova vrijednost u studenom 2021 bila iznosila 69.000 dolara.

  To je bilo tada,a sada Bitcoin vredi 68.791 dolara. Drugim riječima vrijednost bi mu mogla u samo 7 mjeseci porasti 3 PUTA !? Do dijela tog porasta vrijednosti dolazi još krajem 2023. što nam ukazuje kako su investitori unaprijed znali za odluku državne agencije. Sve u svemu Financial Times nam govori da je vrijednost Bitcoina 01.10. bila 25 tisuća dolara. Potom nam njegova vrednost do Božića raste na 42.683 dolara, a državna odluka o fondovima je formalno donesena 15 dana kasnije.

  Ukratko Bitcoin se vratio, a njegova vrijednost raste i samo raste. Što o tome misle oni koji su slavili virtualne kripto valute koje ne kontrolira država je bolje ne pitati jer je porast vrijednosti Bitcoina usko povezan s državnom odlukom.

  Riječ je o odluci kojoj se najoštrije protivi Europska središnja banka (ECB). Ona je osudila američku odluku koja je proglasila da je investicija u Bitcoin sigurna. Po mišljenju ECB-a vrijednosti Bitcoina je NULA i on je općenito govoreći šteta za društvo.

  Kako nikoga ne zanima mišljenje Europske unije porast vrijednosti Bitcoina se nastavlja.

3 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
temp mail
1 mjesec prije

This is a nice blog as well. Your webpage loads quite quickly. Which hosting service are you using? I would like your affiliate link. My webpage should load just as rapidly.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina