Plenkovic-Andrej

Popis stanovništva

  Popis stanovništva je navodno mnoge iznenadio. Govorimo ovdje navodno pošto vrlo dobro znamo da su se Hrvati masovno iseljavali u posljednjih 8 godina.

  Zbog toga što svi znamo da su se Hrvati iseljavali bili smo više manje svjesni stvarnog demografskog stanja. Jedan od problema je bila da smo sami sebe i druge lagali o stvarnom stanju.

  Prije samo 3 mjeseca Državni zavod za statistiku je izašao s procjenom da je Hrvatska izgubila 237 tisuća stanovnika u 10 godina. Tada su se mediji govorili o skandalu, demografskoj katastrofi i slično dok smo mi ovdje govorili drugu priču.

  Mi smo tada govorili da su ti podaci netočni i to smo bili dokazali. Naš dokaz tvrdnje su bili službeni podaci o broju rođenih i umrlih zajedno s brojem Hrvata koji se doselio u Njemačku do 2015 godine. Već tada su sve racionalnije osobe znale da u Hrvatskoj živi manje od 4 milijuna stanovnika.

  Sada kada su izašli službeni podaci iz popisa stanovništva mediji se čude da smo izgubili gotovo 400 tisuća stanovnika. Nekako nam ispadne da se naši mediji uvijek čude, da su uvijek šokirani, praktički skandalizirani podacima.

  Za razliku od njih oni koji se bave demografijom su vrlo dobro znali stvarno stanje. To je u svom intervjuu priznala državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Nakon toga je navela mjere za mlade kako bi objasnila da država radi sve moguće za zadržati ih u Hrvatskoj. U stvarnosti te mjere neće baš nikoga tko se dvoumi nagovoriti da ostane u Hrvatskoj.

  Na kraju se čak i naš premijer osjetio pozvanim da komentira, da napadne kritike povezane s masovnim iseljavanjem. Govoreći o situaciju u Hrvatskoj on se malo pogubio kada je govorio na radiju. Prvo je govorio da ćemo ekonomski dostići istočnu Europu, a potom da po pitanju demografije trebamo raditi kao zapadna Europa.

  Za početak red nam je napomenuti da mi ne možemo dostići istočnu Europu pošto bacamo milijarde eura u fondove. U one iste fondove koje nemaju uspješne članice Europske unije iz istočne Europe. To su okovi koji ograničavaju naš gospodarski rast.

  Kada je govorio da moramo raditi kao zapadne Europa po pitanju demografije naveo je nužnost uvoza stanovništva. U stvarnosti on je naveo kako mnoge zapadne demokracije negativne demografske tendencije riješavaju useljavanjem.

  Ono što nije rekao jer bi se građani dodatno skandalizirala je da on to danas tako radi. Samo tijekom 2019 i 2020 godine u Hrvatsku su se uselile 85 593 osobe. Ti naši novi sugrađani su spasili situaciju pa broj građana Hrvatske nije pao ispod 3,8 milijuna !?

  Na kraju nam ostaje pitanje zašto se Hrvati iseljavaju ? Najčešće se navode korupcija, javna uprava, sudstvo u prevodu sve ono što je dopušteno spominjati kako bi se izbjegli glavni razlozi.

  Ti glavni razlozi su ubrzani ulazak u eurozonu i obvezni mirovinski fondovi. Osnovni plan vlade kojom predsjeda Andrej Plenković je što brži ulazak u eurozonu. U skladu s tim planom javni dug je trebalo smanjiti s 84 % BDP-a u 2014 godini na 65,4 % u 2022. Gledajući ove brojeve u novcu red je navesti da govorimo o oko 70 milijardi kuna koje se izvlače iz gospodarstva radi smanjivanja javnog duga.

  To je inače novac koji smo mogli koristiti za podizanje plaća i kvalitete života u Hrvatskoj. Na žalost vlada je gledaju između zadržavanja što većeg broja osoba u Hrvatskoj i ulaska u eurozonu izabrala drugu opciju.

  Jednostavno nije moguće istovremeno dizati životni standard stanovnika i ulaziti u eurozonu. Andrej Plenković je izabrao drugu opciju isto kao što je izabrao opciju zadržavanja obveznih mirovinskih fondova koji nas godišnje koštaju 10 milijardi kuna (direktne uplate + kamate na državne obveznice).

  To je sve rađeno u koristi financijske industrije, a što s Hrvatima ? Ništa lako ćemo dovući ljude s drugog kraja svijeta na njihovo mjesto.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina