Ponovno Ujguri

  SAD redovno pred Ujedinjenim narodima povlači pitanje navodnog kineskog genocida nad Ujgurima. Zbog toga su Ujedinjeni narodi ove godine ponovno govorili o Ujgurima.

  Tijekom tisućljeća granice Kine kao i svih država su se mijenjale. To je uvijek bilo najvidljivije na periferiji, a jedna od takvih državnih periferija je sjeverozapadna Kina gdje žive Ujguri.

  Kina je u 7 i prvoj polovici 8 stoljeća vladala pored ostalog i središnjom Azijom. Njena tamošnja vladavina će konačno biti slomljena porazom u Bitki za Talas (751) od strane vojske Kalifata. Ta bitka i kasniji kineski građanski rat su zauvijek prepustili središnju Aziju muslimanskim snagama.

  Bez obzira na tamošnju lokalnu nadmoć snaga Kalifata Ujguri neće u potpunosti prijeći na islam do 16 stoljeća. U međuvremenu dio pripadnika ovog naroda će početi napuštati središnju Aziju i migrirati u današnju sjeverozapadnu Kinu.

  Potomci tih migranata su današnji Ujguri koji žive u kineskoj pokrajini Xinjiang. Zapad se nije zamarao njihovom sudbinom niti u 19 stoljeću, niti u doba Mao Ce-tung, niti u doba kada se na Kini dobro zarađivalo. Zapad se počeo zamarati sudbinom Ujgura tek 2015 godine kada biva zaključeno da je Kina strateška prijetnja SAD-a.

  Od 2018 godine Zapad provodi ekstremno napornu kampanju o jadnoj sudbini Ujgura. Razni zapadni „neovisni” mediji tada počinju pisati da je Kina uhitila milijun Ujgura, da im pokušava izbiti muslimansku vjeru iz glave i slično. Na kraju SAD će čak proglasiti da Kina provodi genocid Ujgura, ali to nikoga osim državnih i paradržavnih medija ne zanima.

  U skladu s Američkom politikom godišnje službene osude genocida Ujgura u Ujedinjenim narodima se o tome govorilo. U svojoj izjavi Linda Thomas-Greenfield, veleposlanica SAD u UN pored ostalog izjavljuje:

SAD će nastaviti javljati o genocidu i zločinima protiv čovječanstva koje Narodna Republika Kina provodi nad Ujgurima i pripadnicima drugih religijskih i nacionalnih manjina u Xinjiangu…”

  Potom je ona još spomenula svoje oduševljenja jer se veliki broj članica Ujedinjenih naroda isto bavi ljudskim pravima u Kini. Tak veliki broj član u stvarnosti i nije tako velik pošto govorimo o samo 50 država !? Tome treba dodati da od tih 50 država koje su osudile Kinu njih 36 dolazi iz Europe, a ostalih 14 je skupljeno s svih strana svijeta.

  Među tim ostalim državama nalazimo naravno SAD, Kanadu, Australiju, Izrael, Japan, par latinskoameričkih i pacifičkih država. Jedine pretežno muslimanske države koje osuđuju genocid muslimanskih Ujgura koji su Turska i Albanija.

  Sve druge pretežno muslimanske države su odbile potpisati rezoluciju o osudi Kine zbog genocida Ujgura. To nam bolje od svega govori da ova rezolucija i općenito progandna kampanja predstavljaju najobičniji idiotizam, laž. Po njoj ispadne da o Ujgurima muslimanske vjeroispovjesti više brinu kršćanske nego muslimanske države.

2.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tako je na primjer direktor ove organizacije pozvao Židovsku zajednicu da podrži Ujgure u Kini. Riječ je inače o onim Ujgurima nad kojima Kina navodno provodi genocid. Potom se HMD hvali […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina