Pokazati zube

  Vrijeme je da netko stane na loptu i pokaže zube jer kako ovo ide… Tu mislimo prije svega na autokratsku Rusiju jer se upravo događaju dva internacionalna presedana koji će kasnije biti zloupotrebljavani. Vrijeme je za pokazati zube !?

  Jedna od zanimljivijih poruka koje možete naći na internetu govori o našim diktatorima. Ona govori da se niti našim diktatorima ne možemo ponositi. To nisu osobe zdravog i muževnog izgleda kojima na prsima stoje medalje. Nama vladaju pogrbljeni patuljci bez hrabrosti kojih se svi sramimo.

  Današnja priča govori o odlukama dvije članice Europske unije čiji političari su odlučili donijeti dvije protupravne odluke. Odluke su neupitno protupravne pa je red upitati se o vladavini zakona i internacionalnim sporazumima koji su navodno sveto pismo EU.

  Danska je 1857 godine dobrovoljno odlučila dopustiti svim brodovima s izuzetkom ratnih prolazak kroz danske kanale. Riječ je o morskim kanalima koji predstavlja jedini prolaz za putovanje brodova iz i u Baltičko more. U zamjenu za tu Konvenciju iz Kopenhagena europske države koje koriste Baltičko more su isplatile Danskoj veću količinu novca.

  Većinu novca, većinu odštete Danskoj su isplatile tadašnja najveća svjetska sila Velika Britanija i Rusija koja ovisi o Baltiku. Ta Konvencija o slobodnom prolasku brodova kroz Danski kanal biva kasnije potvrđena tijekom mirovnog sporazuma kojim završava Prvi svjetski rat.

  Sve u svemu riječ je o jednom od najvažnijih i najstarijih svjetskih sporazuma, ali to ne zanima niti Dansku niti EU. Oni su donijeli odluku da ga prekrše zaustavljajući sve ruske naftne tankere koji ne zadovoljavaju „zapadne standarde”. Kada govorimo zapadne standarde mislimo na tankere koji prevoze naftu za prodaju po cijeni većoj od 60 dolara i koji nemaju zapadna osiguranja.

  Jedno biva donijeti protupravni zakon,a drugo biva provoditi ga. Uvaženi zapadni mediji kao na primjer Financial Times otvoreno pitaju što će biti ako tanker odbije podvrgnuti se kontroli. Kako će ga Danska zaustaviti ?

  Naš savjet Rusiji i kompanijama koje su vlasnici tankera da pozovu blef danskih i europskih patuljaka. Naš savjet nije da se tankeri ne zaustave nego da zaposle plaćenike koji će štiti brod od pirata. U ovom kontekstu pokušaj Danske da zaustavi brod u internacionalnim vodama Danskog kanala predstavlja piratski napad.

  Cilj tog poteza bi bio političarima koji misle da imaju snage i volje pokazati što snaga i volja znače. Mi smo uvjereni da tamošnji patuljasti diktatori nemaju niti snage niti volje i stoga pozivamo Rusiju da to provjeri.

  Identičnu situaciju imamo u Bugarskoj gdje je vlada odlučila ukrasti najveću balkansku rafineriju. Ona je donijela zakon kojim se Lukoil prisiljava na plaćanje nenormalnih poreza u cilju prisiljavanja na prodaju rafinerije.

  U skladu s tim mi pozivamo Lukoil da potpuno obustavi proizvodnju benzina i dizela u Bugarskoj. Tako on neće platiti nikakav porez dok će istovremeno sva Bugarska ostati bez goriva. Što mislite da li će tamošnja vlada preživjeti tako stvorenu krizu ?

  Mi smo uvjereni da neće pa stoga pozivamo Lukoil da ljudima koji misle da razumiju snagu pokaže stvarnu snagu.

  Ovo inače nije bila priča o Rusiji nego priča kako europskim autokratima niti jedno pravilo nije sveto. Danas oni krše zakone da bi naštetili Rusiju, sutra će ih kršiti protiv Kine, a prekosutra mogu i protiv nas.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina