Pitanje težine

  Planirani prestanak proizvodnje automobila na benzin i dizel otvara par problema. Jedan od njih je kako će državna nadoknaditi gubitak poreznih davanja na benzin ? Odgovor na to predstavlja pitanje težine !?

  U posljednjih godinu-dva dana cijeli tucet država i/ili jedina lokalne samouprave u zapadnom svijetu je donijelo porez na teška osobna vozila. Formalno oni to čine iz različitih razloga od kojih su najpopularniji cestovna šteta i opasnost po pješake, ali u stvarnosti riječ je o punjenju proračuna.

  Naš obilazak svijeta po ovom pitanju počinjemo u Parizu koji je početkom veljače imao referendum. Na njemu su građani izglasovali utrostručenje cijene parkiranja za SUV automobile iako praktički nitkona njega  nije izašao. Time želimo reći da je na referendumu glasovalo samo 5.7 % Parižana,a od njih koji su glasovali 54.55 % je podržalo uvođenje poreza.

  Zbog toga možemo reći da referendum nije imao legitimitet, ali on će godišnje donositi 33 milijuna eura u gradski proračun pa… Inače u sitnim slovima referendumskom pitanje je bilo napisano glasi da se referendum tiče i električnih vozila težih od 2 tone !?

  Pariškim primjerom se misle voditi i drugi gradovi od Londona, preko Amsterdama pa sve do Brisela. Osim gradova taj porez sada uvode i europske države počevši od Estonije pa sve do Švicarske. Riječ je o porezu koje države postepeno uvode kako bi se sprečilo protivljenje stanovnika.

  Uzmimo primjer Estonije koja je donijela zakon o porezu na automobile. To je porez na nova vozila koji ima komponentu ispuštanja CO2 i težine. Obična vozila će plaćati oba poreza ako su teža od 2 tone, dok električna samo ona koja su teža od 2.4 tone.

  Švicarska vlada je s druge strane puno poštenija od Estonije ili Pariza pošto otvoreno govori o svojim planovima. Konkretno njena namjera je uvesti porez na električna vozila koji će potpuno zamjeniti trenutačni porez na benzin/dizel vozila. Riječ je o porezu koji bi trebao stupiti na snagu 2030. godine !?

  Nešto slično je već sada učinila kanadska savezna država Alberta uvođenjem poreza od 200 dolara godišnje. Riječ je o specijalnom porezu samo na električne automobile kako bi se nadoknadio porezni gubitak zbog smanjenja broja tradicionalnih vozila.

  Taj pošten postupak Alberte i Švicarske se potpuno razlikuje od ranije navedenih primjera Estonije i Pariza. On se razlikuje jer oni otvoreno govore zašto dok ovi drugi spominju porez na težinu koji udara po SUV vozilima.

  Konkretno Estonija i Pariz lažu kada govore o svom porezu. Ono što oni ne navode je da SUV drži 60 % tržišta električnih vozila i 74 % hibridnih. Direktno govoreći oni udaraju porez na električne automobile iako spominju klasične modele !?

  Općenito govoreći električni automobili Forda, Volva, VW su 33 % teži od identičnih automobila na benzin/dizel. To su obični električni modeli, a kada govorimo o SUV njihova težina može doći do 4.5 tone (slika),a same baterije su teže od običnog automobila.

  Red je po ovom pitanju navesti i testiranja električnih automobila kao na primjer Riviana. Ona ukazuju da su putnici u njemu sigurni, ali pješaci, biciklisti… Povećanje težine vozila od 453 kg rezultira povećanjem šanse za smrtni ishod saobraćajne nesreće za 47 % !?

  Sve u svemu težina električnih automobila predstavlja jedan od sadašnjih i budućih problema električnih vozila.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina