Izbori

Parlamentarne stranke

  Na okončanim parlamentarnim izborima ovaj Hladna istina nije podržala niti jednu stranku. Razlog za to je da nam današnje parlamentarne stranke nisu ponudile niti jedan po nama odgovarajući program.

  Autor ovog bloga, jer je riječ o blogu zagovara socijal-konzervativne ideje. To znači da zagovara društvenu koheziju, očuvanje tradicija i dizanje životnog standarda. Riječ je o idejama koje ne zagovara niti jedna „ozbiljnija” stranka u Hrvatskoj pa zbog toga nismo nikoga podržali.

  U osnovi HDZ uništava socijalnu koheziju i tradicije u Hrvatskoj masivnim primanjem migrantskih radnika. Kada govorimo o postotcima riječ je o najbržem primanju migranata u povijesti Europe. Po ovom pitanju je dovoljno reći da 15 puta veća Italija izdaje manje radnih dozvola migrantima od Hrvatske.

  HDZ će na te podatke sigurno izjaviti da oni neće ostati u Hrvatskoj i da je to sve u našem interesu. Naš odgovor je da oni neće otići kao što nisu otišli Hrvati i Turci u Njemačkoj i da će dobiti državljanstvo Hrvatske kao što su ranije navedeni dobili državljanstvo Njemačke. 

  SDP-u ne vjerujemo iz tri osnovna razloga. Prvi je njihovo stvaranje Obveznih mirovinskih fondova koji su nas svih osiromašili, a drugi je stezanje remena Milanovićeve vlade. Posljednji razlog zašto ih ne podržavamo je njihova izborna kampanja fokusirana na korupciju. Kada nemaš program jedino što možeš je vikati kako drugi kradu. U osnovi SDP tijekom svoje vladavine uvijek slušao diktate korumpiranih stranih stručnjaka i očekujemo da će to raditi i buduće.

  Domovinski Pokret se zalaže za nastavak primanja radnih migranata samo da to bude bolje organizirano. Isto tako oni se zalažu za flat rate porezni sustav ili ako želite drugačije smanjivanje poreza najbogatijima. Te obje politike će dovesti do smanjivanja socijalne kohezije u Hrvatskoj pa ih ne možemo podržati.

  U određenom smislu nema značajnije razlike između programa MOST-a i Domovinskog pokreta. To govorimo jer imaju sličnu poziciju o radnim migrantima i porezima čime je sve rečeno.

  Posljednji kojeg navodimo je stranka Možemo. Nama se u osnovi sviđaju njihove ideje o progresivnom porezu, ali nas je strah od migrantskog dijela plana i puno drugih stvari. U osnovi programski cilj stranke Možemo je primanje migranata i stvaranje woke podjela

  Sve u svemu to su razlozi zašto na ovim izborima nismo podržali niti jednu od parlamentarnih stranaka. Nismo ih podržali pošto niti jedna od njih ne zagovara socijal-konzervativne ideje. 

Bez obzira na sve navedeno priznajemo da smo zgriješili i izašli na izbore. Izašli smo na izbore jer je to naša građanska dužnost, a ne radi toga što je postojala mogućnost izbora.

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
pilllow
24 dani prije

I was recommended this website by my cousin I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty You are wonderful Thanks

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina