Panika u Njemačkoj

  Ove ljeto vladajuću klasu Njemačke potresa histerija. Razlog za tu histeriju nije stanje gospodarstva nego politička razmišljanja građana. Ova panika u Njemačkoj je nastala pošto AFD uživa veću podršku nego ijedna stranka vladajuće koalicije.

  Priča o stranci AFD započinje s Angelom Merkel koja 2013 diktatorski izjavljuje: nema alternative našim politikama”. Rekli smo ovdje diktatorski pošto u demokraciji kao i u znanstvenim istraživanjima uvijek postoje alternative.

  Nakon tih njenih riječi u Njemačkoj nastaje politička stranka imena Alternative for Deutschland ili skraćeno AFD. Prvobitno se stranka borila protiv ekonomskih politika CDU-a i Europske unija, a potom se krenula boriti i protiv primanja migranata.

  Tako polako dolazimo do 2017 godine kada na parlamentarnim izborima AFD osvaja 12.64 % glasova i postaje treća najpopularnija stranka. Kako su prva i druga stranka po osvojenim glasovima formirale koalicionu vladu između 2017 i 2021 godine AFD je nominalni šef političke oporbe.

  Na izborima 2021 godine pod utjecajem korona krize i zelene propagande AFD pada na 5 mjesto popularnosti s osvojenih 10.34 % glasova. O onome što se kasnije dogodilo ćemo samo navesti da je jedno vjerovati zelenim idealima i promigrantskim politikama, a drugo ih je živjeti.

  Time želimo konstatirati da su njemački građani iznimno nezadovoljni zelenim i drugim politikama socijalno-zeleno-liberalne vladajuće koalicije. Rezultat toga je pad popularnosti vlade s oko 53 % kada je ona izabrana 2021 na samo 40 % u kolovozu 2023 godine. Istovremeno je popularnost CDU-a skočila na 26 %, a AFD-a na 21 % čime ova stranka postaje druga najpopularnija u Njemačkoj.

  Ta situacija je stvorila histeriju njemačke elite nakon čega su počeli njeni masivni napadi na AFD. Tako je na primjer Der Spiegel u svom broju 32 koji je izašao 05.08.2023 dva puta napada AFD. U prvom tekstu se navodi da je ovaj časopis dobio tajne dokumente iz nepoznatih izvora koji govore da je ova stranka Putinov agent.

  U drugom tekstu se postavlja pitanja kako Njemci mogu podržati AFD kojeg su sigurnosne službe proglasile ekstremističkom strankom. Po Der Spiegelu riječ je pored ostalog o ekstremističkoj stranci jer podržava globalne teorije zavjere.

  Prva od tih zavjera je „Great reset” koja govori da zapadne elite žele radikalne izmjene u globalnoj ekonomiji, a druga je zamjena stanovništva. Nama je zanimljivo kako Der Spiegel skače sebi u usta pošto Europski parlament, OECD, Otvoreno društvo i drugi govore o politikama zaustavljanja gospodarskog rasta. Zavjeru o zamjeni stanovništva nećemo niti spominjati nego ćemo samo reći da autohtoni Britanci danas čine 36.8 % stanovnika Londona.

  Tu zavjeru mi nećemo spominjati, ali ju redovno spominje AFD. Tako ju je spomenuo jedan od lidera stranke Maximilian Krah u svom interjuu. On je govorio kako ova stranka neće dopustiti da stranci i njihova djeca zamjene Njemačku djecu što su tradicionalni mediji odmah osudili.

  Dok se nizaju ti propagandni napadi na AFD Njemačka elita se počela međusobno svađati po pitanju krivice. Oni se svađaju oko toga tko je kriv za popularnost AFD-a. CDU viče da su za to krivi prije svega Zeleni s svojim suludim zakonskim prijedlozima. Ako pitate zagovornike vlade za sve su krivi mediji koji neopravdano napadaju vladu dok ako pitate državnu televiziju odgovoran je CDU. On je odgovoran pošto zbog svojih unutrašnjih borbi ne zna kojim smjerom krenuti

  Ako na kraju pitate Mathiasa Dopfnera koji je medijski gospodar Njemačke za sve su krivi istočni Njemci. Oni po njemu nisu demokrati nego su ili komunisti koji podržavaju stranku esktremne ljevice (Die Linke) ili fašisti koji podržavaju stranku ekstremne desnice (AFD).

  On je jedan od onih koji čine sve moguće, baš sve medijski moguće da blokiraju ili uspore rast AFD-a. Ostali u toj skupini su državni mediji i Der Spiegel, ali pitanje je koliko će im to ubuduće funkcionirati.

P  o nama cilj današnje histerije je onemogućiti formiranje vladajuće koalicije CDU-AFD-a nakon izbora 2025 godine. Cilj svih njih je da SPD koji se nalazi na vlasti od 1998 godine (izuzetak doba 2009-13) tamo ostane do minimalno 2029. To da se neka stranka nalazi na vlasti 30 godina je izgleda postao smisao Njemačke demokracije.

4.6 7 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Prvi dokaz te unutarpolitičke krize biva uspjeh AFD-a na regionalnim izborima. Njegova politika protivljenja primanju migranata i protivljenja zelenoj transformaciji biva podržana od sve više Njemaca bez obzira na medijske napade na […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina