Otac woke kulture

  Mnogi danas smatraju da iza Woke kulture stoje George Soroš i Bill Gates, ali u tome griješe. Oni u tome griješe pošto je otac woke kulture američki predsjednik Barack Obama.

  Izbor Baracka Obame za američkog predsjednika su mediji i elita proslavili mitom o nastanku postrasnog društva. Riječ je bila po zagovornicima ove teorije da boja kože, rasa, vjera i slično prestaju biti važan društveni čimbenik. Normalno to je bila laž ili ako želite drugačije to je postala istina za pripadnike elite dok ne i za obične građane.

  Postojali su signali da Obama stvarno ne vjeruje u priču o postrasnom društvu, ali oni su ignorirani. Najjači od tih signala neupitno bivaju riječi njegovog svećenika, njegovog ispovjednika Jeremiah Wrighta:

Neka Bog prokle Ameriku. To piše u Bibliji za ubijanje nevinih ljudi. Neka Bog prokle Ameriku jer tretira svoje građane kao da su niže od ljudi.”

  Nikoga neće iznenaditi da su Wright i Obama crnci i da ga se kasniji predsjednik javno odrekao. To mu Wright nikada nije oprostio jer nije razumio da su za promjene potrebne godine, desetljeća. Obama je to znao i započeo s promocijom rasnih podjela u SAD i ostatku svijeta.

  Da bi vidjelo što se potom dogodilo koristiti ćemo Wikileaks i dva tamošnja dokumenta iz 2010 godine. U prvom dokumentu od 15.01.2010. američko veleposlanstvo u Bugarskoj obavještava ministra vanjskih poslova SAD-a o početku promocije manjina. Dokument nam govori da 10 % stanovništa Bugarske čine Turci, a 4 % Romi i da će tamošnje veleposlanstvo početi „uzdizati” značaj tih zajednica u Bugarskoj.

  Drugi dokument koji navodimo je napisao američki veleposlanik u Parizu 19.01.2010. U njemu se navodi da Francuska ne dava dovoljno prilika za uspjeh svojim crnim i arapskim državljanima. Po njemu tamošnje institucije jednostavno nisu dovoljno fleksibilne za multikulturalno društvo kojim upravljaju.

  To Francuska po riječima veleposlanika mora promjeniti u čemu će htio to Pariz ili ne pomoći SAD. On će pomoći jer je neprihvatljivo da u državi gdje Arapi čine 10 % stanovnika bijelci drže sve najviše političke i medijske pozicije. Dokument navodi da će američka strategija u Francuskoj biti uvjeravanje prije svega elite da mora promjeniti svoj pogled na društvo. Nakon toga slijedi uvjeravanje predstavnika manjinskih zajednica da se bore za svoja prava i na kraju uvjeravanje običnih stanovnika da prihvate promjenu. Tu svoju strategiju u Francuskoj SAD će provodi uz pomoć 7 taktika koje ovdje nećemo spominjati.

  Nakon desetljeća američke edukacije, propagande u Francuskoj nije polučila očekivani uspjeh. Francuzi i dalje znaju da je ono što danas nazivamo wokeizam promjena na gore. Tako nešto je na svoj način bio rekao i francuski predsjednik Macron u svojoj izjavi: „mi nećemo izbrisati niti jedan trag ili ime iz svoje povijesti. Mi nećemo zaboraviti svoje radove, mi nećemo uništavati spomenike”.

  Za razliku od njih Amerikanci to ne znaju pa su podjeljeni na bijelce, crnce, kršćane, muslimane i slično. To danas predstavlja problem pošto jedan od znakova društvenih problema je kada se građani počinju organizirati oko svog identiteta. To predstavlja faktor broj 2 koji dovodi do raspada društva i građanskog rata. Čak je i SAD još uvijek daleko od toga, ali tu ne smijemo zaboraviti da je rasni i vjerski identitet tamo postao sve važniji uništavajući društvenu koheziju.

  To je stvarna ostavština Baracka Obame čiji potezi su nas doveli do baizuo situacije. Da Soroš i Gates su se u to uključili, ali čak niti oni nemaju dovoljno novca za takav utjecaj. Kako ga nemaju dovoljno oni surađuju s državama ili utječu na njih kako bi financirali svoje projekte.

  Sigurni smo da se neki neće složiti s našim zaključkom, ali neupitna činjenica ispadne da je Obama postao predsjednik 2009. Već te iste godine , znači odmah ministarstvo vanjskih poslova obavještava veleposlanstva da trebaju promovirati „zapostavljene manjine” iz čega nastaje današnji zapadni wokeizam.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina