Novogovor

  Svakim danom sve više i više napredujemo, a jedino što ne znamo biva da li se krećemo u pravom smjeru. Novogovor je govor koji George Orwell izmišlja za svoju knjigu 1984, a ujedno i govor koji postaje službeni riječnik Europske unije.

  O novogovoru George Orwell u svojoj knjizi piše:

Do 2050 godine, a vjerojatno i ranije starogovor će nestati. Sva stara literatura će biti uništena. Shakespeare, Milton, Byron će postojati samo u novogovor verzijama koje se neće samo promjeniti u nešto drugačije, nego će se nalaziti u potpuno suprotnosti s onim što su bili. Čak će se i literatura Partije promjeniti ! Čak će se i slogani promjeniti ! Kako ćeš moći imati slogane Sloboda je ropstvo kada je koncept slobode ukinut ? Cijela atmosfera će biti drugačija. U stvarnosti misao će biti drugačija od one kakvu danas razumijemo…”

  Jedna od glavnih slogana novogovora glasi „Rat je mir” u skladu s politikom da se ministarstvo mira bavi vođenjem rata. To je pisano u knjizi 1984 iz 1949 godine,a realnost ju dostiže 2022 !?

  Ona ju tada dostiže pošto je Europska unija osnovala Europsku mirovnu instituciju (European peace facility). Riječ je o instituciji koja se bori za mir tako da kupuje oružje i šalje ga u rat.

  Praktički od početka ruske invazije na Ukrajinu Europska unija ju naoružava putem European peacy facility. Prva odluka je po ovom pitanju bila donesena u trećem tjednu rata, a nakon toga ona biva samo nastavljena.

  Ovdje ćemo samo još navesti odluku od 5 svibnja 2023 godine. Tada je Europsko vijeće/Europsko predsjedništvo donijelo odluku da pošalje milijardu eura vrijednu vojnu opremu Ukrajini. Kao što pretpostavljate ta vojna oprema je poslana putem European Peace Facility, bez da su eurokrati u svojoj odluci uvidjeli ikakvu ironiju.

  Ako se pomaknemo iz rata i počnemo baviti slobodom medija otkrivamo identičnu stvar. Službena priča nam tako glasi da Europski zakon o slobodi medija donosi više slobode medijima. Riječ je o zakonu koji stvara zakonske okvire za veću kulturnu raznolikost, slobodu i neovisnost medija u Europi.

  Da ne bi bilo nesporazuma red je naglasiti da smo citirali službenu poziciju Europske Pučke stranke o ovom zakonu. Riječ je u stranci među čije članove spada i HDZ.

  Za razliku od njihovog političkog oduševljenja europski mediji su se usprotivili ovom zakonu. Po njihovim riječima „Zahvaljujući ovom zakonu medijski regulatori (čitaj država) se sada mogu uplitati u rad slobodnih medija dok su izdavači odsječeni od svojih publikacija”.

  Na te riječi predstavnika medija Europska komisija odgovara: „Za one koji tvrde da EU ne bi trebala regulirati medije mi imamo poruku; mi vjerujemo u suprotno. Mi trebamo imati dobre zakone”. To direktno govori da Europski zakon o slobodi medija pravno regulira, kontrolira medije, znači ukida njihovu slobodu.

  Sve u svemu Europski mirovni institut se bavi kupovinom i slanjem oružja u rat, a Europska sloboda medija zakonski kontrolira medije. Da li se slažete da je riječ o novogovoru koji se puno ne razlikuje od dvomisli ?

4.6 8 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ovdje nastaviti navoditi sve ono na čemu smo zahvalni Europskoj uniji počevši njene borbe za slobodu medija i slobodu govora pa preko zaštite naših ekonomija sve pa do njene borbe protiv klimatskih […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina