Novi problemi Disneya

  Praktički svaku godine imamo tekst o Disneyu koji se više bavi ideologijom nego proizvodnjom kvalitetnog programa. Novi problemi Disneya se kao i raniji temelji na njegovom promoviranju ideologije i vođenju rasističkih politika.

  Najbolji primjer radikalne ideologije koju provodi Disney u svojim programima je svađa s saveznom državom Floridom. Tamo je 2022. donesen zakon o zabrani promocije LGBT tema djeci na što Disney oštro reagira. Korporativna reakcija na taj zakon je bila blago govoreći neočekivana.

   Prva od dvije reakcije koju navodimo je ona sada zloglasne menadžerice Karey Burke. Ona izjavljuje da Disney radi na velikom broju crtanih i igranih likova koji su transrodni ili LGBT. Dok je ona to izjavljivala direktor Disneya Bob Chapek (slika) govori: „naša korporacija će se boriti da ovaj zakon bude ukinut”. Na kraju oni nisu uspjeli ukinuti zakon, ali su nakon dvije godine sudske borbe uspjeli postići dogovor s Floridom o tamošnjem Disney Worldu.

  Taj dogovor se poklopio s civilnom tužbom protiv Disneya koju su pokrenuli neki od bivših djelatnika Trumpove administracije. Riječ je o tužbi u kojoj se govori da Disney zastupa rasističke politike protiv bijelaca i istovremeno nanosi štete investitorima.

  Dio tužbe se temelji na korporativnoj izjavi Disneya u kojoj se pored ostalog govori da u svojim programima oni zagovaraju pozicije kojima se potrošači protive. Riječ je o programima u kojim zagovaraju manjine, borbe protiv klimatskih promjena, LGBT i transrodne osobe pa stoga trpe financijske gubitke.

  To je dio tužbe po pitanju štete investitorima dok se u dijelu o rasizmu govori da Disney krši američki zakon o jednakosti iz 1964. Dok Zakon zabranjuje diskriminaciju po boji kože, spolu i slično Disney u svojim dokumentima navodi da su rasa, boja kože, religiji, spol, nacionalno porjeklo odlučujući faktor u zapošljavanju.

  Riječ je o vrućem krumpiru, a ne sudskoj tužbi koju nitko ne želi niti preuzeti niti odbaciti. Zbog toga ovaj slučaj već 5 mjeseci leži u američkom pravosudnom limbu. To odugovlačenje će se izgleda samom Disneyu obiti o glavu jer se pojavljuju dokazi koji podržavaju tužbu.

  Glavni novi dokaz da Disney vodi rasističke politike zapošljavanja je u lipnju ispala izjava jednog od njihovih zamjenika direktora. On je pred skrivenom kamerom izjavio da Disney ne zapošljava bijele muškarce i potom još govorio da ne zapošljavaju niti mulate jer ne izgledaju dovoljno crno. U videu on još dodaje kako je Disney korporacija svjesna da će biti tužena zbog rasizma, ali…

  Nakon izlaska u javnost tog videa American First Legal je ponovio zahtjev za pokretanje procedure protiv Disneya zbog rasizma. Ovdje ćemo još samo dodati da ovu tužbu logistički pomaže Elon Musk, ali ona se i dalje ne pomiče s mrtve točke.

  Po nama osnovni problem Disneya je arogancija. Riječ je o aroganciji kojom ignoriraju želje vlastitih potrošača i onih u drugim državama. Američki potrošači žele, traže, zahtjevaju da se korporacija vrati svojim obiteljskim korjenima,a Disney to ignorira. Potrošači u nezapadnim državama i same nezapadne države se protive LGBT i trans propagandi koji vodi Disney, ali on to arogantno ignorira. Kao primjer toga ćemo ovdje samo navesti Zapadu sada već pola stoljeća naklonjenog Jordana.

 Sve u svemu Disney nastavlja po starom bez obzira na vrijednost svojih dionica, bez obzira na tužbe za rasizam i bez obzira sve drugo.

5 8 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina