Profitabilnost Disneya

  Borba za korporaciju Disney je sada postala svima očita. Užasna profitabilnost Disneya rezultirala lošim rezultatima po vrijednost dionica korporacije u 2022 i 23 godini što je dovelo do otvorene pobune dijela suvlasnika, dioničara.

  Tijekom proteklih godinu dana vrijednost dionice Disneya je porasla 3 dolara ili ako želite u postotcima 3.42 %. Dionički indeks Dow Jones je u istom razdoblju znači 23.12.2022 – 22.12.2023. porastao 13.25 %. Konkretno Dow Jones je bio porastao s 33,027.49 na 37,404.35 što znači da su dioničari Disneya zaradili 10 % manje novca nego da su imali neke druge prosječne dionice.

  Koliko god da ti podaci za investitore izgledaju neugodno oni u širem vremenskom razdoblju su puno gori. 23.12.2019 je dionica Disneya vredila 144 .68 dolara, a danas vrijedi 91.02. čime smo sve rekli. Time smo sve rekli jer je dionica Disneya izgubila 37 % vrijednosti dok je Dow Jones rastao 30 %.

  Riječ je o katastrofalnom rezultatu pa se u Disneyu počinju kotrljati glave dok njegovi glavni direktori čine sve moguće da zadrže radno mjesto. Pokušavajući obraniti neobranjivo direktori su od rujna 2023 do danas izašli s 4 službene objave dioničarima. U prvoj od 14 rujna se govori da Disney neće prodati ABC televizijsku mrežu kako bi popravio platnu bilancu.

  Kako se pritisak na direktore nastavio povećavati oni potom između 30 studenog i 14 prosinca izlaze s 3 objave. U prvoj se po nama lažno navodi da The Walt Disney Corporation daruje dugoročnu dobit svojim dioničarima i da trenutačno reže troškove u visini 7.5 milijardi dolara. Potom 14 prosinca korporacija izlazi s dvije praktički identične objave u kojima kritizira odluku dioničara Trian fonda da postavi dvije svoje osobe u upravni odbor. Razliku između prve i potom druge objave mi realno ne vidimo, ali sigurno postoje.

  Sve u svemu direktori Disneya su toliko očajni svojom sadašnjom situacijom da su odlučili prvi put nakon 4 godine isplatiti dividendu. Istovremeno s tom odlukom oni priznaju da im forsiranje woke programa donosi financijske štete, mi bi rekli iznimne financijske štete. U službenoj objavi The Walt Disney Corporation izjavljuje:

Korporacijski prihodi i profit imaju negativni efekt kada se naši zabavni proizvodi kao i načini na koji ih nudimo potrošačima ne postignu njihovo dovoljno prihvaćanje. Percepcija potrošača na naše pozicije je od javnog interesa, uključujući naše pokušaje da postignemo određene ekološke i društvene ciljeve. Ti ciljevi se drastično razlikuju od želja potrošača što predstavlja rizik za našu reputaciju i brand”.

  Uličnim riječnikom The Walt Disney korporacija priznaje da joj zagovaranje borbe protiv klimatskih promjena i manjinskih prava (migranti, LGBTQI…) nanosi financijsku štetu. Republikanac Ted Cruz je komentirajući tu objavu naveo da su je bili prisiljena dati kako bi izbjegla sudske tužbe.

   Po njemu sada investitori imaju pravo izbora da li će podržati woke politiku Disneya koja nanosi financijske štete ili otići. Da nije došlo do ove objave oni bi mogli tužiti direktore da nanose štetu korporaciji i tražiti odštetu. Ovako oni gube pravo na tužbu, pa Disney može i dalje nastaviti provoditi svoju woke politiku, svoju woke edukaciju djece s kojom se roditelji ne slažu.

  Normalno pitanje svih pitanja je da li će Walt Disney i u budućnosti ostati neovisna korporacija koja provodi woke politiku ? Tko zna možda će ju pobunjeni dioničari odvesti u drugom smjeru, a isto tako je moguće da će ju neka korporacija preuzeti. Ta opcija ostaje pošto će se izgleda i u budućnosti zbog woke politike gomilati loši poslovni rezultati.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Restore CBD Gummies Reviews

I do agree with all the ideas you have introduced on your post They are very convincing and will definitely work Still the posts are very short for newbies May just you please prolong them a little from subsequent time Thank you for the post

Anonimno
1 mjesec prije

Awesome! Its genuinely remarkable post, I have got much clear idea regarding from this post

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina