Nismo ju željeli

   Viktoria Nuland koja se nalazi na trećem mjestu u američkom ministarstvu vanjskih poslova je ponovno imala jedan od svojih trenutaka. Govoreći u Rusiji je lagala izjavom nismo ju željeli ovakvu !?

  Ona je lagala pošto je današnja Rusija i njeno djelo ili ako želite drugačije nedjelo. To govorimo jer politička karijera Nuland započinje 1993. kada stupa na poziciju šefa stožera zamjenika ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

  U Rusiji to je bila godina borbe za demokraciju, to je bila godina borbe parlamenta i predsjednika. Ta borba završava odlukom predsjednika Jeljcina da pošalje tenkove na vlastiti parlament i tako osvoji potpunu vlast. Riječ je o pobjedi koja dovodi do formiranja modernog ruskog ustava u kojima predsjednik države ima potpunu vlast.

  Vanjskopolitička reakcija SAD-a na slanje tenkova protiv parlamenta je bila: „oporba (parlament !?) je pokrenula sukob pa predsjednik Jeljcin nije imao druge opcije nego da uspostavi red”.

  To je inače bio dan kada je u Rusiji ubijena demokracija. Tog dana je Viktoria Nuland bila jedna od najviših dužnosnika u ministarstvu vanjskih poslova SAD-a. Potom ona prelazi na dužnost specijalnog diplomatskog predstavnika za bivši SSSR i širenje NATO saveza.

  20 godina je Rusija protestirala širenje NATO saveza navodeći da je to protivno sporazumu kojim je okončan Hladni rat. To je SAD ignorirao, širio NATO i stvarao bijes u Rusiji, a u centru svega toga se nalazila Nuland.

  Sljedeća konkretna godina koju navodimo je 2000. kada Rusija traži primanje u NATO savez. Time možemo reći da je ona htjela postati član ili ako ništa drugo pridruženi član Zapada, ali odgovor je bio ne dolazi u obzir. Kada to govorimo ne smijemo zaboraviti da je Nuland tada bila zadužena od SAD-a za širenja NATO-a na postsovjetskom prostoru pa…

  Sljedeću godinu dolazi do promjene vlasti u SAD pa na čelo stupa republikanska, Bushova administracija. Ova političarka se tu dobro snašla pa 2003 postaje savjetnica neobično utjecajnog potpredsjednika SAD-a. To je inače godina proameričkog puča/revolucije u Gruziji,a sljedeće godine imamo onu u Ukrajini.

  Riječ je o pučevima koji izazivaju bijes u Rusiji i nakon kojih Nuland prelazi na dužnost stalnog predstavnika SAD-a u NATO savezu. Sada ćemo preskočiti nekoliko godina i preći na 2013 godinu i početak Majdan revolucije/puča. Tada Victoriju Nuland, zamjenicu ministra vanjskih poslova nalazimo u Kijevu kako dijeli kolače prosvjednicima protiv Janukovičeve vlade !?

  3 mjeseca kasnije ona u svom nezaboravnom snimljenom razgovoru s američkim veleposlanikom u Ukrajini govori dvije stvari. Prva stvar je „Jebeš Europsku uniju” čime je sve rečeno o važnosti Unije, a druga tko će biti šef pučističke Ukrajine. U razgovoru ona navodi da Klitčko nema što tražiti u vladi i da Arsenij Jacenjuk treba biti premijer. Tako se na kraju i dogodilo,a poslje njenih riječi nitko ne može osporavati da je SAD organizirao puč/revoluciju.

  Nakon te uspješne revolucije/puča Rusija je izvršila aneksiju Krima i uredila formiranje „neovisnih republika Donjecka”. To je bilo doba kada počinje zamrznuti sukob Ukrajine i Rusije koji traje do 2022. Tada se zamrznuti sukob postaje užario ruskom invazijom Ukrajine i tu ćemo stati s pričom o ratu.

  Sada dvije godine kasnije Victoria Nuland vrši treću najvišu dužnost u ministarstvu vanjskih poslova SAD-a. S te svoje pozicije ona za CNN pored ostalog izjavljuje:

…Ovo nije Rusija koju smo željeli. Mi smo htjeli partnera koji će u svakom pogledu postati sve bliži Zapadu, koji će biti Europski. Putin to nije htio”.

  Riječ je o ekstremno lažljivoj izjavi osobe koja je 30 godina radila na stvaranju današnje Rusije. Da Putin je stvarao autokratsku Rusiju, ali on u tome nije bio sam. Jedan od onih koji su mu pomogli je neupitno bila Victoria Nuland.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina