wirecard

Neprijatelj

  Nema veze da li se protivite zelenoj transformaciji, primanju migranata, woke kulturi ili nečem četvrtom. Vi ste neprijatelj, Vi ste Putinist. Tu sva priča u našim demokracijama istovremeno počinje i završava

  Kako je Američki Kongres zbog protivljenja Republikanaca odbio izglasovati novu pomoć Ukrajini mediji su ih proglasili Putinistima. Konkretno CNN je najoštrije osudio intervju s Putinom navodeći da je on pobjedio u informacijskom ratu. Dokaz te pobjede je da se 71 % Republikanaca protivi daljnjoj pomoći Ukrajini. Ukratko oni su Putinisti.

  Slično tome „pobuna” Teksasa protiv Bidenove politike otvorene granice je vezana s Putinom. Po tradicionalnim medijima različite osobe vezane s Rusijom upravljaju protumigrantskom retorikom. Ukratko dobri građani podržavaju ilegalne migrante,a njihovi protivnici su putinovi agenti i oni koji im glupo vjeruju. Sličnu situaciju imamo i s protivljenjem zelenoj transformaciji,a Njemačka je po ovom pitanju napravila korak napred.

  Taj korak napred predstavlja Wirecard skandal koji jednostavno odbija umrijeti. Riječ je o najvećoj prevari u modernoj povijesti Njemačke u koju su pored ostalog upleteni bivši i sadašnji kancelar Njemačke.

  Od samog početka ove financijske kompanije osnovane 1999. pratile su je sumnjivi poslovi. Dovoljno nam je ovdje navesti da se već 2000. nalazila na burzi i istovremeno bankrotirala. Kada ju je burza htjela izbaciti s popisa kompanija pojavila se pravna država, sud koji to zabranjuje. Teoretski govoreći ona 2005. stabilizira svoje poslovanje i počinje „neograničeno širenje”. Rezultat toga postaje da se 2018. nalazi na listi najvrednijih Njemačkih korporacija nakon čega 2020. slijedi potpuno kolaps.

  Korporacija je bila toliko važna da kancelarka Angela Merkel za nju lobira čak i u Kini. Tijekom ispitivanja nakon propasti korporacije tadašnji ministar financija,a sadašnji kancelar Olaf Scholz je odgovorio: „kriminal se dogodio prije mog stupanja na dužnost, pa sam nevin”. Strogo tehnički gledano on je lagao pošto se kriminal nastavio tijekom vremena kada je bio ministar financija.

  Kako su znači u skandal uključeni stranke lijevog i desnog centra nije teško zaključiti tko je postao glavni krivac ? Normalno riječ je o Putinu i njegovim špijunskim službama.

  Službena priča nam govori da su glavne odgovorne osobe za ovu veliku prevaru osnivač Wirecarda Markus Braun i Jan Marsalek koji je bio menadžer od 2010. Dok se Braun predao njemačkim vlastima Marsalek je najvjerojatnije uspio pobjeći u Rusiju.

   Der Spiegel koji uvijek piše istinu i samo istinu nam je donio priču o Putinovom agentu Janu Marsaleku. Ono što se u pametno napisanom tekstu ne navodi je da Marsalek stupa na menadžersku dužnost 2010 godine. Dok su drugi mediji navodli da je koketirao s Rusijom odmah po stupanju na dužnost Der Spiegel navodi da je postao ruski agent 2014.

  Datumi, godine koje navodimo su u ovdje kao i u svakoj drugoj detektivskoj priči iznimno važni. To navodimo jer je kao što to ispravno časopis navodi još 2008. Wirecard bio optužen za prevaru. Njemačka pravna država je tada i potom još 10 godini radila svoj posao i uhićivala one koji „lažno” optužuju Wirecard.

  Naša poanta bi bila da je Jan Marsalek stupio 2010. godine na menadžersku dužnost u korporaciji koja vrši masovne financijske prevare. Osobe koje nakon stupanja na menadžersku dužnost tako nešto otkriju imaju 3 mogućnosti. Podnijeti ostavku, zvati policiju ili pripremiti odstupnicu. Marsalek je odabrao treću opciju spremajući zaradu i biranjem države koja će ga zaštiti kada prevara bude otkrivena.

  Sigurni smo da će neki moralizirati, ali jedno je moraliziranje, a drugo stvarnost. Jan Marsalek je gotovo sigurno sklopio dogovor o zaštiti s Rusijom u zamjenu za kojeg je pomogao njenim agentima.

  To ne znači da je Vladimir Putin kriv za Wirecard prevaru, a ako ćemo uzeti u obzir obranu kancelara Scholza niti Marsalek nije kriv. On nije kriv jer je prevara započeta prije njegovog stupanja na dužnost. Nekako nam se ne čini da bi sud prihvatio obranu koju je navodio Scholz, a tako nije mislio niti Marsalek pa je pripremio bjeg u Rusiji.

  Ukratko službena priča glasi:Putin je kriv za sve počevši od protivljenja primanju migranata pa sve do financijske prevare u Njemačkoj. Putin je kriv za sve !?

Naša završna napomena bi bila da se tekst u stvarnosti zove Putinist. Zbog problema s društvenim mrežama ime je promjenjeno u neprijatelj.

 

3.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina