Putinov intervju

  Intervju koji je Tucker Carlson vodio s Putinom je digao prašinu. To se najbolje vidi u tome da su na Putinov intervju reagirale sve važnije zapadne vlade.

  Prije nego što komentiramo zapadne reakcije red je osvrnuti se na Putinove riječi koje ćemo uz put komentirati. Ruski predsjednik svoju priču o Rusiji počinje u IX stoljeću i potom ju prati do sadašnjih dana. Tijekom priče on iznosi neistinu da je Kijevska država imala dva važna centra, Kijev i Novgorod,a donosi i par drugih uljepšavanja kojima je cilj dokazati da je Ukrajina dio Rusije.

  Sve u svemu glavni dio priče mu ispadne da su „Rusi” na području onoga što se danas zove Ukrajina zatražili rusku aneksiju u XVII stoljeću. To za njega predstavlja konačni dokaz da su Ukrajinci u stvarnosti Rusi i da je Ukrajince u XIX i XX stoljeću izmislila Austro-Ugarska.

  Tijekom te duge priče Carlson ga je pitao, a zašto nisi anektirao ako ništa drugo dijelove istočne Ukrajine kada si postao predsjednik. Putin na to u stvarnosti nije odgovorio. Potom je on govorio o želji da Rusija postane član NATO saveza na što mu je predsjednik Clinton rekao NE. Zbog te pozicije Rusija nije postala članica saveza dok su to postale sve druge države u Europi osim Ukrajine što je protivno dogovoru o kraju Hladnog rata.

  Potom je Putin nezadovoljno govorio u zapadnim državnim udarima u Ukrajini 2004. i potom 2014. Mnogi će osporiti da su se tada dogodili državni udari, ali analitički govoreći to je neistina. Oni su se dogodili, ali pitanje ispadne što je Vladimir Vladimirović Putin radio da bi ih sprečio ? Odgovor ispadne ništa,a za Majdan revoluciju on stvarno nema nikakvog objašnjenja osim vlastite nesposobnosti. To Putin naravno ne govori nego plače o bezobraznom, pokvarenom zapadu.

  Govoreći o drugim tematika Putin se pohvalio da je Rusija 2022 bila najveća europska ekonomija. Normalno govorio je o BDP-u kupovne moći (PPP),a ne stvarnom.

  Sve u svemu tijekom svog monologa glavni dio Putinovih riječi glasi:

  1) Ukrajina je umjetno stvorena. U stvarnosti riječ je o ruskoj zemlji.

  2) Rat je počeo zapadnim državnim udarom 2014.

  3) On se ponovno pokrenuo zbog NATO naoružavanja Ukrajine.

  Ministarstvo vanjskih poslova Poljske je osudilo izjavu Putina da je Poljska surađivala s Hitlerom u podjeli Čehoslovačke. Ona je to osudila, ali priznala da su anektirali dio susjedne države !? Potom je Poljska osudila riječi Putina da je Lviv ruski grad i tu je Poljska u pravu.

  Britanska državna medijska kuća BBC je isto tako osudila stvarne ili ne laži Putina. Ona navodi da je Putin govoreći o povijesti naveo državni mit o ruskoj državi. Sve u svemu BBC navodi da Bjelorusi, Ukrajinci i Rusi imaju isto porjeklo, ali je razvoj doveo do formiranja 3 različita naroda. Potom je kao laž navedena izjava da je Ukrajina umjetna tvorevina i da je Poljska surađivala s Hitlerom.

  Američki državni medijski kanal Glas Amerike je isto osudio laži Putina. Ovom kanalu su najviše zasmetale njegove riječ da je američka obavještajna služba izvela 2014. državni udar u Ukrajini.

   Njemačkom državnom medijskom kanalu Deutsche Welle najviše smetaju Putinove riječi da Rusija nije agresor. Mi se ovdje inače slažemo s DW pošto je Rusija neupitni agresor na Ukrajinu.

   Kada gledamo ove državne i paradržavne izjave na interview dolazimo do zanimljivog otkrića. To otkriće je da samo SAD osporava da se 2014. dogodio od zapada organizirani državni udar u Ukrajini. To je samo po sebi zanimljivo, a sve drugo smo već komentirali pa ćemo tu stati.

  Jedino ćemo još komentirati da je ovaj razgovor na Twitteru/X u 7 dana vidjelo 202 milijuna ljudi i da je Putin navodno njime nezadovoljan. On je nezadovoljan jer Tucker nije postavljao teška pitanja i jer je dopuštao njegove duge monologe.

3.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina