Mirne demonstracije

  Mirne demonstracije su se prošle godine održavale u velikom broju Američkih i manjem broju Zapadnoeuropskih gradova. Nužno nam je ovdje naglasiti da su mediji govorili o mirnim demonstracijama, dok je realnost bila drugačija.

  Suđenje u jednom od tih slučajeva je započelo 01 studenog 2021 godine. Riječ je o slučaju kada je tijekom „mirnih” demonstracija maloljetni bijelac ubio dva bijela BLM demonstranta i ranio trećeg.

  Priča o ovom događaju započinje u mjestu Kenosha 23 kolovoza 2020 godine. Tamo se održavaju Black Lives Matter demonstracije nakon što je policija bila 4 puta pogodila Afro-Amerikanca. Riječ je inače bila o osobi za kojom je bio izdan nalog za uhićenje zbog seksualnog nasilja. Pucanje policajaca je inače kasnije bilo proglašeno potpuno legalnim.

  Nakon ovog događaja započele su „mirne demonstracije”. Tijekom njih će biti pokradeni dućani i spaljeno nekoliko zgrada zajedno s puno više automobila, tramvaja i sličnog.

  Kako bi se poslovni prostori zaštitili od „mirnih” prosvjednika njihovi vlasnici su tražili ljude koji bi pomogli u zaštiti. Jedan od tih zaštitnika, čuvara je bio maloljetni Kyle Rittenhouse koji je bio naoružan puškom. Riječ je inače o mladiću koji je sudjelovao u različitim policijskim programima edukacije i sličnog.

  On je odlučio da pomogne u zaštiti prodavaonice automobile koja je u prošloj noći pretrpjela enormnu štetu. Tijekom samo jedne noći ova prodavaonica je bila opljačkana i na drugi način oštećena za 1,5 milijuna dolara.

  Snimci prikazuju da je sljedeće noći Rittenhouse pokušao ugasiti požar koji su zapalili „mirni” prosvjednici. To je dovelo do njihovog prvog napada na njega koji je tada uspio pobjeći.

  Buduća „žrtva” je potom Rittenhouse-a uzela na pik i kada ga je sljedeći put vidjela odlučila se za napad. Rittenhouse je bježao, ali „žrtva” ga je sustigla pa se „ubojica” obranio oružjem pucajući u napadača.

  Upucanoj osobi su ovaj mladić i njegov prijatelj davali prvu pomoć kada su se pojavili drugi demonstranti koji su ih počeli loviti. Demonstranti su stigli i počeli udarati Rittenhouse-a. Nakon što ga je jedan od prosvjednika udario skateboardom on je odgovorio pucajući u njega. Ubrzo potom mladić je bio napadnut od osobe s pištoljem u koju on puca nakon čega on uspjeva pobjeći mirnim prosvjednicima i doći do policije.

  Kada je nakon ovih događaja predsjednik Trump podržao Rittenhousea tvrdeći da je reagirao u samoobrani on biva medijski napadnut. Sada više od godinu dana kasnije ispadne da je Trump govorio istinu.

  U pripremi suđenja koje je započelo 01 studenog sudac je odredio koje riječi se mogu upotrebljavati. On je zabranio tužitelju da ubijene naziva žrtvama dok je s druge strane dopustio obrani da ih zove palikućama i lopovima. On je to inače izjavio na suđenje gdje je Rittenhouse optužen za 2 ubojstva i jedan pokušaj ubojstva. Pozicija pravnog tima Rittenhouse-a glasi da je bila riječ o klasičnoj samoobrani.

Tužno zvuči, ali na kraju mi očekujemo da će presuda ovisiti o rasnom i ideološkom sastavu porote. Tehnički gledajući optuženi je uvijek je samo kada je bio napadnut. U skladu s tim iz američke perspektive on bi trebao biti nevin. Kada bi se suđenje održalo u Hrvatskoj jedina moguća optužba bi bila prekoračenje nužne obrane i to bi bilo sve.

  Ukratko govoreći riječ je o zanimljivom slučaju koji će reći da li su rasne podjele zahvatile i američko pravosuđe.

4.8 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] su „mirni” demonstranti zapalili. Zbog toga su ga oni napali pa je u samoobrani bio prisiljen upucati 3 „mirna” demonstranta. Na sudu će on biti oslobođen jer je radio svoj posao, ali ovaj primjer nam ukazuje na situaciju u SAD 2020 […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina