neredi-u-SAD

Neredi u SAD

Dana 25 svibnja 2020 američki građanin George Floyd je u dućanu pokušao izvršiti kupovinu koristeći krivotvoreni novac na što je vlasnik pozvao policiju. Dolazeći na mjesto događaja policija je čvrsto uhvatila Floyda koji je bio srčani bolesnik što je dovelo do njegove smrti po zaključku autopsije. Vijest ili preciznije policijski snimak uhićenja i smrti crnog Amerikanca je ubrzo doveo nereda i većem broju američkih gradova i saveznih država.

Sljedećeg dana su počele demonstracije u Minneapolisu koje prerastaju u masivne nerede 27 svibnja koje policija neuspješno pokušava kontrolirati pored ostalog korištenjem gumenih metaka i suzavca. Kao i slični takvi nerede ovi su popraćeni pljačkanjem i uništavanjem trgovačkih centara pa stoga nemaju nikakve veze s traženjem pravde.

Ubrzo potom ovi nemiri su se raširili po cijelim Sjedinjenim Američkim Državama tako da su u ovom trenutku oni aktivni u stotinjak američkih gradova. U Atlanti su „demonstranti” napali CNN, u New York-u policiju, dok su u Washington D.C napali Bijelu kuću.

Te takozvane demonstracije ili neredi su u stvarnosti najobičnije pljačke tako da su u Portlandu koji je poznat po svojim ekstremnim ljevičarima, antifi opljačkali Louis Vuitton dućan pozivajući se na borbu protiv nejednakosti, na eksproprijaciju što su ponovili i u drugim poslovnim objektima na području praktički svih gradskih centara u SAD.

Neuspjeli pokušaji policije u uspostavljanja reda su rezultirali aktiviranjem nacionalne garde koja pokušava uspostaviti red u Washington D.C., Los Angelesu, Denvera i drugih gradova dok istovremeno Američka vojska prati situaciju u 7 saveznih država (slika s US Army servera) čekajući da intervenira ako to bude nužno.

neredi SAD

Kako su na ovu anarhiju reagirali Američki demokrati ? Podržavajući „proteste” što je blago govoreći neodgovorno. Joe Biden, kandidat Demokrata predsjednika SAD-a je tako bio izjavio:”Protestirati policijsko nasilje je ispravno i nužno. To je američki odgovor, ali paljenje zajednice i uništavanje nije” dok je Bernie Sanders poraženi protukandidat za demokratsku nominaciju izjavio:”Trump danas stoji za grotestni sistem rasizma i nejednakosti koji treba biti srušen.” Na kraju Demokrati u američkom Senatu sada rade na zakonu koji bi se borio protiv rasne nejednakosti u policijskim snagama, pa je stoga moguće izjaviti da oni podržavaju ove demonstracije iako se užasavaju njihovih posljedica. Njih na kraju krajeva niti ne zanima nesporna činjenica da je američka policija između 2017 i 2020 godine ubila 1268 bijelaca i 698 crnaca, znači daleko više bijelaca nego crnaca.

Ovo što se danas događa u SAD ne predstavlja nikakvo iznenađenje nego samo nastavak poruka slanih putem medija svih već više od 10 godina počevši s Black Life Matter. Godine i godine medijskih poruka o rasizmu bijelaca i iskorištavanju crnaca su dovele do stvaranja toksične atmosfere koja je samo čekala iskru da se upali,a ta iskra je bila Floydova smrt. Sada nakon svega što se dogodilo i što će se još dogoditi postoje oni koji tvrde da su demonstranti terorizirani tenkovima nakon što je mobilizirana Nacionalna garda, da su demonstranti koji pale, uništavaju žrtve ??

Nekada smo s čuđenjem promatrali ove događaje u SAD, ali već odavno smo se prestali čuditi i počeli sve promatrati s užasom. U posljednja dva mjeseca Francuska je bila potresena s dvije „pobune” migranata i njihovih potomaka u Parizu o čemu sve već pisali, iako tada nismo navodili da se prva, ona travanjska dogodila na cijelom području Francuske.

Te pobune, te pljačke, ti neredi očito predstavljaju normalnu situaciju u višenacionalnoj ili multikulturalnoj državi što bi trebalo svima nama služiti kao jedno vrlo veliko i vrlo važno upozorenje.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mirne demonstracije su se prošle godine održavale u velikom broju Američkih i manjem broju Zapadnoeuropskih gradova. Nužno nam je ovdje naglasiti da su mediji govorili o […]

Lilly Ray
8 mjeseci prije

There is definately a lot to find out about this subject. I like all the points you made

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina