Milan Bandić

  Milan Bandić je pokopan prije 6 mjeseci. Od tada se puno toga otkrilo o njemu. Osobe koje ga se nisu usudile taknuti sada ganjaju njegove podređene zbog navodnih protuzakonitih radnji.

  Bez obzira na sve te njegove navodne nezakonitosti gotovo da možemo reći da bi on bio dobar premijer. Gotovo da možemo reći da bi bio bolji premijer od svih onih koje smo imali u posljednjih 10-20 godina.

  Oko toga se slažu naša sadašnja vlada i Europska unija. Vlada je po ovom pitanju izjavila: „Demografska revitalizacija pitanje od najveće važnosti za opstanak i budućnost Hrvatske”. Nakon toga je izjavila kako govorimo o problemu koji pogađa svu Uniju i puno drugih lipih stvari. To su ujedno objašnjenja zašto ništa ne učiniti.

  Za razliku od njih Milan Bandić je bio donio mjeru roditelj-odgojitelj za grad Zagreb. Ta odluka i ono što se potom događalo o ovom iznimno važnom pitanju za Hrvatsku ga je činilo boljim od ostalih. Ona ga je činila boljim ako se demografija smatra ekstremno važnim pitanjem za našu budućnost !?

  Ovu mjeru je Bandić donio 2016 godine osjećajući bilo svojih građana kako bi pobjedio na izborima. Građani su zbog te mjere i par drugih stvari nagradili Bandića novi mandatom gradonačelnika što nam dovoljno govori.

  Ta mjera se ticala žena koje žele imati troje, četvoro ili više djece. Pri rođenju trećeg djeteta žene bi dobile status roditelja-odgojitelja s „visokom” plaćom. Ta plaća po ovoj mjeri iznosi 65 % prosječne bruto plaće djelatnika u gospodarstvu Zagrebu. Drugim riječima ona je u prosincu 2020 iznosila 6806 kuna i 15 lipa.

  Ovu mjeru danas koristi 5586 roditelja-odgojitelja i 2021 godine će koštati grad Zagreb oko 500 milijuna kuna. Priznajemo da je to veliki trošak za jedinicu lokalne samouprave, ali pri tome ne smijemo zaboraviti njen rezultat.

  Ta mjera koja se tiče samo roditelja koji su dobili treće, četvrto, peto… i dijete je dovela do porasta rođenih. Govorimo o porastu broja rođenih od 23.77 % između 2016 kada je donesena mjera i 2019 godine !? Normalno to vrijedi samo ako računamo obitelji koje sada imaju troje ili više djece.

  One koji su se odlučili na ovu mjeru će imati do 2043-2047 godine 65 % prosječne bruto plaće djelatnika u gospodarstvu Zagrebu. Možemo reći da će oni odgajati svoju djecu i ujedno imati „doživotni posao”. Iz toga svima nama postaje jasno zašto su se neki odlučili na ovo i zašto je riječ o popularnoj mjeri.

  Naše vlade takve demografske mjere uopće ne zanimaju iako bi im one bile relativno jeftine. Kada govorimo relativno želimo reći da bi Hrvatsku ona koštala 2 milijarde kuna što za proračun ispadne kirikiki. Na žalost vlada se drži europskih dogmi da je jeftinije uvoziti migrante nego financiramo vlastitu demografiju.

  Dok je tako vlada ciljano ignorirala ovu mjeru novi gradonačelnik Zagreba Tomašević ju je odlučio ukinutu. Njegova je ideja da žene koje rode nakon 05 rujna gube pravo na mjeru roditelj-odgojitelj. Ako ostane kod toga grad Zagreb će završiti na sudu i izgubiti. Jednostavno ova mjera će u stvarnosti prestati vrijediti za primanje novih u ovaj status 9 mjeseci nakon odluke Zagreba.

  Za razliku od ove stvarne demografske politike koju je vodio Milan Bandić vlada provodi svoju lažnu politiku. Mi ovdje tvrdimo lažnu demografsku politiku jer ju je osudila i Svjetska banka. Ona je izjavila da poticanjem rađanja djece putem poreznih olakšica korist imaju samo bogati. To je ujedno i osnovni smisao da lažne demografske politike koju provode naše i europske vlade.

  Zbog samo tog razloga mi smatramo da je na žalost Milan Bandić bio sposobniji za mjesto premijer od drugih. Da možda je Bandić s suradnicima krao, ali čak i ako je to istina govorimo o kratkoročnom problemu. Dugoročno, demografski govoreći njegova politika je bila ispravna,a to je jedino važno. Barem su nas tako učili liberali i Europska unija !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina