Marine le Pen

  Marine le Pen više nema kao nekada u europskim medijima iako je ona glavni oporbeni kandidat za predsjednika Francuske. Ti izbori koji će odlučiti budućnost Francuske će se održati u travnju 2021 godine.

  Po ispitivanju javnog mijenja u Francuskoj predsjednik Macron i Marine le Pen su 01.09 bili gotovo izjednačeni u prvom krugu. Potom u drugom krugu predsjedničkih izbora bi po ovom ispitivanju javnog mijenja Marine le Pen osvojila 45%,a Macron 55% glasova. Ako su ovi podaci istiniti oni ukazuju na porast popularnosti le Pen u posljednje 4 godine pa je red znati zašto ?

  Jedan od mogućih razloga za ovako visoku popularnost Marine le Pen nalazimo u izbornoj histeriji. Riječ je o medijski stvorenoj histeriji kako bi se potaknulo protivnike nacionalista da izađu na izbore. Princip te izborne histerije glasi „nemojmo dopustiti nacionalistima da pobjede”. Ako nije riječ o tome nego o stvarnom stanju tada je Marina le Pen promjenila svoju PR priču.

  Tu prvu promjenu njena političke priče mi nalazimo u odnosu prema Europskoj uniji. Dok je prije 4 godina ona zastupala gledište o napuštanju Europske unije danas se ona zalaže za nju. Ovu promjenu razmišljanja le Pen objašnjava riječima da se EU reformirala pa je sada bliže njenim pozicijama. Stoga ju ona dalje želi mijenjati iz unutra, a ne više izvana.

  Sličnu promjenu je doživjelo razmišljanje le Pen o napuštanju eurozone. Ranija je ona zagovarala izlazak Francuske iz nje dok se sada zalaže za zadržavanje eura kao valute.

  Ono o čemu Marine le Pen nije promjenila razmišljanje je o svemu drugome počevši od ekologije. Njena pozicija je „mi ne znamo koliko ljudi utječu na globalno zagrijavanje, ali trebamo poduzeti mjere protiv njega”. Po njoj te mjere nisu vjetroelektrane koje su štetne za prirodu nego atomske centrale. Drugi ekološki dio njenog plana govori da se sve treba proizvoditi u Europi. Kao razlog za to navodi da prijevoz proizvoda s Dalekog istoka ispušta ogromnu količinu stakleničkih plinova. Kada bi se proizvodilo u Europi tada ti plinovi ne bi bili ispušteni u atmosferu.

  Govoreći o hidžabu i drugim vjerskim pokrivalima za glavu Marine le Pen se zalaže za njihovu zabranu. Uz to ona voli dodati da ona ima isto razmišljanje kao velika većina Francuska. U slučaju potrebe ovo pitanje bi se moglo naći na referendumu koji bi Francuzi neupitno izglasali. Kritičari navode da bi se time kršila ljudska prava na što ona samo maše rukom.

  O primanju migranata Marina le Pen je još jasnija. Po njoj bi se trebalo na razdoblje od 10 godina zabraniti njihovo primanja što podržava 85% Francuza. Tijekom tog razdoblja bi trebalo izvršiti jačanje društvene, socijalne kohezije u Francuskoj. U slučaju uspjeha tog projekta ponovno bi se mogao primati određeni broj migranat godišnje.

  Sve u svemu to su političke pozicije Marine le Pen po kojima je ona došla na prag izbora za predsjednika. Da li će joj to uspjeti saznati ćemo u travnju 2022 godine !?

4 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina prije

[…] 6 mjeseci prije novih izbora izgubio iznimno važan trgovinski ugovor. Kada dodamo tome da je po popularnosti gotovo izjednačen s Marine le Pen razumjeti ćemo razloge za njegovo vikanje. Ukratko razlozi za današnji bijes Francuske se nalaze […]

trackback

[…] Svi ovdje znamo koje ideje zastupaju Marine Le Pen i Eric Zemmour, ali malo tko zna što govori Pecresse. Ova navodna članica desnog centra u svojoj […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina