Macronovo nasljedstvo

  Prije gotovo 5 godina Emmanuel Macron je bio izabran za predsjednika Francuske. Sadašnja predsjednička izborna kampanja u Francuskoj nam najbolje ukazuje na gledajući iz političke perspektive macronovo nasljedstvo.

  Predsjednički izbori 2017 godine su bili održani u doba potpunog kolapsa političke klase. Svjestan svoje masivne omraženosti u Francuskoj predsjednik Hollande (Socijalisti) se odbio kandidirati za novi mandat. Tijekom svog boravka na predsjedničkoj poziciji Hollande je bio uvrijedio siromašne, sudstvo, vlastite minister i nogometnu reprezentaciju. Rezultat svega toga je bila popularnost od samo 4 % u prosincu 2016 godine.

  Kako bi se održao tamošnji režim i spriječila izborna pobjeda Le Pen trebalo je izmisliti novog političara. Taj novi političar, taj spasitelj je postao Emmanuel Macron. Iza kandidature ovog bivšeg bankara su odmah stali mediji pa je posao vrlo efikasno obavljen.

  Danas 5 godina kasnije Francuska se ponovno nalazi u izbornoj kampanji za predsjedničke izbore. Ono što potpuno razlikuje prošlu od ove kampanje je potpuni nestanak ljevice s političke scene. Sva ispitivanja javnog mijenja nam ukazuju da svi kandidati ljevice zajedno uživaju podršku samo 27 % Francuza !?

  Vremenski posljednje ispitivanje javnog mijenja nam tako govori da predsjednik Macron uživa podršku 24 % građana. Drugo mjesto dijele predstavnica desnog centra Valerie Pecresse i Marine Le Pen s 16 %. Nakon njih dolazi predstavnik „ekstremne” desnice Eric Zemmour s 14 %.

  Svi ovdje znamo koje ideje zastupaju Marine Le Pen i Eric Zemmour, ali malo tko zna što govori Pecresse. Ova navodna članica desnog centra u svojoj izbornoj kampanji govori o teoriji Velike zamjene stanovništva i nužnom očuvanju suverenosti. Zbog tih riječi ona je bila od kulturnih Francuza i medija osuđena kao nacist, ali to nam je ovdje nevažno.

  Ukratko danas 3 kandidata za predsjednika Francuske koji zajedno uživaju podršku 46 % biračkog tijela su zagovornici teorije Velike zavjere. Riječ je službeno govoreći o teoriji zavjere koja tvrdi da je cilj elite zamjeniti bijelo europsko stanovništvo migrantima iz arapskih i afričkih država.

  Vlade i društvene mreže nam govore da je riječ o teoriji zavjere koju zagovara ekstremna desnica. U stvarnosti dovoljno je vidjeti da su bijeli Britanci činili 79 % stanovnika Londona 1991, a dvadeset godina kasnije samo 45 %. To bi trebalo sve reći.

  Znači nakon 5 godina vladavine Emmanuela Macrona u Francuskoj tamošnji građani su skrenuli desno. Oni su se otvoreno okrenuli protiv multikulturalizma i globalizacije i počeli neupitno podržavati nacionalizam.

  Istovremeno je došlo do potpunog kolapsa ljevice koji najbolje prikazuje popularnost Melenchona. Ovaj kandidat ljevice je osvojivši gotovo 20 % glasova gotovo ušao u drugi krug predsjedničkih izbora 2017 godine. Danas 5 godina kasnije najpopularniji francuski ljevičar se nalazi na samo 10 % podrške bez ikakvih izbornih šansi !?

  Ova smrt ljevice u Francuskoj predstavlja pravu ostavštinu Macrona. Riječ ovdje nije samo o političkoj i ideološkoj nego i financijskoj smrti ljevice. Ukratko tamošnja stranka Socijalista je u pravom smislu te riječi bankrotirala što nam jako puno govori o njoj.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   Izborne najave u veljači su nam govorile o kolapsu ljevice i izjednačenoj borbi desnice za drugi krug. U toj borbi su trebali učestvovati Marine Le Pen, Valerie Pecresse i Eric Zemmour. Riječ je o 3 kandidata koji su javno govorili o teo…. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina