Broj evakuiranih iz Kabula

  Broj evakuiranih iz Kabula je puno veći nego što se to pisalo u medijima. Taj broj kao i države koje su sudjelovale u evakuaciji za svakog upoznatog s tematikom predstavlja iznenađenje.

  Ranije smo već govorili o evakuacijama iz Afganistana prije nego što su one bile dovršene. Bili smo pričali o medijskoj kampanji za primanje Afganistanaca kojima se otvoreno pridružila Katolička crkva. U toj svojoj kampanji crkva je tvrdila da političari moraju ignorirati protivljenje svojih građana i donijeti „ispravnu odluku”.

  Ono što su u kampanji nije govorilo bi bilo koliki je stvarni broj „spašenih” iz Kabula. Tada smo rekli da do 26 kolovoza samo SAD evakuirao 80 tisuća osoba,a od tada do danas on je narastao.

  Taj broj osoba koje je SAD evakuirao do 28 kolovoza je porastao na 117 tisuća. Tijekom sljedeća, posljednja tri dana evakuacije taj broj će dodatno porasti na 124 tisuće. Nužno nam je ovdje napomenuti kako su većina evakuiranih bili Afganistanci.

  Velika Britanija koja je inače evakuacije završila ranije je „spasila” najviše osoba u Europi. Riječ je iz američke perspektive o samo 15 tisuća Afganistanaca i Britanaca, ali iz europske to je izniman broj.

  Posljednji talijanski avion s evakuiranima iz Kabula je u subotu 28.08. bio sletio u Italiju. Talijanska, od EU instalirana vlada se voli hvaliti da su primili najviše Afganistanaca u Uniju. Riječ je inače o 4,890 Afganistanaca s kojima je spašeno i 121 druga osoba !?

  Njemačka neće nikada dopustiti da bude poražena od Italije pa je stoga prešla na drugi pristup. Ona je evakuirala 5,300 Njemaca i Afganistanaca, ali na tome ne misli stati. Berlin je najavio da namjerava primiti 40,000 Afganistanaca. Tko zna možda je to još jedan razlog za kolaps popularnosti CDU u Njemačkoj ?

  Francuska se s druge strane ne natječe u takvim stvarima. Ona je evakuirala 2,600 Afganistanaca i 400 „ostalih” iz Kabula.

  Ostale članice Europske unije zajedno su isto evakuirale veći broj osoba. Najbliža po broju evakuiranih Francuskoj je Nizozemska. Ona je iz pakla Kabula spasila 2,500 osoba, ali ih je samo 1,600 dovela u Nizozemsku.

  Ostale članice Europske unije su zajedno spasile veći broj osoba. U evakuaciji su još učestvovali Španjolska,Belgija, Švedska, Danska, Poljska i Mađarska. Oni su zajedno spasili 6748 osoba. Iz toga možemo zaključiti da je Europska unija zajedno s Velikom Britanijom evakuirala oko 37,500 osoba iz pakla Kabula !?

  Veliku ulogu tijekom evakuacija je imao Katar koji je postao tranzitno mjesto za evakuacije. Dana 30 kolovoza u Kataru se još uvijek nalazilo 20 tisuća Afganistanaca, ali nitko od njih tu neće ostati. Praktički identičnu situacijom imamo i s Ujedinjenim Arapskim Emirati, ali to je relativno nevažno.

  Ukratko evakucija iz Afganistana bez obzira na to što mi mislili predstavlja jednu logističku pobjedu. Evakuirati 200 tisuća osoba na toliku udaljenost u samo dva tjedna predstavlja neupitan uspjeh.

4 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 dani prije

[…] okupacijom sljedećih gotovo dvadeset godina. On je završila prije par dana kada se vrši masovna evakuacija zapadnjaka i lokalnih kvislinga iz Kabula. Ovim odlaskom zapadnih vojnika vlast u Afganistanu se ponovno vratila u ruke Talibana koji su tamo […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina