Evakuacije iz Afganistana

  Evakuacije iz Afganistana se približavaju svojem kraju. Po ranije postignutom dogovoru evakuacije trebaju završiti do 31 kolovoza 2021 godine.

  Trenutačni glavni zapadni dio ove priče o stanju u Afganistanu nije pobjeda Talibana, nego evakuacije iz Kabula. Ako pratite medije znate da su oni puni umjetno stvorene buke o nužnosti zapada da primi izbjeglice iz Afganistana.

  Toj buci se pridružila na kraju Katolička crkva pozivom predsjednika Europske biskupske konferencije kardinala Hollericha. Kardinal je na početku pozvao Europsku uniju da dokaže svoje vrijednosti i primi migrante iz Afganistana. U toj objavi za medije on isto navodi kako je neprihvatljivo ostaviti Afganistance u kampovima na području susjednih država. Po njemu te država su nestabilne i njima vlada radikalni Islam.

  Potom je Hollerich nastavio s svojim medijskim pressingom dajući intervju talijanskim medijima. U njoj je izjavio:”Brinu me političko-verbalne promjene u Europskoj uniji. Više se ne govori o izbjeglicama koje traže azil po Ženevskoj konvenciji nego o ilegalnim migrantima”. U tom svom razgovoru za medije Hollerich inače priznaje da se Europljani protive primanju migranata. On tamo izjavljuje da političari gledaju kako da budu izabrani, što ih čini slabim političarima.

  U prevodu on govori da bi političari trebali činiti „pravu” stvar bez obzira što njihovi stanovnici misle. Red je ovde onda se upitati se tko odlučuje koja je to prava stvar ? Da li to odlučuje kardinal Hollerich ili papa Franjo ili George Soros ili Bill Gates ili …. ?

  Potom se trebamo upitati koliko ljudi se po Katoličkoj crkvi treba evakuirati iz Afganistana ? Da li ih se treba evakuirati 100,000, milijun ili deset milijuna ? To pitamo jer ih je do 26 kolovoza Pentagon evakuirao 80,000 !? Tome možemo dodati 5 tisuća koje je evakuirala Njemačka, bez da spominjemo ostale. Iz toga možemo zaključiti da je najvjerojatnije do 26 kolovoza evakuirano 100 tisuća ljudi. Kako su u Njemačkom primjer 2/3 evakuiranih bili Afganistanci možemo napraviti jednostavnu procjenu i reći da ih je evakuirano 65-70 tisuća. Nemojmo zaboraviti da ih je toliko evakuirano u doba kada nam mediji i crkva govore da ih trebamo više primiti !?

  Potom nam je red upitati Hollericha u što i koliko vjeruju građani Afganistana ? Kao jedan od razloga za prihvaćanje njihovih građana u EU on navodi da u susjednim državama vlada radikalni Islam. Da li to znači da po njemu te navodne izbjeglice ne dolaze iz države gdje prevladava radikalni Islam ? Ako to smatra kako objašnjava da su Talibani pobjedili aklamacijom ??

  Na kraju možda je najbolje ništa ne pitati kardinala Jean-Claude Hollericha. Nema ga smisla išta pitati pošto je riječ o čovjeku koja slavi izborne pobjede zelenih stranaka i smatra da bi žene trebale birati papu. Svoje razmišljanje o katolicima on je najbolje iskazao optužujući talijanske vjernike da su glupi. Oni su po njemu glupi jer podržavaju talijanske nacionaliste !?

  Takvu osobu je papa Franjo postavio da bude predsjednik biskupske konferencije Europske unije. U slučaju ako crkva zagovara primanje migranata ona ih sama može primiti i financirati. Ne smijemo nikada zaboraviti da je Vatikan suverena država. Isto tako ne smijemo zaboraviti da crkva ima novca. Pa bivši predsjednik biskupske konferencije Europske unije je potrošio 24 milijuna eura na svoju rezidenciju.

  Katoličkoj crkvi bi bilo puno pametnije da se više bavi vjerom, a manje moralom. Ako je netko skrenuo s kršćanskog puta tada po nama nisu vjernici kao što smatra Hollerich nego crkva !?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Evakuacije iz Afganistana […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina