Krivi su

  Za svakog ilegalnog pa čak i legalnog migranta koji počini zločini krivi su državni organi. Tu činjenicu vrlo dobro znaju ministri unutrašnjih poslova.

  Danas smo svi mi svakodnevno, da ne kažemo ovdje svakog sata bombardirani propagandom. Riječ je o propagandni usmjerenoj na naše emocije s ciljem da potpuno ignoriramo činjenice.

  Najpoznatiji primjer te propagande je Cambridge Analytica incident. Riječ je bila o firmi koja je uz pomoć Facebooka stvorila psihološke profile korisnika ove mreže i potom počela pritiskati njihove emocionalne sklopke. Po nama CA je napravila puno efikasnije ono što rade zapadni mediji.

  Ta raširena manipulacija emocijama predstavlja jedan od razlog stvaranja bloga Hladna istina koji donosi analitičke vijesti, podatke. Na čitateljima je da pročitaju činjenice i donesu svoje zaključke. Mi nismo neutralni, ali istovremeno mi se ne bavimo emotivnim manipulacijama. Te stvari prepuštamo drugima.

  Posljednjih dana smo dobili upite za tekst o Lola „incidentu” u Francuskoj. O njemu na društvenim mreža piše puno toga morbidnog i vjerojatno istinitog, ali mi se ovdje ne bavimo morbidnim stvarima. To ujedno ne znači da ovdje ne možemo što napisati o situaciji u Francuskoj !?

  Desetljećima je vladajuća klasa Francuske bila zagovornik utilitarističke ideologije. Riječ je inače o ideologiji kojoj je cilj maksimaliziranje opće sreće ljudi. Pazite govorimo o ljudima cijelog svijeta,a ne vlastitim stanovnicima. U skladu s tom ideologijom vladajuće klase podržavaju dolazak milijuna migranata iako znaju da će on imati negativan efekat na dio njihovog stanovništva.

  To je inače naša interpretacija dok bi službena interpretacija bila: „Francuska vladajuća klasa je desetljećima odbijala vezu migracija i kriminala”. Taj konsenzus unutar vladajuće klase se polako počeo urušavati još prošle godine generalskom izjavom za medije.

  Ove godine se on definitivno urušio nakon izjave ministra unutrašnjih poslova (slika) da 39 % zločina u Lionu, 48 % u Parizu i 52 % u Marselju počine stranci. Praktički istovremeno je bivši šef policije Pariza izašao s svojom knjigom.

  Didier Lallement u svojoj knjizi imena Nužan poredak” piše o stanju s kriminalom u Parizu i svojem razmišljanju o budućnosti. On u budućnosti multikulturalne Francuske vidi građanski rat i nužnost armije da čuva rezidenciju predsjednika !?

  Naš obilazak Francuske ćemo završiti u Nantesu. To je grad koji 2004 godine dobiva nagradu najboljeg grada za živjeti, a 2013 je bio zelena prijestolnica Europe. Danas se ovaj grad smatra jednim od najopasnijih u svijetu.

  Francuski turistički portali koji promoviraju Nantes pokušavaju baciti spin na ove podatke. Oni navode da je u teoriji Nantes po građane i turiste opasniji od kolumbijske prijestolnice droge (Medelin), ali da to nije tako strašno. Turistima se neće ništa strašnog dogoditi ako zaobilaze 6 kvartova Nantesa među koje spada i dio gradskog centra.

  Potencijalni razlog za ovu eksploziju kriminala nisu samo migranti nego je to francuska vladajuća klasa. Ona jednostavno odbija protjerati ilegalne migrante bez obzira na to što oni učine. Le Figaro je tako izašao s parlamentarnim podatkom da manje od 6 % onih koji su dobili naređenje da napuste Francusku to i učine. Jednostavno država ne želi izbaciti s svog teritorija strance čak i ako su oni kriminalci.

  To odbijanje protjerivanja opasnih stranaca je na kraju dovelo do incidenta kada je jedan od njih ubio djevojčicu od 12 godina. Za to ubojstvo je na kraju kriv počinitelj, ali po nama njegovi pomoćnici su bili oni koji nisu proveli naređenje o izbacivanje iz države.

  Općenito govoreći uvjereni smo da će Lolino ubojstvo biti bačeno pod tepih. 2020 godine je tako Francusku bilo zapalilo ubojstvo profesora, ali se na kraju ništa nije promjenilo. Neko vrijeme se o tome pričalo i…

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina