Profesor

  Jučer ste imali priliku pročitati tekst o stanju „multikulturalizma” u Francuskoj prije 30-40 godina, a danas nastavljamo s događajem koji je PONOVNO potresao Francusku. Podrazumjeva se da govorimo o ubojstvu francuskog učitelja koji je predavao građansku edukaciju od strane čečenskog azilanta.

  Kao što smo jučer vidjeli u Francuskoj se već desetljećima vodi bitka za sekularizam koju državni organi u stvarnosti vode samo jezikom, pa ju stoga gube. Dok država govori kako se ona bori za sekularizam njeni učitelji i profesori na svoja radna mjesta dolaze u strahu za svoj život. Jednostavno oni se ne osjećaju sigurno niti od strane države da ih podržava, niti od učenika i njihovih roditelja što će nam primjer žrtve ovog ubojstva najbolje dokazati.

  Tijekom proteklih godina učitelji se moraju nositi s muslimanskim učenica koji pokrivaju svoje oči da ne bi vidjeli svinje u knjigi George Orwell-a Životinjska farma. Istovremeno učitelji koji predaju znanost bivaju verbalno napadnuti jer „govore protiv Božjih zakona” i prijeti im se da će biti prijavljeni u lokalnoj džamiji. To je stvarnost Francuske edukacije, sekularizma i multikulturalizma u kojem se dogodilo ovo ubojstvo.

  Na satu o slobodi govora 6 listopada 2020 godine učitelj Samuel Paty je bio odlučio pokazati Charlie Hebdo karikature Muhameda koje su nekoliko godina ranije dovele do teroristističkog napada u Francuskoj. Prije nego što ih je pokazao je pozvao učenike koji ih ne žele gledati da okrenu glavu na drugu stranu prije nego što ih on pokaže.

  Zbog toga što je pokazao otac učenice koja tog dana nije došla u školu ga je prijavio policiji zbog uvrede Islama i prikazivanja pornografskog sadržaja zbog čega je učitelj 12 listopada 2020 bio završio na policijskom ispitivanju. On na tome nije stao nego je optužio profesora preko Youtube i Facebooka profesora da je proroka pokazao golim pri čemu je naveo njegovo ime i adresu škole. To je pored ostalog dovelo do islamističkih demonstracija pred školom koje je predvodio lokalni imam koji je ujedno i član Savjeta imama Francuske. Profesor Samuel Paty se nije bio prepao niti te optužbe niti demonstracija kao što je očekivala druga strana nego je dignuo vlastitu sudsku tužbu zbog podnošenja lažne optužbe.

  Do ubojstva dolazi nakon što po riječima ministra unutrašnjih poslova Francuske lokalna džamija donosi fetvu protiv profesora. Lider ove džamije koji je ranije predvodio demonstrante je priznao da je optužbe oca učenice stavio na Facebook stranicu džamije pa se pored ostalog trebamo pitati kako to da Facebook nije blokirao stranicu i poruku zbog govora mržnje, zbog poziva na ubojstvo ? Ovdje još možemo pomenuti da po ispitivanju javnog mijenja čiji rezultate je prenijela Njemačka država televizija 40 % Muslimana i 75 % onih mlađih od 25 godina stavljaju svoju vjeru iznad države. To nam pomaže da potpuno razumijemo današnju situaciju u Francuskoj koja je dovela do ovog ubojstva.

  Ovo ubojstvo na kraju ukazuje na sve što ne valja na zapadu. Profesor podučava školsku djecu o slobodi govora zbog čega završi na sudskom ispitivanju jer je „uvrijedio pripadnike manjine”. Potom Facebook dopušta da džamija na svoje Facebook stranice postavi poziv na linč profesora. Objavu Facebook neće maknuti, stranice neće blokirati nego će taj poziv na linč stajati sve do nakon ubojstva profesora i tu ćemo stati bez daljnjih kritika režima jer one nemaju smisla.

  Ajmo sada pokušati zamisliti drugu situaciju. Recimo na primjer da profesor uči djecu ne o sekularnim ili kršćanskim vrijednostima nego o islamskim vrijednostima i uzmimo na primjer da se roditelji tome protive i što zvuči stvarno nevjerojatno pozivaju na linč putem Facebooka i Youtube-a. Ako Vas je strah za profesora nemojte se za njega plašiti. Protiv njega neće biti dignuta tužba, niti će ga policija privoditi, a kamo li što drugo. Jednostavno roditelji učenika koji neće pustiti djecu da upoznaju islamske vrijednosti će biti proglašeni rasistima i tu će sva priča završiti. To znamo jer se tako nešto već dogodilo puno puta.

  Da li je riječ o rasizmu ? Neupitno je.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] Nakon terorističkih napada prvo u Francuskoj, a potom i u Austriji Francuska je osudila islamski ekstremizam i najavila potrebu gradnje […]

trackback
1 godina prije

[…] Francusku se dogodilo u listopadu prošle godine. Tada je bio ubijen školski profesor kojeg je učenica lažno optužila za uvredu Islama. Na kraju smo imali viku i poviku koja je trajala mjesec dana poslije čega se sve zaboravilo. To […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina