Ubojstvo u Francuskoj

  Ubojstvo u Francuskoj je ponovno zapalilo tamošnju politiku i medije. Govorimo ovdje ponovno jer se to redovno ponavlja barem jednom godišnje.

  Prošlo ubojstvo koje je zapalilo Francusku se dogodilo u listopadu prošle godine. Tada je bio ubijen školski profesor kojeg je učenica lažno optužila za uvredu Islama. Na kraju smo imali viku i poviku koja je trajala mjesec dana poslije čega se sve zaboravilo. To se sve zaboravilo do novog, sadašnjeg incidenta koji je ponovno zapalio Francusku.

  Priča o današnjem incidentu započinje 18 srpnja 2020 godine kada je ruandski lažni izbjeglica zapalio crkvu u gradu Nantes. Mi ovdje tvrdimo lažni izbjeglica pošto je riječ o tražitelju azila koji živi u Francuskoj već godinama bez da ga je dobio. Ne da je njegov zahtjev za azilom samo odbijen nego mu je još 2019 bilo naređeno napustiti Francusku.

  Na navedeni dan on je podmetnuo 3 požara u crkvi čija gradnja je bila započeta još 1434 godine. U požaru su bili uništeni objekti neprocjenjivih vrijednosti iz 16 i 17 stoljeća bez da spominjemo samu crkvu. Ruandski lažni izbjeglica je potom sam policiji priznao paljenje crkve što su prenijeli svi svjetski mediji.

  To paljenje crkve nije predstavljalo nikakav izuzetak u današnjoj Francuskoj. Tamošnja vjerska situacija je prilično jednostavna ako ćemo vjerovati crkvenim izvorima. Svaka dva tjedna se uništi jedna crkva u Francuskoj i svaka dva tjedna se izgradi jedna džamija.

  U očekivanju suđenja ruandski lažni izbjeglica imena Emmanuel Abayisenga je bio u zatvoru do kraja svibnja. Potom ga je u svoj crkveni objekt bio primio svećenik Olivier Maire kojeg on ubija početkom kolovoza. Ne trebamo niti naglašavati da je Emmanuel Abayisenga mentalno poremećana osoba. Veliki dio migranata koji počine zločin biva proglašeno mentalno poremećenima pa stoga…

  Svećenik Olivier Maire je tijekom svoje crkvene karijere prvo propovjedao po Africi. Potom je živio i radio u Rimu/Vatikanu prije nego što je završio u regiji Vendee gdje je ubijen. Pored ostalog specijalizirao se u istraživanju crkvenih otaca,a diplomirao je i psihologiju. Ukratko on je bio jedan od navodnih stručnjaka koji danas upravljaju katoličkom crkvom i zapadnim svijetom.

  Red nam je upitati se što je bilo u glavi svećenika Oliviera Maire-a. Kako je moguće da crkveni dužnosnik u svoj dom primi i štiti osobe koje pale crkve ? Da li ga je motiviralo holističko razmišljanje da kriminalac nikada nije kriv ? Da li ga je motivirala činjenica da se crkva danas bavi moralnim kodeksom,a ne crkvenim učenjima ?

  Crkveno učenje nam govori da se grijesi mogu i trebaju oprostiti onima koji pokazuju pokajanje. Tako nešto božji dar Abayisenga nije pokazao pa se postavlja pitanje zašto je bio primljen u novu crkvenu zajednicu.

  Ukratko motive žrtve da primi ubojicu u svoj „dom” nije moguće razumjeti. Njih nije moguće razumjeti niti iz logičke, niti iz analitičke, niti iz crkvene perspektive.

  Potpuno očekivano sve ovo je iskoristila Marine le Pen za svoju političku promociju. Njene riječi:”U Francuskoj ilegalni migrant može zapaliti crkvu bez da je izbačen s teritorija i potom ubiti svećenika” nitko ne može osporiti.

  Nužno nam je za kraj napomenuti da se u Francuskoj približavaju izbori za predsjednika. To nam znači da će se o ovakvim slučajevima češće pisati u medijima.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina