Atentat na Pelosi

  Najviše državne pozicije u SAD su predsjednik, potpredsjednik i predsjednik zastupničkog doma. U skladu s tim atentat na Pelosi koja vrši dužnost predsjednice Zastupničkog doma predstavlja najveći takav incident u posljednjih 40 godina američke povijesti.

  Dana 28 listopada oko 02:00 po lokalnom vremenu napadač je provalio u dom Nancy Pelosi. Kako ona tamo nije bila on je napao njenog supruga koji uspjeva pozvati policiju San Francisca što će mu na kraju spasiti život.

  U trenutku napada Nancy Pelosi se nalazila u Washington DC što napadač očito nije znao. Zbog tog sretnog slučaja nitko na kraju izgleda neće izgubiti glavu. Atentator ju neće izgubiti pošto se napad dogodio u Kaliforniji, Nancy jer nije bila u kući, a njen suprug će izgleda preživjeti ozljede glave.

  Ovaj atentat otvara cijeli tucet pitanja,a neki od nas malo stručniji su odmah na prvu znali da napadač nije neki kvazi nacist, fašist ili obožavatelj Trumpa.

  Prvo od otvorenih pitanja bi bilo što je radilo osiguranje ? Nancy Pelosi je treća javna osoba u SAD. To znači da ako na primjer predsjednik i potpredsjednik bivaju prisiljeti dati ostavke ona automatizmom postaje predsjednik SAD-a. Sve u svemu ispadne čudno da američke sigurnosne službe nisu bile u stanju zaštiti dom predsjednice američkog parlamenta !?

  Drugo pitanje koje su uočili poznavatelji funkcioniranja medija je bilo ono o napadaču. Atentator je bio uhićen na licu mjesta, ali proći će sati prije nego što ga mediji identificiraju. Iz toga se odmah znalo da napadač nije bijeli supremacist, zagovornik Trumpa i slično. Da je on bio tako nešto mediji bi to praktički u prvoj minuti naglasili.

  Na kraju biva otkriveno da je atentator član stranke Zelenih David Wayne DePape. Osim što je član Zelene stranke, on je nudist i zagovornik teorija zavjere. Konkretno DePape smatra da je Donald Trump pokraden na predsjedničkim izborima 2020 godine.

  Kako atentator nema baš nikakve veze s Republikancima i/ili bijelim nacionalistima mediji su se našli u problemu !? Taj problem biva naći način da se odgovornost za napad prebaci na političke protivnike ?

  Kada kontroliraš medije to u stvarnosti i ne ispadne neki problem. Jednostavno uzmeš neki podatak i onda ga koristiš za propagandne izjave.

  Primjer takve propagande nam daruje lokalni čelnik Demokratske stranke koji izjavljuje: „napad je direktni rezultat toksične desničarske retorike protiv Nancy Pelosi i drugih progresivnih lidera”. U određenom smislu tom izjavom on pokušava prikriti svoju povezanost s David Wayne DePapeom pošto su se oni sretali.

  The Washington Post s druge strane izlazi s tekstom koji govori da nasilje ne izvire iz samo jedne stranke dok Los Angeles Times ima svoju neobičnu priču. Te reakcije ćemo završiti izjavom Bidena koji upozorava na nasilje.

  Nama se ovdje čini da bi priča bila drugačija da je napadač bio ljubitelj Trumpa. Uvjereni smo da tada ne bi slušali neutralne komentare o političkom nasilju. Tada bi se pisalo o bijelim fašistima i atentatu na jednog od najviših državnih dužnosnika SAD-a !?

  Budimo jasni, budimo vrlo jasni ovo je bio atentat, a ne napad. To što atentator nije znao da se žrtva atentata ne nalazi u svom domu samo ukazuje na njegovu nesposobnost.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina