Korona cjepiva

  Pozicija Hladne istine je da se trebalo odavno završiti s karantenama i svime drugim vezanim s korona virusom. Jednostavno po našem mišljenju dugoročna šteta u ljudskim životima i sudbinama nastavljanjem ovog mučenja će biti veća nego da se išlo s postepenim potpunim otvaranjem i povratku normalnom životu.

  Kako sada izgleda teoretski ćemo se vratiti normalnom životu tijekom ljeta kada je smanjeno širenje virusa i potom 2022 godine kada će navodno dovoljno ljudi biti cijepljeno. Da li će naša društva tada biti diskriminirajuća u svojoj podjeli s jedne strane na cijepljene i one koji su prebolili koronu koji će imati sva prava,a s druge strane na necijepljene koji će postati građani drugog reda nitko ne zna.

  Od početka godine svi smo izloženi propagandi o nužnosti cijepljenja protiv korona virusa. Sastavni dio te propagande čine odluke da se svi problematični događaji po pitanju cjepiva skrivaju pod tepihom da se ne bi razgovorom o njima negativno utjecalo na građane.

  U teoriji prvo problematično cjepivo je postalo ono od AstraZenece. Korona virus izaziva najveću smrtnost kod starijih osoba,a tijekom siječnja i veljače se puno raspravljalo u Europi o utjecaju AstraZeneca cjepiva na starije osobe. Njemačka je tako bila zabranila cijepljenje ovim cijepivom za starije od 65 godina navodeći da ne postoji dovoljno dokaza o njegovim efektima na starije osobe.

  Ta i slične odluke drugih država su stvorile situaciju da se nitko ne želi cijepiti AstraZeneca cjepivom što je dovelo do njegovog masovnog bacanja u smeće. Kako bi se tome stalo na kraj Njemačka je 05 ožujka proglasila AstraZeneca cjepivo dobrim bez obzira na starost osobe koja bi se trebala cijepiti samo da bi potom Austrija dva dana kasnije zabranila cijepljenjem ovim cjepivom. Razlog za zabranu su bili smrtni slučaj i veliki zdravstveni problemi dvije osobe cijepljene u istom gradu s istom serijom cjepiva.

  Osim tih u teoriji zdravstvenih problema koje može proizvesti ovo cjepivo u javnosti se pojavio i probleme njegove efikasnosti. Po podacima Svjetske zdravstvene organizacije cjepivo AstraZenece je samo 63 % efikasno čime je ono iz zdravstvenih krugova i formalno pokopano. U skladu s takvom situacijom Poljska je bila donijela odluku da 4 milijuna doza ovog cjepiva preusmjeri u Gruziju, Ukrajinu i Albaniju dok će ostalih 16 milijuna kako tako iskoristiti.

  Prema službenim europskim podacima drugo kontroverzno cjepivo o kojemu se nikada ništa loše nije govorilo je ono Moderne. U prosincu 2020 godine Europska unija je kupila 160 milijuna doza cjepiva Moderne, potom je u veljači 2021 kupila dodatnih 300 milijuna doza. Taj ugovor za nove doze cjepiva je bio potpisan iako se već početkom siječnja znalo da ga dio članica ne žele koristiti. Ta cjepiva Moderne iz prvog ugovora koja druge države nisu htjele koristiti bila je kupila Njemačka, ali onda se postavlja pitanja zašto je potpisan drugi ugovor ?? Sve u svemu 16 članica Europske unije je odbilo preuzeti cjepiva iz drugog ugovora Unije s Modernom dok su Austrija, Hrvatska i Portugal preuzele simboličnu količinu. Pojednostavljeno 19 od 27 članica Europske unije službeno govoreći nisu oduševljene s korona cjepivom koje proizvodi Moderna.

  Zašto članice Europske unije izbjegavaju cjepivo koje proizvodi Moderna mi ne znamo. Efikasnost tog cjepiva iznosi 95 %,a jedini minus koji možemo zamisliti po javno dostupnim podacima je nedostatna proizvodnja cjepiva. Za razliku od Pfizer cjepiva koje se mora skladištiti na -70 celzija, Moderna se skladišti na -20 pa

  Posljednje cjepivo o kojemu se često priča kod nas je ruski Sputnjik V. Tek početkom ožujka 2021 godine Rusija je ovo cjepivo poslala na europsku kontrolu. Tada se ono već koristilo u Austriji, Češkoj, Danskoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj. Glavna naša kritika ovog cjepiva bi bila da njega Rusija izvozi namjesto da ga koristi za cijepljenje vlastitih stanovnika. Čudno ? Neupitno da.

  Iz svih spomenutih cjepiva nekako najbolje ispadne ono iz Pfizer jer ima efikasnost od 95 % i istovremeno baš nitko tko ga je kupio ga nije odbio.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina prije

[…] protiv korona je u stvarnosti tematika o kojoj se nikada ne govori. Kada govorimo o cjepljenju protiv korone govori se o cjepivima, a ne kako su ona napravljena. To je po našem mišljenju greška koju ćemo danas pokušat […]

trackback

[…] Europski i američki mediji su tako pisali o niskoj kvaliteti britanskog jeftinog AstraZeneca cjepiva. Isto tako oni nam govore da kineska cjepiva stvorena deaktiviranim virusom ne vrijede dok su […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina