Kineska karantena

  Tijekom posljednjih tjedana Zapad je puno govorio o trenutačnoj zdravstvenoj situaciji u Kini. Poanta tih rasprava je da Zapad odbija priznati da je kineska karantena bila ispravna politika.

  Kineski odnos prema koroni je oduvijek iritirao Zapad. Dok je Zapad korumpiran od strane Bill Gatesa krenuo putem do tada ne korištenih RNK cjepiva Kina je koristila tradicionalna. Europa i SAD su vikali da se svi moraju cjepiti njihovim genetskim modificiranim cjepivima što je Kina uspješno odbila učiniti.

  Ona ne samo da je to odbila učiniti nego bez obzira na zapadnu financijsku premoć ostvaruje pobjedu. Time želimo reći da je na jesen prošle godine 51 % cijepljenih u svijetu bilo cijepljeno tradicionalnim, a 49 % RNK cjepivima.

  Njemačka je jučer, danas, a možemo reći da će i sutra vikati na Kinu da koristi Pfizer cjepiva. U ime dobrih odnosa Kina je dopustila da se Njemci u Kini cijepe Pfizerom, ali ne i Kinezi. To Njemačkoj nije bilo dovoljno pa je njen kancelar 04 studenog lobirao, molio, zahtjevao da Kina cijepi Kineze Pfizer cjepivima.

  Kina je odbila taj zahtjev, ali je početkom prosinca prihvatila zahtjev svojih stanovnika kojima je dosadila karantena. Najvažniji dio te izjave predstavlja da je vlada Kine uvažila zahtjeve svojih građana,a to je zaključak s kojim se slažu i zapadni izvori.

  Time želimo naglasiti da je Kina iskoristila koronu za jaču kontrolu, ali istovremeno prati što žele građani. To je jedna od važnih razlika između Kine i zapadnih neoliberalnih demokracija, a ona se temelji na tradiciji.

  Da bi se razumjelo funkcioniranje Kine autor ovog teksta voli navoditi kineski povijesni tekst u obvezama i dužnostima. Riječ je o pobuni u carskoj Kini protiv korumpiranog guvernera. Tek pobuna je otkrila središnjoj vladi da se u pokrajini događa nešto čudnoga. Središnja vlada je na kraju skršila pobunu i pogubila njenog vođu zajedno s guvernerom. Guverner pokrajine je pogubljen zbog zločinačkih radnjih,a pobunjenici jer su se pobunili protiv zakonitog poretka.

  Pouka te priče je da bi guverner bio pogubljen i da nije došlo do pobune. On bi bio pogubljen samo da su stanovnici informirali središnju vladu o zločinima. U skladu s tom pričom današnja Kineska vlada prati razmišljanja svojih stanovnika i poduzima nužne akcije koje oni zahtjevaju.

  Tako smo došli do kineske odluke o napuštanju kineske politike karantene. Ta politika je sačuvala Kinu od najgorih posljedica korona pandemije pa je došlo vrijeme otvaranja.

  Normalno završetak te politike je doveo do eksplozije slučaja korone u Kini o čemu Zapad s uživanjem piše. BBC tako govori 14 prosinca da u kineskim ljekarnama nedostaje lijekova,a tako je nastavio i sljedećeg dana. Tada BBC zlurado piše da u nekim kineskim klinikama više nema mjesta za pacijente i puno drugih lipih stvariČinjenicu da i na Zapadu nedostaju lijekovi BBC “slučajno” ignorira.

   Ovim zapadnim propagandnim komentarima o Kini ćemo dodati i onaj Billa Gatesa. Iskreno govoreći ne baš njegov nego organizacije IHME koje najavljuje više od milijun mrtvih od korone u Kini. Riječ je inače o organizaciji koju je osnovao i koju financira sveti Bill 

   Ukratko zapadni mediji koje smo citirali su zlurado govorili o kineskom otvaranju. Kako bi bili što je moguće pošteniji sada ćemo spomenuti i riječi jednog kineskog državnog medija o situaciji.

  Xinhua nam tako navodi da se odlučilo nakon 3 korona godine situaciju polako vratiti u normalu. Tim povratkom o normalu cilj je dopustiti Kinezima da u siječnju slobodno proslave Lunarnu novu godinu. Nakon toga Xinhua navoditi neupitne podatke koje otvaraju nezgodna pitanja na Zapadu. Po službenim korona podacima Kina je zbog svoje korona politike imala 297 PUTA manje mrtvih na milijun stanovnika od SAD.

  Pretpostavljamo da se nakon ovog podatka nema o čemu dalje pričati.

3 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina