Jučerašnji svijet

  Jučerašnji svijet se u svemu nevjerojatno razlikuje od današnjeg. Nekako nam se čini da je osnovni smisao svega što se danas radi uništavanje onoga što je bilo ranije.

  Jednostavno nema veze gdje gledamo jer svugdje vidimo potpune razlike, a kompjuteri nemaju nikakve veze s tim. Kao primjer ćemo danas navesti stvari vezane s našim društvom i nogomet.

  Za početak ćemo govoriti o nogometu pošto će se 26 rujna održati posebna utakmica. U toj utakmici će biti prvo ograničen,a potom zabranjen dodir lopte glavom. Ovo će biti eksperimentalna utakmica koja bi mogla dovesti do zabrane igranja glavom u nogometu. Slične zabrane već postoje u dječjim kategorijama na području SAD-a.

  Službeno objašnjenje za odluku nam govori da u određenom smislu između nogometa i boksa nema razlike. Drugim riječima da u oba sporta može doći do ozljeda mozga zbog kontakta. U nogometu govorimo o kontaktu s loptom, a u boksu s šakom. Da je netko tako nešto izjavio prije 30 godina od srama bi nestao iz javnosti, ali danas…

  Govoreći o tome kako se naš radni odnos promjenio u 30 godina je najbolje rekla Europska komisija. U Bijeloj knjizi o budućnosti Europe se navodi: „Europljani su nekad cijeli radni vijek proveli na jednom radnom mjestu. Bio je dovoljan samo jedan naraštaj da prosječni Europljanin u karijeri promjeni i deset različitih poslova”.

  Potom ovaj europski dokument dalje govori: „Broj žena koje rade je veći nego ikada…”. Ovo što se u dokumentu o ovim promjenama ne navodi da li su Europljani sretni s nesigurnim radnim mjestima. Da li su oni sretni što muž i žena danas trebaju raditi da bi si mogli financirati život ?

  Danas kada svi živimo u umjetno stvorenoj korona histeriji nitko više ne spominje prošlo vrijeme. To je bilo vrijeme kada su nakon cijepljenja osobe sticale imunitet. U tom ne tako davnom vremenu ako si se cijepio protiv bolesti od nje više nisi mogao oboliti.

  Sada cijepljene osobe i dalje oboljevaju od bolesti protiv koje su se cijepile. Službena priča glasi da su oni i dalje prijenosnici virusa koji od njega oboljevaju, ali potom imaju lakše simptome. Da je netko prije 20-30 godina predložio cijepljenje cjepivima koja ne davaju imunitet njegova karijera bi odmah završila. Ako bi forsirao s tom pričom mogao bi završiti i na profesionalnom lječenje. Da li Vam se ovaj ranije svijet više sviđa ili naša distopija ?

  Jedan od temelja našeg društva koji nikako ne možemo zaobići su nacionalne države i državljanstva. Moderni povjesničari vole navoditi kako nacionalne države postoje samo 200 godina. Oni to navode ciljano ignorirajući sve dokaze u suprotno. Na primjer oni ignoriraju ruski nacionalni ustanak 1612 godine protiv Poljske okupacije i puno drugog.

  Isto tako današnji „stručnjaci” ignoriraju pitanje državljanstva. Oni namjerno ignoriraju da stranci nemaju pravo dobiti državljanstva u republikama. To osnovno pravilo je vrijedilo od 500 godine prije Krista pa do modernog doba. Danas na zapadu praktičko svako ima pravo dobiti državljanstvo, a u ostatku svijeta nitko. Da je netko predložio ovakve zakone o državljanstvu i nacionalnoj državi prije 30 godina on bi bio ismijan. Danas…

  Mogli bi ovdje navesti još bezbroj drugih primjera, ali jednostavno za to nema smisla. Ukratko prije 30 godina smo cijeli život radili za jednu tvrtku, primanja jednog člana obitelji su bila dovoljna za svih prehranit, cjepiva su štitila od bolesti, nogomet se igrao glavom i živjeli smo u nacionalnim državama. Današnju situaciju znate pa recite da li Vam se čini da danas bolje živimo nego prije 30 godina ?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina