Hrvatski vlakovi

  Svi smo čuli užasne medijske priče o našoj željeznici pa smo zbog toga odlučili napraviti maleno anonimno testiranje. Kupili smo kartu i odlučili na vlastitoj koži testirati kako putuju hrvatski vlakovi.

  Osnovni cilj našeg testa je bilo vidjeti kako putuju domaći vlakovi na relaciji Slavonija – Zagreb. U provođenju testa odlučili smo ignorirati vlakove Zagreb – Split i vlak Zagreb – Rijeka. Prvi razlog za ignoriranje tih relacija je „težak teren” i nedovršenost modernizacije Hrvatskih željeznica. Kada u bliskoj budućnosti modernizacija bude dovršena tada ćemo testirati i ovu relaciju.

  Konkretno za testiranje nam je poslužio jutarnji vlak koji vozi na relaciji Virovitica-Bjelovar-Zagreb. Prvi problem nam se bio pojavio već pri kupovini karte, na internet portalu. Tamo je naznačeno da su u 2 od 5 vlakova koji voze na ovoj relaciji prodana sva mjesta.

  Iako je tako naznačeno internet portal Hrvatske željeznice omogućava kupiti kartu za te vlakove. Složiti ćete se da to nema logike pa smo priupitali HŽ da li je stvarno moguće kupiti kartu za ove vlakove na kojima su navodno prodana sva mjesta. Odgovor je bio DA uz napomenu da mjesta nisu prodana. Drugim riječima rekli su nam da internet stranica ima pogrešku !?

  Na kraju smo kupili kartu i sjeli na vlak u Virovitici. Na vrijeme ili čak prije vremena smo došli u Kloštar Podravski i potom je vlak stao. Pristojni kondukter nas je nakon desetak minuta obavijestio da je strojovođi završila smjena. Budimo realni pa priznajmo da to ne predstavlja neko iznenađenje !?

  Ovaj put se na sreću netko u HŽ snašao pa je putnicima dan izbor. Oni su mogli izabrati da li će čekati minimalno sat vremena da vlak krene (tako rečeno) ili će prijeći na drugi vlak. Svi koji idemo u Zagreb smo bili izabrali drugu opciju koja se sastojala od ulaska u „radnički” vlak za Koprivnicu i potom prelaska u vlak Koprivnica – Zagreb.

  Vožnja na relaciji Koprivnica – Zagreb je na kraju bila poučna. Otkrili smo da veliki broj ljudi koristi ovaj vlak na relaciji Vrbovec – Zagreb. Sve u svemu u Zagreb smo stigli s zakašnjenjem od približno pola sata. Tamo smo imali priliku otkriti i da je vlak na relaciji Zabok – Zaprešić kasnio 50 minuta pa nije bilo razloga da se bunimo. Red je još dodati našem putnom iskustvu da smo čuli da je brzi vlak Zagreb – Virovitica vozio bez klimatizacije na 36 stupnjeva u hladu.

  Kao što smo na samom početku rekli odbili smo testirati vlak na relaciji Zagreb – Rijeka. Jedan od razloga za to je da praktički putnički vlak ne vozi na ovoj relaciji. Drugim riječima samo jednom dnevno prometuje putnički vlak između Zagreb i Rijeke. Jednostavno na ovoj relaciji su Hrvatske željeznice izgubile tržišnu utakmicu s autobusima.

  Sve u svemu dojam ovog testiranja Hrvatskih željeznica je dvojak. Za početak svidjela nam se reakcija odgovorne osobe kada je vlak ostao bez strojovođe. Čovjek se lijepo snašao i to je za svaku pohvalu. Isto tako zanimljivo je bilo iskustvo putovanja vlakom. Jednostavno jedan potpuno drugačiji osjećaj.

Po pitanju kritiziranja iskreno teško je znati gdje početi, a gdje stati. Za početak red nam je početi s samim internet stranicama koje netočno prikazuju situaciju. Ako su sva mjesta u vlaku zauzeta ili vlak ne vozi tada na internet stranicama ne bi smjelo biti omogućeno kupovanje karte. Ako vlak vozi zašto je onda postavljeno upozorenje o nemogućnosti nalaska praznog mjesta ?

  Druga kritika je ona personalna. Kako je moguće da je vlak ponovno ostao bez strojovođe ? Treća kritika nam ide u smjeru radničkog vlaka Podravine i brzog Zagreb – Virovitica. Kako je moguće da usred ljeta kada temperature idu do 36 stupnjeva on nema klimu ? U posljednjoj kritici ćemo navesti da smo kupili direktnu kartu Virovitica – Zagreb, ali smo putovali s čak 3 vlaka. Na kraju smo i bili sretni zbog toga jer smo došli na odredište !?

  Time završavamo tekst o tome kakva je bila naša vožnja domaćim vlakovima kroz Slavoniju !?

  Inače za one koji to ne znaju budućnost naših željeznica je svjetla. Ona je svjetla jer Europa želi da prestanemo koristiti aute i koristimo vlakove. Sve države, znači i Hrvatska će dobiti ogromne novce za modernizaciju željeznice.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kamiona. Ono što ispadne zabrinjavajuće je kolaps registriranih autobusa u doba kada naš željeznički sustav ne funkcionira. Iz toga se postavlja pitanje da li je kod nas stvoren monopol ili se pojavio kartel pa mu stoga […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina