Europska izborna kampanja

  Dok mi u Hrvatskoj ne doživljavamo europske izbore u zapadnoj Europi je stvar potpuno drugačija. Tamo se vodi aktivna i naporna europska izborna kampanja kako bi se smanjio broj glasova koje će osvojiti nacionalno nastrojene stranke.

  Prvi dio plana izborne kampanje je bio smišljen još prošle godine, a njegov realizirani cilj su muzički koncerti. Normalno mi ovdje govorimo o pozivu multikulturalno nastrojenoj Taylor Swift da održi koncerte po Europi kako bi utjecala na mlade. Po ovom pitanju zagovornicima Europske unije stvarno treba svaka moguća pomoć, ali o tom potom.

  Drugi dio plana predstavljaju reklame na društvenim mreža. Tu prije svega ciljamo na Youtube koji u stvarnosti radi antireklamu zagovornicima Europske unije. Ako gledate film ili nešto slične dužine koliko puta ćete biti prekinuti reklamom u kojoj govori osoba koje je preživjela Holokaust kako bi nas upozorila na nacionalizam ? Naravno reklama se „potpuno slučajno” poklopila s europskim izborima.

  Kao što se ta reklama slučajno poklopila s izborima tako je sada potpuno slučajno počelo suđenje penzionerima-pučistima u Njemačkoj. Procjene govore da će ovo suđenje nacionalističkim ekstremistima trajati minimalno do početka 2025. Mi smo ovdje uvjereni da će ono trajati i duže jer Njemačku 2025. očekuju izbori na kojima će s ovom vladom biti obrisan pod. Mi sada ovdje ne tvrdimo niti mislimo da se sudstvo u Njemačkoj nalazi pod kontrolom vlade. Tamo je pravosudni sustav kao i u Hrvatskoj potpuno odvojen od vlasti.

  Sada još ostajemo u Njemačkoj gdje je taj neovisni pravosudni sustav na vrhuncu izborne kampanje presudio da je AFD praktički teroristička stranka. Govorimo o stranci koja je druga najpopularnija u Njemačkoj i koja je ujedno popularnija od svih stranaka vladajuće koalicije.

  AFD je bio tražio sudsku zaštitu protiv tamošnje službe za zaštitu ustavnog poretka (BFV) koja ga špijunira. Ona sada već dvije godine može špijunirati ovu stranku jer ju je proglasila desničarskom ekstremističkom grupom. To joj je 2022. bio dopustio sud,a 14.05.2024. viši sud u Munsteru potvrđuje tu odluku. Nakon ove presude su pojedinačni zastupnici Bundestaga najavili pokretanje procedure zabrane AFD. Uzori tih zastupnika su očito Hitler i Staljin pošto su oni bili posljednje osobe koje su zabranjivale parlamentarne stranke u Njemačkoj.

  Ostajemo kod AFD-a koji se našao u medijima i kao izdajnička stranka jer špijunira za Kinu. Rezultat svih istraga koje BFV provodi protiv AFD-a postaje otkriće da je pomoćnik njihovog europarlamentarca kineski špijun. Afera je „slučajno” otkrivena nakon što je AFD predao izbornu listu za Europski parlament gdje se na broju jedan nalazi taj eurozastopnik.

  Nakon otkrića ove afere prvo posao postaje medijsko kontroliranje priče. AFD je kao što smo ranije dokazali ekstremistično desna politička grupa pa nezgodni dio priče postaje da ona zapošljava Kineze. Taj špijun, taj pomoćnik je Kinez, Jian Guo. Ajde sada ti objasni narodu da praktički neonacistička stranka zapošljava migrante ? To je nemoguće učiniti jer to bi dokazalo da oni nisu nacisti. Zbog toga je medijski puno bolje govoriti o pomoćniku AFD zastupnika koji je kineski špijun i vezi ove stranke s Rusijom.

  U određenom smislu ovi događaji u Njemačkoj predstavlja kopiju onih predizbornih u Austriji 2019. Tada je predsjednik „ekstremno desne stranke” bio optužen za korupciju i pogodovanje Rusiji. Na kraju je ispao nevin, ali je na tim izborima kao i kasnijim parlamentarnim stranka bila kažnjena. Sada se priča u Austriji samo djelomično ponavlja pošto lete predizborne optužbe protiv šefa „ekstemno” desne stranke koji bi trebao postati novi kancelar.

  Ukratko predizborni cilj je uvijek medijski izmasakrirati nacionaliste kako bi multikulturalisti i soroševci osvojili što više glasova.

3.5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina