Taylor Swift

  Posljednja woke nada u izbornoj 2024 godini je Taylor Swift. U nju istovremeno „ulažu” eurokrati i američki Demokrati nadajući se da će nagovoriti mlade da glasuju za Europsku uniju i američkog predsjednika Bidena.

  Taylor Swift je u današnje doba najutjecajnija zapadna pjevačica na svijetu. Mogli bi navoditi sve njene muzičke nagrade, ali jednostavno nema smisla. Dovoljno nam je spomenuti njenu koncertnu zaradu koja je u 2023. iznosila više od milijarde dolara. Ukratko za nas iz starije generacije ona je moderna verzija Madone.

  Gradeći svoju slavu korak po korak ova pjevačica se izbjegavala uključiti u politiku sve do 2018 godine. Te godine ona napušta svoju političku neutralnost i ulazi na ovu pozornicu davajući podršku Demokratskoj stranci što tadašnji predsjednik Trump osuđuje.

  Dvije godine kasnije u doba Black Lives Matter ludila Taylor Swift sada direktno napada predsjednika Trumpa. Nakon Trumpove izjave da se pljačke povezane s BLM demonstracijama moraju zaustaviti pa makar i upotrebom vatrenog oružja Taylor Swift izjavljuje: „Nakon što si tijekom predsjedanja jačao vatru bijele supremacije sada imaš hrabrosti da glumiš moralnu superiornost preteći nasiljem. U studenom ćemo te izbaciti iz Bijele kuće”.

  Sada iz prošlosti skačemo u sadašnjost gdje su liberalno, multikulturalno nastrojeni političari jednostavno zaljubljeni u Taylor Swift. Nema nikakve veze da li govorimo o američkoj, europskoj, kanadskoj ili na primjer čileanskoj vladi pošto ju svi pozivaju da posjeti njihove „države”.

   Primjeri toga je “postkomunistički” predsjednik Čilea Gabriel Borić koji ju zove da posjeti njegovu državu, a isto čini i kanadska raspadajuća vlada Justina Trudeaua.

  U Europi je tako nešto učinio potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas. On je pozvao Taylor Swift da motivira mlade kako bi pristupili glasovanju na Europskim izborima. Njegova poruka, njegov poziv je u realnosti neutralan, ali u stvarnost sve samo ne to. Kao što je Facebook na američkim izborima 2020. stimulirao ljude iz prodemokratski nastrojenih gradova/kvartova da glasuju tako to traži i Schinas. On se nada da će se povećanjem broja mladih glasača povećati broj glasova koje će osvojiti stranke centra i liberali.

  Posljednji koncert koji će Taylor Swift održati u Europi tijekom kolovoza 2024. je ujedno trebao biti i posljednji koncert njenog dvogodišnjeg tura. Tada se uključila Bijela kuća pa je Taylor Swift najavila 9 novih koncerata u SAD koji se održavaju u saveznim državama koje podržavaju Trumpa. Njeni koncerti u SAD završavaju na dan predsjedničkih izbora nakon kojih odlazi pomoći Justinu Trudeauu u Kanadi. Tamo će održati 6 koncerata nakon čega odlazi na zasluženi odmor.

  O važnosti ili mi bi rekli navodnoj važnosti Taylor Swift nam govore dva zanimljiva podatka. Prvi od njih je ispitivanje javnog mijenja koje govori da će 18 % birača podržati kandidata kojeg podržava Taylor Swift, a 17 % glasat protiv. Drugi je odbijanje Bijele kuće da se izjasni ako će se predsjednik Joe Biden pojaviti na koncertnoj pozornici s Taylor Swift. Ne da je Bijela kuća odbila odgovoriti na ovo novinarsko pitanje nego je izjavila da joj je na njega zakonski zabranjeno odgovoriti.

  Na kraju naše priče o navodnoj važnosti Taylor Swift mi se želimo podsjetiti na starih „dobrih vremena zajedništva”. Želimo se podsjetiti na 1984 godinu kada su se u izbornoj kampanji obje američke stranke pozvale na istog pjevača, na Bruce Springstena.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina