Ukinimo vladu

  U pripremi sastanka šefova vlada članica Europske unije eurokrati su zapretili Mađarskoj nezamislivim sankcijama. Riječ je o najavi sankcija koje ukazuju da su vlade europskih država izgubile smisao postojanja, pa ukinimo vladu !?

  Priča o ovom ultimatumu Mađarskoj počinje 28.01.2024. kada Financial Times govori o navodnom planu EU. Riječ je o planu po kojemu će Europska unija sabotirati ekonomiju Mađarske ako ona ne podrži davanje europskog novca Ukrajini.

   To je bila pretnja koja predstavlja nastavak priče iz 2023. kada Orban iznenada kapitulira. On je tada kapitulirao po pitanju početka pristupnih pregovora s Ukrajinom, ali je ostao kod veta po pitanju novca. Ovdje govorimo o 50 milijardi eura koje Ukrajina očekuje od EU dok Mađarska očekuje 10 milijardi.

  Mađarski odgovor na ovaj ultimatum Europske unije nam dolazi 29.01.2024. i on se sastoji od dvije izjave. Prva je da Mađarska neće kapitulirati pod ultimatumom, a druga da ova pretnja predstavlja dokaz onoga što je Budimpešta uvijek govorila. Ona predstavlja dokaz da se europski fondovi koriste za političke ucjene.

  Taj odgovor Mađarske nam inače dolazi istovremeno s reakcijama iz EU i njenih članica. Veći broj članica je signalizirao „pobunu” najavljujući veto na taj plan tako da on ne može biti realiziran. S druge strane Francuska javno izjavljuje frustraciju vetom Mađarske, ali istovremeno komentira da je europski plan protuzakonit. Nakon tih akcija javili su se tog istog 29.01.2024. i eurokrati komentarom da nije riječ o planu nego njihovom predlogu !?

  Po eurokratima taj prijedlog je napisao sekretarijat Vijeća Europske unije, koje mi još nazivamo i predsjedništvom EU. Zanimljivo je navesti da se i Europska komisija javno odrekla tog plana, tog prijedloga.

  Ona ga se odrekla jer on predstavlja diplomatsku „atomsku bombu”. Riječ je o bombi jer Hrvati još uvijek vjeruju da žive u Hrvatskoj da njima upravljaju Sabor i vlada Hrvatske, a tako dalje možemo govoriti za Njemce, Talijane, Francuze… Stvarnost da vlada i Sabor prije svega samo prepisuju europske zakone je za njih nemoguća, ali to je realnost.

  Ovaj ultimatum Mađarskoj u stvarnosti govore da vlade članica Europske unije imaju pravo glasovati, ali samo u skladu s zahtjevima eurokrata. Europski zakoni koji govore da članice imaju pravo glasovati u skladu s svojim ovlastima i prioritetima ispadnu mrtvo slovo na papiru.

  Ta interpretacija, taj pravni presedan po pitanju ultimatuma Mađarskoj je užasnuo vlade koje još misle svojom glavom. Zbog toga su one izgleda i zajedno s Francuskom najavile veto na ultimatum bez obzira na to koliko mrze Orbana.

  Sada nakon 29.01.2024. i još jedne potvrde da je riječ o protuzakonitoj pretnji skačemo na 31.01. Odgovarajući na te pretnje Mađarska izjavljuje da je spremna povući veto na Ukrajini pod uvjetom da se redovno vrši kontrola novca kojeg dobiva Ukrajina. U slučaju ako Ukrajina nepravilno koristi novac svaka članica će imati pravo uložiti veto na daljnje financiranje.

  Na taj prijedlog Mađarske odgovora Europska unija s svojim protuprijedlogom. Ona u svom protuprijedlogu prihvaća prijedlog kontrole trošenja europskog novca u Ukrajini, ali traži da nitko nema pravo veta.

  Riječ je o prijedlogu koji je na kraju krajeva izglasovan ili ako želite drugačije Mađarska je ponovno kapitulirala. To Mađarsko histerično vikanje protiv prijedloga EU i potom kapitulacija postaje po nama ozbiljan problem za Orban.

  Jednom se mora povući crvena linija i stati. Problem za Orbana je što on to nikada ne čini jer ne razumije da se ljudima koji misle da imaju volju treba pokazati što volja stvarno predstavlja.

  Cijela ova priča oko europskog ultimatuma Mađarskoj na kraju krajeva ukazuje da je svim članicama najpametnije ukinuti vlade. Na tome bi uštedile iznimne svote novca pošto su vlade i parlamentarci u stvarnosti samo preplaćeni činovnici. To ne govorimo mi nego Sekretarijat Vijeća Europske unije !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina